woensdag 8 december 2021

Nieuw moment

 Vermoeidheid, gedeprimeerdheid, steeds weer een overprikkeld hoofd?

Even geen beslissingen kunnen nemen? Het is oké. Op de plaats rust, wat anderen ook van haar vinden. 

Goede zorg geven heeft nu voorrang en heeft alles met de eigen grenzen te maken.

Geef goede zorg aan jezelf. Drink genoeg water. Eet gezond.

Geen kerstkaarten kunnen schrijven? Te veel namen?  Blokkeren door te veel associaties, getriggerd worden door het minste en geringste? Daardoor stress? Ontspan. Ontspan. Ontspan. 

Brein relax. 

Haal adem. 


Ja er zijn ergere dingen. Ze weet het.


Alleen willen zijn om het hoofd tot rust te krijgen? Zichzelf stil maken is een noodzaak.Tevens, bezwaard gevoel in het hart door niet aan verwachtingen te kunnen voldoen? Oude patroon van niet tot last mogen zijn komt tevens ook in alle hevigheid naar boven. Om gek van te worden. Zelfcompassie kom.


Ja, nu even poedelen, tandenpoetsen, schone pyjama aan.

Dan zorgt ze voor de vogels buiten, haar poezebeest, haar vis en zichzelf. De zorgverleenster in haar is altijd aanwezig. Houdt haar in de smiezen. Oké, vandaag geeft ze toe aan naar bed gaan overdag. 

Ze weet het even niet meer. Op dit moment weet ze even niet meer waar ze goed aandoet. Ze is zo intens vermoeid. 


Dan gaat ze in haar heerluck frisse slaapkamer naar bed. Twee warmwaterkruiken koesterend tegen zich aan. De zon schijnt de kamer binnen. Dat doet goed. Hallo zon. De zon in haar is is er heus wel en al is ze gedeprimeerd, ze is geen doemdenker. Het sterrenteken waaronder ze geboren is staat dit niet toe. Ze voelt de projecties van anderen en haar hooggevoeligheid kan dit oppikken alsof het haar gevoelens en gedachten zijn. Het is zoals het is.


Ze maakt geen wandeling vandaag en doet geen oefeningen. Even gft bak van de stoep halen. Frisse lucht inademen. Wel ieder uur even staan. Eventueel in de tuin. De dag is al oefening genoeg. Is meer dan voldoende. Hoe heeft ze ooit een werkend leven gehad tot haar pensioen.


De decembermaand vindt ze een moeilijke maand. Ze kan het niet verwoorden. Ze is de enige niet. Toch iedere keer weer een beetje meer helen. 

Een vriendin wil langskomen. Doch ze wil zich nog even stil houden. Horen wat ze zelf denkt. Doch dankbaar voor haar kinderen, verdere familie en vriendinnen.

Morgen heeft ze al een tijdje een afspraak met een andere vriendin staan die op bezoek wou komen. Afbellen? Ja of nee? Misschien? Waar doet ze goed aan? Een andere dierbare vriendin zei laatst toen er om een beslissing werd gevraagd: je kunt ook zeggen dat je het niet weet. Het ligt aan de andere wat deze er mee doet. Jezelf niet laten pushen.


Bericht over de boosterprik. Mensen uit 1947 kunnen zich laten prikken. Online afspraak maken. Doch het idee aan veel mensen kan ze op dit moment niet händelen. Komt wel. Alles op zijn tijd.



Oh, een herinneringswekker op de telefoon: Prinses Amalia - die gisteren 18 jaar werd- wordt de Raad van State binnengeleid door haar vader, Koning Willem Alexander. Bijzonder. 

Toch even kijken naar de NOS. Een historisch moment op deze 8 december 2021.

8 een staande lemniscaat. Geluk en in alle opzichten voorspoed wens ik de troonopvolgster om zo vrij mogelijk haar leven te kunnen en mogen leven ter voorbereiding van het in dienst zijn van ons land. De kroonprinses heeft goede voorbeelden en ze spreekt & staat nu al krachtig. Haalt haar overgrootmoeder aan over het leerling zijn. Mooi.


Ieder mens is een leerling.


Ik steek de Wereldvredevlam aan. Verbondenheid in Liefde , Inzicht en Kracht. Steeds weer. Nieuw moment. Dát weet ik wel. 


@calm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten