Powered By Blogger

zaterdag 24 augustus 2024

21.2024 De grote boom

 De boom in mijn tuintje is nog nooit zo groot en hoog geweest. 

Omdat ze in een rijtjeshuistuin staat mag zij niet te groot worden. Waarom niet? Anders hebben anderen er last van. Echter, hoe kun je nou last van een boom hebben zolang deze niet omvalt en de zon zo schijnt dat niemand last van die boom kan hebben? Een boom, een  co2 omzetter naar zurrssfgever- zonder zuurstof kunnen mens en lopende, kruipende en vliegende dieren slechts 3 minuten! Een boom geeft daarbij schaduw, rust, koelte, een woonplek voor vogels en andere kleine dieren. En ja, we zitten waarschijnlijk op stoelen gemaakt van bomen. #dankbaar


Ja, de wilg in de tuin is groot en mooi ( foto plaatsen is nóg niet gelukt!)) Er waait een fikse wind en de takken zwaaien en zwieren. Ze fluisteren steeds luider met hun flink ritselende blaadjes over frisse lucht en bewegen. Bewegen als een boom met de voeten stevig op de Aarde en de armen weid gestrekt omhoog. Beweeg maar.


Er komt een dag,daar ben ik van overtuigd, dat bomen niet meer zomaar gekapt of gesnoeid mogen worden.

Er komt een dag, daar ben ik van overtuigd, dat alle bommen beschermd zullen zijn. 

Er komt een dag dat dat wat de mens onkruid noemt als volwaardige plant, als sterke plant wordt gezien met de eigen schoonheid.

Er komt een dag dat een groene tuin meer en meer als plusplek gezien wordt. Trouwens, dat is nu al deels zo.

Wat zou het mooi zijn sls er in een rij rijtjeshuistuinen een paar bomen zouden zijn . 



Nu ga ik in de tuin werken. Het voortuintje snoeien, opdat het er beschaafd en aangepast uitziet en …ik het kan behappen. 


 Ho ono pono.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten