Powered By Blogger

zaterdag 31 augustus 2024

22.2024 Perspectief

Perspectief

vanaf het punt van staan.

Jouw perspectief.

Mijn perspectief.

Onze perspectieven


Perspectief. 

Standpunt,

kijken,zien, voelen, horen,luisteren,ervaren vanuit 

de som van mijn leven tot het hier en nu,

vanuit landen, deel van de wereld, opvoeding, scholing, cultuur, ervaringen, gedachten en gevoelswereld.

Genuanceerd denken en voelen

daarin soms star zijn?

Is dat star?

Ik weet het niet,

Twijfelen is oké.


Verbaal spreken of schriftelijk?


Perspectief vanuit het in vier verschillende landen, culturen, scholen, talen, gezinnen te zijn opgegroeid.

Sinds kort ontdekte ik -op het internet- dat dit cross culture kid zijn heet.

Een woord voor het nog steeds anderszijn voelen. Dat geeft iets grip.

Ook voor mijn kinderen.


Thuis. 

Thuis zijn bij jezelf.

Thuis zijn bij mijn kinderen, familie, vriendinnen, de straat waar ik woon met ieder die er woont.

Thuis zijn bij mijzelf


Denkend aan alle thuisen.


Vrije geest, slechts verlangend om thuis te zijn, thuis te voelen.

Thuis zijn te vieren. Thuis te zijn al levend, dóórlevend, doorlévend,


Dankbaar zijn voor de mooie plek waar ik mag wonen en leven,

Het leven vieren. 

Keuzes maken.

Thuis bij mijzelf, mij verbonden voelend

vanuit mijn hoogsensitieve natuur.

Al vele tientallen jaren 

steeds weer kiezen om dankbaar te zijn,

Eigen keuzes maken,

daarvoor waar ik mij zo min mogelijk gestrest door voel.

Ja,dan vier ik het leven al ziet een ander mijn leven van een ander perspectief.

Soit! 


Kiezen om zo min mogeluck stress te hebben is voor mij van levensbelang,

Dat is mijn vrijheid, daarin voel ik mij veilig.

Dat mag










zaterdag 24 augustus 2024

21.2024 De grote boom

 De boom in mijn tuintje is nog nooit zo groot en hoog geweest. 

Omdat ze in een rijtjeshuistuin staat mag zij niet te groot worden. Waarom niet? Anders hebben anderen er last van. Echter, hoe kun je nou last van een boom hebben zolang deze niet omvalt en de zon zo schijnt dat niemand last van die boom kan hebben? Een boom, een  co2 omzetter naar zurrssfgever- zonder zuurstof kunnen mens en lopende, kruipende en vliegende dieren slechts 3 minuten! Een boom geeft daarbij schaduw, rust, koelte, een woonplek voor vogels en andere kleine dieren. En ja, we zitten waarschijnlijk op stoelen gemaakt van bomen. #dankbaar


Ja, de wilg in de tuin is groot en mooi ( foto plaatsen is nóg niet gelukt!)) Er waait een fikse wind en de takken zwaaien en zwieren. Ze fluisteren steeds luider met hun flink ritselende blaadjes over frisse lucht en bewegen. Bewegen als een boom met de voeten stevig op de Aarde en de armen weid gestrekt omhoog. Beweeg maar.


Er komt een dag,daar ben ik van overtuigd, dat bomen niet meer zomaar gekapt of gesnoeid mogen worden.

Er komt een dag, daar ben ik van overtuigd, dat alle bommen beschermd zullen zijn. 

Er komt een dag dat dat wat de mens onkruid noemt als volwaardige plant, als sterke plant wordt gezien met de eigen schoonheid.

Er komt een dag dat een groene tuin meer en meer als plusplek gezien wordt. Trouwens, dat is nu al deels zo.

Wat zou het mooi zijn sls er in een rij rijtjeshuistuinen een paar bomen zouden zijn . 



Nu ga ik in de tuin werken. Het voortuintje snoeien, opdat het er beschaafd en aangepast uitziet en …ik het kan behappen. 


 Ho ono pono.

vrijdag 16 augustus 2024

20.2024 Geluidsoverlast

 Lang kon ik hier niet schrijven door telefoonproblemen met gelijk daarop een operatie en daardoor wachtwoordonthoudproblematiek.

Kortom, ik zou graag hier hebben willen schrijven. In mijn blogspot is het nét even anders dan dagboekschrijven. Echter,ik was zo boos dat ik opeens uit het niets weer mijn wachtwoord wist.

Waar maakte en maak ik mij vandaag zo boos over dat ik hoognodig moet spuien? Mijn hartslag is onregelmatig terwijl ik daar medicatie voor heb. Echter, wat te denken van zieken die op bed liggen of mensen met onregelmatige diensten,kinderen, baby’s, ouderen? Kortom alle dorpsbewoners van alle leeftijden,want … al een paar jaar- hoelang weet ik niet precies- wonen naast één van mijn buren met een brandgang ertussen steeds andere bewoners die ergens in de omgeving werk hebben. Na een paar maanden wisselt deze groep arbeidsmigranten. Het is goed dat ze werk, waar blijkbaar geen Nederlander voor te vinden is, doen.

