Powered By Blogger

vrijdag 6 januari 2023

1-2023❤️ Over kwaliteiten, verbinding en een Vredevol 2023

Dag lezer

Bij deze wens ik je een vriendelijk,vertrouwensvol en vredevol 2023 toe.

In dit pas begonnen jaar probeer ik naar mensen te kijken als naar een medicijn dat voor bepaalde kwaliteiten ontwikkeld is en ja bijwerkingen kan hebben. 

Zelf neem ik heel bewust hartmedicatie  tot mij. Ja, ik kán er last van bijwerkingen door krijgen. Héb er erge last van gehad. Echter, tegenwoordig neem ik ze steeds bewuster in: bewust van de kwaliteiten zeg ik “dank je wel” tegen iedere pil terwijl ik deze inneem. Het  scheelt, net zoals het scheelt als je aandachtig eet of water drinkt. Dank zij dat waarmee we ons voeden blijft ons lichaam gezond. Dank zij dat alles blijven wij in leven. Voor zolang het duurt.

Stel dat we mensen zó zouden ontmoeten? Stel dat we aandacht geven aan elkaars kwaliteiten en  talenten in plaats van elkaars tekortkomingen te vergroten? Zou het dan weer gezelliger worden in plaats van de polarisering die lijkt te groeien?

Mijn moeder zei vaak: “omdat we zo verschillend zijn, hebben we zo veel kwaliteiten te delen.” Zoveel talenten hebben bijvoorbeeld mensen die moeten vluchten uit hun land. Er is - zover we weten- maar éen planeet Aarde. Daar ook bewust van zijn is al een stap op weg naar een verbonden gevoel. 

Dat wat je aandacht geeft groeit! 

Een mens is zo veel meer dan diens tekortkomingen. Jij, ik, wij. Dát steeds meer te beseffen geeft mij vrede en doet mij de wereld met alles erop en eraan met andere ogen te zien. Dat wil niet zeggen dat ik alles wat een ander aan nare dingen doet goedpraat. Nee, wetten en regels zijn niet voor niets bedacht.

Dankbaar zijn voor dat wat dankbaarheid behoeft in plaats van te kijken van wat we niet “hebben” helpt mij. Want is het niet bijzonder dat er water 💦 uit de kraan komt, electriciteit en warmte? En ja, het is duur. Toch leven we in een land waar vrijheid en geen oorlog heerst. Tevreden zijn is iets wat ik meekreeg als kind. Tegenwoordig lijkt men steeds ontevredener ( hoort dát bij Vrijheid…?) en zien velen wat dan ook als vanzelfsprekend.  Maar is het niet bijzonder dat de Overheid ons tegemoet komt. Oh, de Overheid zou dat meer moeten doen? Dan zullen we ook meer belasting moeten ophoesten. Dat schiet niet op. 

Het zou fijn zijn als ook mensen die de Overheid  vormen en ook een ieder die in een Dienstbaar beroep werken als mensen zouden worden gezien, mensen met kwaliteiten ( hulpverleners) en talenten die met de beste bedoelingen hun werk trachten te doen dóór hun talenten in te zetten. Mensen met gevoelens, die net als wij allemaal hopeluck dierbaren hebben.

Moge mensen weer met vriendelijke ogen en een open hart naar elkaar kijken. Ieder van ons maakte of maakt veel mee in het leven. De een heftiger dan de ander, doch niemand ontkomt eraan dat er dierbaren overlijden. Niemand ontkomt aan lief en leed. Dát kan ons verbinden, ook wanneer iemand een andere achtergrond heeft door opvoeding,opleiding,studie, ervaringen, cultuur, geboorteland en dus …perspectief. Wij hebben allemaal een ❤️ met een harteklop die al in de baarmoeder begon te kloppen.

 Dat verbindt ons. Warme liefde van het hart, een warm gevoel van genegenheid, van empathie, van compassie en last but not least: zelf compassie. 

Laten we lief zijn voor onszelf en elkaar. 

Laten we humaan zijn voor de ander en onszelf.

De werking van het hart vind ik zo bijzonder nu ik zelf een hartaandoening heb. 

Liefde is de oorzaak van veel, liefde is de remedy.


Het is al de 6de dag van 2023 en ik wens jou,ons en mijzelf een goed, gelukkig, zo gezond mogeluck, blijmoedig, levenslustig,vitaal, harmonieus, liefdevol, motiverend, inspirerend, créatief, optimistisch, vriendeluck,vredevol,vertrouwensvol en verbindend 2023.🤗🥰


en … een mooie tekst die bij the daily calm van vandaag hoort over serendipity’s= toevalligheden @calmapp 

I







#