Powered By Blogger

donderdag 24 januari 2019

2.76๐ŸŒณTrees of Memory eindigde op de tweede plaats voor de Dein-Weg-Award๐Ÿ€๐ŸŒณ๐Ÿ’•๐ŸŒณ๐Ÿ€

De stembus voor de Dein-Weg- Award van de Ergo Verzekeringsgroep waarnaar www.treesofmemory.com een gooi deed, is vannacht  gesloten.

๐Ÿฅ‡Op de eerste plaats eindigde Schmetterling Mika, een stichting opgericht door de moeder van het overleden kindje Mika. Met de winnende geldprijs kan deze moeder veel betekenen voor zieke kinderen en hun ouders๐Ÿ’•๐Ÿ’

๐ŸฅˆOp de tweede plaats eindigde Trees of Memory. Van ❤️e dank voor het stemmen. Dankzij de stemmers is de Stichting meer in beeld gekomen en dus ook het werk van Mario Dieringer die 31-1|2019 startte met zijn Footpath rond de wereld om bomen te planten voor suรฏcide slachtoffers.๐Ÿ€๐ŸŒณ๐Ÿ’•๐ŸŒณ๐Ÿ€

๐Ÿฅ‰?

Hoe de andere deelnemers eindigden weet ik op dit moment van schrijven niet, omdat de bladzijde van de site met het aantal stemmen opeens verdwenen was. 

Dank aan allen die stemden.


๐Ÿ€๐ŸŒณ๐Ÿ’•๐ŸŒณ๐Ÿ€

maandag 14 januari 2019

2.75 STEM OP TREES OF MEMORY van 13 tot en met 23 januari 2019 ๐Ÿ€๐ŸŒณ๐Ÿ’•๐ŸŒณ๐Ÿ€

๐Ÿ€๐ŸŒณ๐Ÿ’•๐ŸŒณ๐Ÿ€ Neem de tijd om rustig dit bericht  te lezen, bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze, vanavond of wanneer het je schikt. Dank je wel.

( 24 januari 2019: de stembus is gesloten)


De Vereniging Trees of Memory met Mario Dieringer als initiatiefnemer is genomineerd voor Dein Weg Award  van de Ergo Verzekeringsgroep. 

zaterdag 12 januari 2019

2.74 ๐ŸŒณ18,7 hectare bos moet gekapt worden voor de A16?

WANNEER KRIJGEN BOMEN EINDELIJK DE RUIMTE in plaats dat mensen nog steeds voor wegen en auto’s de ruimte NEMEN? Het blijft sjacheren. Wanneer valt het kwartje? Hoorde ik dat Nederland voorop loopt met een prachtig Klimaatplan? ๐Ÿ™„๐Ÿค”. Ik kan er echt met mijn pet niet bij. Maak dan een tunnel op de plek waar de zieke Essen gekapt moeten worden in plaats van GEZONDE bomen.
Laat de mens zich nu echt gaan aanpassen aan de bomen in plaats dat er een up-to-date ๐Ÿ˜bos gemaakt gaat worden.


# klimaatplan# klimaatakkoord# boomkap# #bomen#co2#zuurstof #opvangen fijnstof # rust # stop met gezonde bomen kappen

2.73 Daar sta je dan

Daar sta je dan te glimmen  door de olie waarmee ik je verweerde rondingen poetste. De kleur van je dek heb ik vervangen door fuchsia roze zoals dochter het graag wil. Je ziet er prachtig uit, dame. Je hebt met je destijds moderne look een klassieke uitstraling hoewel je tevens iets jeugdigs hebt weten te  behouden. 

vrijdag 11 januari 2019

2.71 Dankbaar๐Ÿ’ฆ (ouderwetse lap tekst)

Gisterenavond ging ik met een zeer dankbaar gevoel slapen. Ochtends om 7 uur opgestaan omdat het water zou worden afgesloten. Pannen en waterkoker gevuld. Volle emmers water ( drinkwater!) naast de toiletten om door te spoelen. Kortom ...helemaal voorbereid op een dag zonder helder, schoon, stromend water. Ik schreef er van de zomer tijdens de droogte ook over maar gisteren was ik het mij weer eens  meer dan ooit bewust dat het niet vanzelfsprekend is dat er schoon drinkwater uit de kraan komt waarmee wij zoveel mogen doen. Koken, wassen, schoonmaken, douchen, planten bewateren, zwemmen, varen. 