Ze klinken vrolijk. TE vrolijk vandaag én ongeremder.

Een eerdere groep heb ik wel eens aangesproken toen voordeur en ramen wagenwijd openstonden en boink muziek tot ver in ons rustige dorp doorklonk. Doortrilde.

Degene die ik toen aansprak sprak Engels en de muziek werd zachter gezet, de voordeur ging dicht. Ramen bleven open. 

Maar deze week? De wijkagent bellen? Nee. Althans, nog niet.

Ben moed aan het verzamelen om er weer eens heen te gaan, maar ja vrouw versus een groepje mannen in de bloei van hun leven? Slok op? Dan durf ik het nog niet. Nog niet

Wel een stukje schrijven om te overdenken wat te doen en te laten? Iemand zei van de week dat ik niet zo veel moet denken. Jammer dan. Ik ben een denker die wikt en weegt om zo genuanceerd mogelijk uit de bus te komen.

Van de week was de geluidsoverlast na 16 uur vreeeselijk. Tropisch warm en geluidsboxen IN hun tuin die knoerthard stonden.Je kon niet om de pokkemherrie heen. Het schalde alle kanten op Het was zooo warm die maandag dus binnen en buiten had iedereen - ik durf aan te nemen zelfs slechthorenden- er extreem veel last van.

Sinds dinsdag ben ik begonnen met bijhouden wanneer de muziek aanstaat. Dinsdag en Woensdag volop vanaf 16uur. Donderdag tegen de avond stond de muziek in de vorm van hardcore aan, dan even zachter, dan harder, dan zachter enz.boink, boink, boink. Als een pesten. Vandaag is het al bingo vanaf 12:45 en dit duurt nu al 5,5 uur. De muziek staat vandaag niet meer zo hard aan als eerder in de week.Maar het volume van de stemmen lijkt wel met het uur luider te worden.

Onregelmatige hartslag,hoofdpijn en gespannen nekspieren nemen sinds lange tijd weer bezit van mij. Stress grijpt mij in de klauwen en ik krijg het nog niet weggeademd.

Oooh ik geloof dat het dit keer een feestje is. Hard gelach, luide stemmen, gejoel. Tuurlijk mogen mensen een feestje houden. Maar ….als het is alsof je alleen met het groepje feestvierders op aarde bent, in dit geval alleen in het dorp woont cq logeert en schijt hebt aan de inwoners die gewend zijn een rustig leventje te leiden, dan heb ik er ook maling aan en spuug dit schrijfsel eruit.

Kijk, ik begrijp dat ieder mens zijn muziekvoorkeur heeft en ik heb echt geprobeerd te wennen aan de soort muziek, die soms heel melancholiek klinkt en waarschijnlijk een mooie tekst heeft. Echter, het volume gaat op dit moment van schrijven weeeeer omhoog en het klinkt als zou het een café bar zijn ergens in een vakantieoord.

Tja, als de te harde muziek er niet zou zijn dan is het hier zo heerlijk rustig in het dorp. Dan vind je hier de rust waar menigeen uren voor in auto, bus, trein of vliegtuig zit om die te vinden.

Wanneer bel je een wijkagent?

Want zoals nu klinkt het best blij. Maarrr de hoofdpijn wordt erger. Het is nu 18:30 vrijdagavond. Ik -en ik ben de enige niet- had mij verheugd op een rustig weekend in huis, tuin en omgeving. Het praten is ondertussen weer wat luider geworden. Het geluid van iets dat kapot wordt gegooid klinkt, glas kapot? Waarschijnlijk vloeit er rijkelijk alcohol. Zo klinkt het wel.

De remmen zijn los.

Ik houd mij daarom koest 

Nog even aankijken😁! 

~~~~~~~~~~~~

Het is Dinsdagavond 20 augustus 2024 21:53 en in de bovengenoemde woning is het al sinds vorige vrijdagavond na het smijtwerk waar ik hierboven over schreef rustig. Vandaag was het een regenachtige middag, dus ik weet niet hoe de bewoners zich gedroegen bij thuiskomst van hun werk. Doch de overige dagen- zaterdag, zondag en maandag- was het weldadig rustig en kon je de gewone geluiden weer horen: Kimdergespeel, geblaf en in de tuinen gedempt gepraat. Zo ook in de tuin van bovengenoemd huis. Ik durf aan te nemen dat iemand iets heeft durven zeggen tegen die gasten. 

In ieder geval wou ik het hier even melden. Ik ben dankbaar en tevens dankbaar dat het sinds lange tijd vandaag weer regende. Dat frist op.