Powered By Blogger

zondag 20 oktober 2019

2.182 Schrijven✍️

Íeder manuscript waar ik mee bezig was met de gedachte ‘dit wordt een boek’ verdween op mysterieuze wijze uit mijn leven doordat laptoB’s crashten. 
Misschien kies ik er nu eindelijk eens en voor altijd voor om het hele boek idee uit mijn kop te zetten? 
Hm, misschien wel.
Manipuleer ik mijzelf?
Misschien wel. Misschien niet.
Is het de moed opgeven? Geen concentratievermogen? Geen wat dan ook? 
Het maakt niet uit.

donderdag 17 oktober 2019

2.181 Zelfdoding preventie.Het telefoon nummer van www.113.nl is 09000113

In berichten over het Trees of Memory project van Mario Dieringer die bomen der herinnering plant- waar dan ook ter wereld in de komende jaren -samen met nabestaanden voor dierbaren die zichzelf van het leven benamen, vermeldde ik onderaan de berichten dat er in Nederland eveneens hulp is bij zelfmoordgedachten namelijk 113. Echter, dit is de naam van de website —->www.113.nl
Vandaag hoorde ik in het nieuws  dat het telefoonnummer 0900 0113 is en niet 113.
Ik vind het afschuwelijk dat ik incomplete informatie gaf ( ik ben de enige niet!) en ik hoop dat niemand er schade aan heeft ondervonden. 

Nogmaals: BEL 0900-0113 als je het leven niet meer ziet zitten

Heb je een dierbare verloren die zich van het leven benam? Dan is er de optie::
https://www.treesofmemory.com/vision-of-suicide-prevention 🍀🌳💕🌳🍀óok kun je via de Stichting Trees of Memory hulp vinden en gemotiveerd raken om te kiezen voor het leven.


Hopelijk wordt het  Nederlandse ( wellicht het Europese ook?)nummer in de toekomst 113.
Nogmaals: Praten over gedachten aan zelfdoding kan bij de crisislijn van 113 Zelfmoordpreventie. Bel 0900-0113voor een gesprek. U kunt ook chatten op www.113.nl.

2.180 Muziek—-> Une goutte d’eau - Nicole Rieu

https://youtu.be/fyHr2LraKP0

vrijdag 11 oktober 2019

2.178 Concreet en of abstract

Concreet iets beschrijven vind ik net zo moeilijk als concreet schilderen. Ik schilder abstract. Ik kan niet anders. Heerluck, vooral omdat ik in het dagelijks leven veel details zie, vind ik het ontspannend om gedachteloos vanuit mijn diepten of hoogten iets op het doek te krijgen. Sóms zou ik concreet willen schilderen. Nieuwe werelden schilderen.
Zou ik hetzelfde kunnen in woorden? Concreet stemmingen, landschappen, geuren en kleuren beschrijven? 

zaterdag 5 oktober 2019

2.177 Een nieuw begin

Ze heeft het warm en koud tegelijkertijd. Waarom? Ze heeft zich opgegeven voor een schrijfcursus. Een proefcursus van een week. Misschien gaat ze zich voor de hele cursus opgeven. Echter, haar inner criticus staat in volle omvang voor haar, waardoor ze weer eens het gevoel krijgt dat ze een verkeerde keuze maakte. Wat jammer. Ze stond zó achter haar besluit. Zelfs achter het decennia lange dagboekschrijven heeft ze een punt weten te zetten. Nieuw begin.
‘Geloof je het zelf?’
‘Ja, nee, ja ...ik geloof het. Maaarrrrr ... zo af en toe kunnen we toch nog gezellig dagboekschrijven? Bijvoorbeeld NU?’
‘Dag inner criticus, geen zin in gemaar. Ga maar op het reserve bankje zitten. Ik ga een ommetje maken.’

vrijdag 4 oktober 2019

2.176 Elkaar waard zijn?

Deels heeft het niet lekker in haar vel zitten met haar moeizame lopen te maken. Deels ook met het feit dat de dagen in huis meer zijn dan de dagen buiten. De ongedwongen praatjes met de wederzijdse buren- ieder relaxed zitten aan éen kant van de schutting- zonder bij elkaar op bezoek te hoeven gaan, zijn voorbij. De warmte ook.