2.70 Over een vragenlijst

Om 4uur05 werd ik -als zo vaak- wakker, ditmaal niet soezend maar flink in de denkmodus. Twee uur later lig ik nog steeds te denken al tracht ik mij te concentreren  op de ademhaling. Dus... hoppa de Calm app erbij. De dagelijkse  meditatie doe ik zowaar liggend op bed omdat mijn kat zwaar op dan mijn weer op mijn schoot, dan weer op mijn onderbenen lag. De daily Calm van vandaag gaat erover dat je alles strak geregeld kunt hebben maar dat we toch ruimte moeten en mogen openlaten voor de verrassingen van het Universum. Open staan voor onverwachte gebeurtenissen die een positieve wending kunnen geven aan het leven. 

donderdag 10 januari 2019

2.69 ๐ŸŒณAls er รฉen schaap over de dam is, dan volgen er meer ...๐ŸŒณ๐ŸŒณ๐ŸŒณ



De Bomenridders plaatsten vandaag dit bericht https://www.facebook.com/226024134104424/posts/2615760185130795/ . Hier word ik blij van. Het gaat over een boomverzorger die het vertikt om nog langer gezonde bomen te kappen omdat mensen er ‘last’ van hebben in de zin van vallende blaadjes, ( goede overwinteringsplek voor insecten die aan het uitsterven zijn!)zelfs mooie bloesemblaadjes en vruchten op hun pad of oprijlaan. Moge dit het begin zijn van een professioneel NEE  tegen het kappen van GEZONDE GOED GEWORTELDE BOMEN, die de allerbelangrijkste plek zouden moeten en mogen innemen ten tijde van deze Klimaatcrisis. 

dinsdag 8 januari 2019

2.69 Ouderdom en storm

Op de fiets langs het kanaal. De heftige wind, zeg maar storm, zweept het water op. De vrouw fietst. Probeert te fietsen. Ze waait lekker uit na een nacht vol slaapgebrek met denken over de toestand in de wereld waaraan ze hoe hard ze ook piekert geen mallemoer  kan veranderen, al krijgt ze het soms in haar bol dat ze zou wensen enig verschil te kunnen maken. Helaas, pindakaas.  Laten we het simpel houden. Hup op de fiets. Fietsen maar. Hier en nu. 

2.68 ik wens je ( gedichtselachtigheidje)



Ik wens je
dat de ochtendgroet van een merel
je hart warm aanraakt en je leidt
van het donker naar de morgenstond.

Ik wens je

zondag 6 januari 2019

2.67 Verstopping? Ga douchen

Gisteren tobde ik met een verstopte wastafel. Het water stroomde niet weg en er zat troep in. Het zag er onappetijtelijk uit. Een rubberen ontstopper hielp niet. De sifon kon niet open, deze en andere delen van de buizen had de loodgieter in verband met last van langdurende wederkerende lekkages vastgeplakt en twee nieuwe sifons aangelegd. Eentje schuin naar boven gericht als een erectie. De ander maakte hij onder de rechtopstaande buis waar de badkamerslang in gaat. Beide sifons deden niets. Ook niet toen ik trachtte een draadvormige ontstopper erdoorheen te krijgen. Ik had een verstopte wastafel en vastgeplakte buizen om lekkage te voorkomen. Wahahaha.๐Ÿคฃ

2.66 Toch droom ik verder

De laatste dagen tijd denk ik veel na over vriendelijkheid. Vooral nadat ik een verslag las over een politieagent die in zijn eentje met Oud en Nieuw belaagd werd door relschoppers. 
Afschuwelijk. Te erg. Brandweermannen, Ambulancepersonneel en groepen Politieagenten werden ( en worden?) belaagd. Ik krijg steeds meer de neiging  om de lieden die dat doen per video als een soort moeder op het matje te roepen. Wat zou hun moeder van het gedrag van de relschoppers zeggen? Wat zegt hun eigen geweten hiervan? Maar ja, houd je in Mathil, houd je in, houd je koest. Daar heb je rechters voor.  Daarnet zag ik in de NOS app hoe mannen agenten in Parijs belaagden. Iedereen doet zijn werk. Dus laat hulpverleners hun werk doen. Wees humaan mens. Hm, Mathil, je hebt de illusie dat relschoppers dit lezen? Droom lekker verder.

vrijdag 4 januari 2019

2.65 Over het Klimaat

Hoewel ik mij irriteer aan mijn witjes en afgebroken zinnen, die ik nog steeds niet weet te bewerken in dit Blogspot, maak ik mij meer zorgen over het klimaat in de bevolking over het Klimaatakkoord of te wel de crisis van het Klimaat. Mijn ex gaf mij mee om wat dan ook van twee kanten te bezien. Beter ‘blind’ te zijn dan slechts vanuit รฉen standpunt te spreken en te handelen?  Of is ook dat een blind zijn dat ik zeer allergisch ben voor ongenuanceerde meningen? Ben ik zelf wel genuanceerd genoeg?  

2.64 Witjes en afgebroken zinnen

Ja, zeer irritant zijn te veel afgebroken zinnen en witjes. Net las ik mijn schrijfsel: terugblikken op 2018 terug, probeerde daarna het goed te krijgen, maar hoe meer ik het bewerk hoe erger het wordt. Ooit zal ik het leren.