Powered By Blogger

maandag 11 november 2019

2.190 Geef om jezelf

Et bonjour a toi l’artiste is een lied van en door Nicole Rieu uit 1975.
Het lijkt als gisteren dat bovenstaand nummer vier en veertig jaar geleden veel gezongen werd. Tja, we worden wat jaartjes ouder. Dát is niet vanzelfsprekend. Pijnen, levenspijnen vergezellen je. 
Hálloooo artiest. Hallo kunstenaar. Hallooootjuh kunstzinnigheid in je. Kom op. Schilder, schrijf, zing, dans of wat dan ook je zou willen doen. Ben je fysiek niet in staat om dansen? Een hand optillen is al een dans. Wil je eigenlijk niets al zou je het fysiek wél kunnen? Echt niet? Ook dát is een keuze. In je hoofd kan ook als je er fysiek niet toe in staat bent.
Geen canvasdoeken meer? Gebruik dan de achterkant van doeken of schilder over iets heen. In ieder mens huist kunstzinnigheid. Mag het? Mág het alsjeblieft? 


Stop met te oordelen over jezelf vanuit het strenge perspectief van vele anderen. Stop, vanuit je soms te strenge inner criticus te oordelen over jezelf. Je bent oké, je bent gewoon mens. Je hoeft geen supermens te zijn. 
Stop ermee. 
Ga verder
Begin.
Steeds weer.
De herfst is voor blaadjes loslaten, kaal worden. Jaar na jaar na jaar. Maak jezelf weer blij. Lichter.
Laat de zwaarte los. Accepteer dat je je voelt zoals je je voelt. Stop met ertegen te vechten, accepteer en kies tegelijkertijd voor jezelf. Gun jezelf het licht in de ogen. Misschien dat glaucomen zich helen😁

Ondanks winterdepressie, wintergedeprimeerdheid, kom op! Laat het kalmaan stromen in jezelf. Kalm aan. We zijn geen twintig meer.
Structuur nodig? Huishouding? Oké. Maar is het niet grandioos dat we op een maandagochtend de vrijheid hebben om te denken, te doen en te laten waar we in wezen voor kiezen? Schrijven. Huishouddag? Oké. Huis gezogen. Klaar voor vandaag. Morgen is er bij leven en welzijn weer een dag. Met pensioen zijn is ontdekken dat je structuur nodig hebt en als je dat ontdekt, wat is er dan heerlijker om de vrijheid te hebben om in vrijheid te schilderen of te schrijven en er lak aan hebben aan wat een ander er van zou kunnen vinden. Dat is aan de ander en die ander hoeft het echt niet te zien of te lezen.

Dus ... motiveer jezelf🥳.  Daardoor motiveer je wellicht ook een ander.
M in M——>. Motivation in Motion






2 opmerkingen: