Powered By Blogger

zaterdag 30 maart 2019

2.116 Het is wat het is

Tob niet, het loopt toch altijd anders was het motto van een lang geleden overleden oom.
Het is wat het is.
Tob niet, het loopt
toch altijd
anders
dát is niet anders.

donderdag 28 maart 2019

2.115 Waar doet zij goed aan?

Kortgeleden keek ze naar het programma Spoorloos. Het ging over een biologische familie waarvan hun kind - buiten hun weten om- als baby verdween en geadopteerd werd door een Nederlands echtpaar.

zondag 24 maart 2019

2.114 moeder de vrouw met ‘dat soort dingen’

Moeder, de vrouw ( het thema van de Boekenweek) én / over uitspraken van Thierry Baudet. Oh, wat ben ik allergisch voor generaliseren. ‘Vrouwen hebben in het algemeen minder ambitie om zakelijk de top te bereiken dan een man, zij houden meer van familieachtige dingen. Dat soort dingen.’ 

vrijdag 22 maart 2019

2.113 Wereld Waterdag 💦

Ze zijn weer voorbij.
De debatten waarin volwassenen elkaar beschuldigend maar toch beleefd aanvallen met verbale pijlen en hagelstenen: jij dit, jij dat, u deed dit of dat wel of niet. Zulk gedrag probeer je toch bij je kinderen af te leren ...?

donderdag 21 maart 2019

2.112 internationale dag tegen Racisme en Discriminatie

Gisteren schreef iemand mij dat Vrijheid van Meningsuiting belangrijker is dan vriendelijkheid. Is dat zo? Mijn mening ( mijn vrijheid ) is dat wanneer ik met vriendelijke ogen naar een medemens kijkt, ik meer verbinding krijg. Meer menselijkheid. Dat vind ik humaner dan op de dag nadat er een aanslag was zeggen: ‘zie je wel dat komt door al die migranten. ‘
DAT noem ik generaliseren, discriminatie en ja ook vind ik het racisme. Iedereen over éen kam scheren vind ik afschuwelijk eng. Zie de mens. Te erg voor woorden en vooral zeer onrespectvol omdat in Utrecht- na de tragedie in en rond de tram-  mensen samenkwamen en komen. Samen, vind ik een goed voorbeeld voor jongeren.  

dinsdag 19 maart 2019

2.111 Verbinding is de weg

Het generaliseren van bevolkingsgroepen, vind ik heel erg eng. Het maakt mij bang.Verbinding is de weg.
Bouw bruggen tussen mensen in plaats van verdeeldheid te zaaien. Bruggen, om er samen iets van maken. 
Zie elkaars kwaliteiten. Zie de mens.

Alsjeblieft, kijk met vriendelijke ogen naar elkaar

2.110 Mijn stem

Om welke verkiezing het ook gaat, altijd ben ik mij intens bewust van het recht om te mogen stemmen. Het recht om onze stem te mógen uitbrengen is niet van-zelf-sprekend. Stemwijzer, Kieswijzer en Stemhulp  helpen deels. Maar ja, ik moet het voor mijzelf toch zo helder mogelijke uitgekristalliseerd  trachten te zien krijgen. Waarom wel op die partij en waarom niet op een andere partij? Al houd ik niet van uitsluiten, dan toch sluit ik sommige partijen uit die uitsluiten en generaliseren. Dat is jammer, want ik houd van verbinding.

2.109 💦De Waterschapsverkiezingen💦

Omdat ik het boek: niet bang zijn voor water? heb gewonnen, voel ik mij genoodzaakt om ook hier - in mijn Blogspot- voor het belang van de Waterschapsverkiezingen, waarvoor wij morgen mogen stemmen, een klein pleidooi te houden. Omdat ik openbaar - ik weet het niet zeker- niet iemands stem mag beïnvloeden over welke partij het gaat ( echter, het is géen politieke partij ) deel ik een deel van mijn e- mail die ik schreef aan de redactie van het waterforum.

maandag 18 maart 2019

2.108 Een Wereldvredevlam brandt

Gisteren schreef ik over leven en laten leven met de afschuwelijke Nieuw Zeelandse tragedie vers in het geheugen. Vanmorgen werd in  Utrecht - het midden van ons eigen land- een aanslag gepleegd. In een tram. Afschuwelijk. Tegelijkertijd is het opeens totaal anders wanneer éen van je kinderen daar in de buurt werkt en vanavond weer terug reist naar waar hij woont. 
Gelukkig, een bericht: ‘ik zit op kantoor.’ 

zondag 17 maart 2019

2.107 Diversiteit ( elfjes)

Bloemen 
verschillen, verscheidenheid
alom. Prachtige kleuren
diversiteit aan levensvormen, mooi
voorbeeld.

2.106 Leven en laten leven

Is een ieder die op deze planeet geboren is, niet bedoeld om hier te leven, te werken, en te leren 
compassie en empathie te hebben? Niemand uitgezonderd? Allemaal samen zijn we  de Mensheid. Toch?

dinsdag 12 maart 2019

2.105 🌳Klimaat- Levensbomen🌳

🌳
Kent u het initiatief Levensbos?  Helaas komt ruimte, voor een heel bos binnen de bebouwde kom, van bijvoorbeeld Hellevoetsluis, nog niet voor. Vandaar dat het project in die gemeente een nieuwe invalshoek heeft gekregen. Het planten van enkele bomen per keer onder de naam Levensbomen. Levensbomen mogen, net als Wereldbomen elders, oud worden in Hellevoetsluis. Hopelijk honderden jaren. Bomen ter compensatie voor elke gekapte boom in deze gemeente. Bomen om een- de meest duurzame- bijdrage te leveren aan de planeet waar we wonen en leven. Ruimte geven aan bomen. Tevens een bijdrage aan ons klimaat akkoord. Bomen omdat bomen van essentieel belang zijn voor het ecosysteem waar ook wij deel van uitmaken. 

maandag 11 maart 2019

2.104 Elfjes ( gedichtjes)

Haren
los, lopen
door de storm,
uitwaaien in de wind.
Louterend.

Plassen
regenwater, dan
toch weer droog.
Waterbekkens vol kostbaar nat.
Overvloed.

Gestage
transformatie, planten
in lichtgroene kleuren
boodschappers van d’aankomende lente.
Dankbaar.










2.103 over het Klimaat - brandgangen, onkruid en ontstenen

Wat ik moeilijk kan begrijpen is dat in ons landje (onder de zeespiegel)-  het Parijs akkoord mede ondertekend- een apart beleid wordt gevoerd over het verwijderen van dat wat men ‘onkruid’ en in mijn omgeving ’vuil’ noemt. Strak en schoon?
Vuil? terwijl insecten zich ermee voeden? Bijen zuigen zich bijvoorbeeld vol aan wilde en gecultiveerde  bloemen, vooral op paardenbloemen zijn ze dol. Bij de wortels zijn woonplaatsen voor mieren en andere broodnodige insecten die samen met ons en al wat leeft deel uit maken van het ecosysteem.

zondag 10 maart 2019

2.102 Na een enquete

Een enquete. Of  ze naar Leaving Neverland gekeken heeft? Of ze Michael Jacksons muziek nog blijft beluisteren?
Nee, niet gekeken en ja hoor, zij denk dat ze nog wel naar zijn muziek gaat luisteren. Zijn grandioze zingen met mooie teksten staat los van wat hij dan ook deed. 
Vond ze.

vrijdag 8 maart 2019

2.101 Internationale Vrouwendag - over een huissleutel

Ze had een mooi schrijfsel voor vrouwendag klaarstaan, het ging onder andere over vertrouwen. Dát stuk is nu achterhaald, ze kan het niet meer plaatsen omdat het volgende gebeurde; de traprenoveerder- die ze heeft ingehuurd- zou de volgende dag terugkomen. Ochtends al. Echter, dan is ze de deur uit naar een workshop  glasschilderen. Dit spreekt ze uit. Waarop de man - die ze éen dag kent- zegt: geef mij je sleutel maar, dan kun jij fijn naar die workshop.

zondag 3 maart 2019

2.99 La goutte d’eau ( zang)

https://youtu.be/fyHr2LraKP0

La goutte d’eau, Nicole Rieu

2.98 Een rustige zondag (64je, gedichtselachtigheid)

De
dag is
grijs, nat, koud.
Regen druppelt op het
raam, glijdt langzaam naar beneden.
Je suis une goutte d’eau zingt 
Nicole Rieu in stilte met de druppels 
mee, de tikkende klok als rythmische muzikale begeleiding
tesaam met rare pruttelgeluiden van het aquariumfilter.
In huis is het aangenaam warm.
Poes ligt dicht tegen de
radiator aan, geluidjes producerend
in haar slaap.
Een rustige
zondag.



In bericht 2.86 leg ik het hoe, wat en waarom uit van een 64je.

2.97 Een poging tot motivatie

Vandaag heeft ze moeite om zowel fysiek als mentaal uit bed te komen. Haar blije hormoon is een ommetje rond gegaan tijdens haar heerlijke nachtrust en nog niet terug. Haar poezebeest is op haar 12 de dieetdag beduidend fitter dan 12 dagen terug. Fitter dan dat zij is. De vrouw heeft geen eten voor de kat meer boven en moet/ wil ( gewassen en aangekleed )naar beneden op de tijd waarop ze haar huisgenootje  tegenwoordig eten geeft. 35 lullige mini kattebrokjes. Dat is het dan. Ze motiveert zichzelf. 

zaterdag 2 maart 2019

2.96 Leeftijdsloos

Ze kán zich allerlei leeftijden voelen en dat maakt het grappig, want slechts de buitenkant wordt door vooral jongere mensen gezien. Wellicht dat een ouderwordende buitenkant impliceert dat je je al jouw geleefde tijden kunt voelen.? Ze gaat zich er niet in verdiepen.