🌳
Kent u het initiatief Levensbos? Helaas komt ruimte, voor een heel bos binnen de bebouwde kom, van bijvoorbeeld Hellevoetsluis, nog niet voor. Vandaar dat het project in die gemeente een nieuwe invalshoek heeft gekregen. Het planten van enkele bomen per keer onder de naam Levensbomen. Levensbomen mogen, net als Wereldbomen elders, oud worden in Hellevoetsluis. Hopelijk honderden jaren. Bomen ter compensatie voor elke gekapte boom in deze gemeente. Bomen om een- de meest duurzame- bijdrage te leveren aan de planeet waar we wonen en leven. Ruimte geven aan bomen. Tevens een bijdrage aan ons klimaat akkoord. Bomen omdat bomen van essentieel belang zijn voor het ecosysteem waar ook wij deel van uitmaken.
Bomen zijn DE belangrijkste opvangers van fijnstof en het omzetten van CO2 in zuurstof. Stenen en windturbines kunnen dit niet.
Bomen omdat bomen levendigheid, nestelplekken, rust, schoonheid, koelte brengen en het leven onderhouden. Oude bomen hebben een grandioos wortelnetwerk - vanuit een Moederboom- met andere bomen. Wij mensen kunnen daar nog van leren zoals bomen elkaar voeden.
Bomen kunnen tevens helpen bij het voortleven van de geschiedenis in iedere gemeente.
Vraag of kijk eens in uw gemeente naar bestaande bomen en naar het verhaal erachter.
Vandaag -12 maart 2019- worden de eerste Levensbomen in Hellevoetsluis geplant. Onder belangstelling van schoolkinderen,
hun docenten en anderen.
hun docenten en anderen.
Dit initiatief vind ik tevens een grandioos idee voor andere Gemeenten. Nietwaar? Zeker voor Gemeenten waar vrijelijk gezonde ( soms ook ) oude bomen worden gekapt omdat mensen er ‘last’ van hebben. Zonder zuurstof heeft een mens meer last.
Zorgplicht voor Burgers is tevens zorgen dat men verse lucht kan ademen, koelte en rust heeft en dat vogels nestelplekken hebben.
🌳🌲🌴🌱🌳🌲🌴🌳🌲🌴🌳🌲🌴🌳🌲🌴🌳🌲🌴🌳
#Bomenridders
#Bomenstichting
#Bomen
#Klimaatakkoord
#Klimaatcrisis
#Klimaat
#Gemeenten
#Burgemeesters
#Wereldbomen
#Levensbomen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten