Powered By Blogger

maandag 29 juli 2019

2.157 🌳🌳🌳 verkeersborden🌳🌳🌳

Ze heeft  geveegd en gedweild. Ook heeft zij de strijk gedaan, evenals het logeerbed bedekt met schoon beddengoed te ontdoen van drie dekbedden. Dochterlief bleef voor het laatst met oud en nieuw slapen. Toen was het koud en vroeg dochter meer dekbedden die er uiteindelijk - het is zeven maanden later- voor Jan Doedel op lagen. 
Meer huishoudelijk werk doen is voorlopig zinloos. Gruis blijft komen door kieren.

zondag 14 juli 2019

2.156 Hou je goed🕵🏻‍♂️🐌

Heb ik net een heel lang epistel - richting boekwerk- over mijn vader geschreven, is het met 1 druk op een knop foetsie, behalve de link naar de koorpartij van de negende van Beethoven. Grijns. Alsof mijn vader het zo bedacht heeft. Humor is de smeerolie van het leven, hoor ik hem in gedachten nog zeggen.

Mijn vader overleed 7 juli 2011 op 97 jarige leeftijd en zeven dagen later op le quatorze juillet - je bent francofiel of niet- was zijn uitvaartplechtigheid. Om een lang verhaal kort te maken. De negende symfonie van Beethoven -met name de koorpartij- was zijn favoriet. De mijne ook.
Tijdens de plechtigheid lukte het maar niet om het te laten beluisteren. Later hoorde ik het vaak op verdrietige momenten. Vandaag zong ik het voor koeien. 

‘Hou je goed, Til’ hoor ik je zeggen. 
Hm, toch jammer dat het schrijfsel van net verdwenen is. Maar het zit in mijn hart.

Pap, voor jou. Dank je dat je mijn vader was. https://youtu.be/kbJcQYVtZMo



En heus, je malacologische dagboeken zúllen -zoals jij het zo graag wou en waar je met passie aan werkte in bijna al je vrije tijd- bij je pisidium collectie in Naturalis komen. Dat ik het hier neerpen is dat ik  beloof dat ik er nog steeds op toezie. Maar ja, ik ben de enige niet ...  


woensdag 10 juli 2019

2.155 Zwaar overprikkeld

Ze is al naar buiten geweest met haar poezebeest om de herrie te ontvluchten. Het is zinloos, of ze zou weer naar vriendinnen moeten gaan, maar ze is vermoeid  en ze kan niets extra’s absorberen. Het drilboor gebeuren waarmee vorige week gestart werd om alle voegen van de rij huizen, waarin zij een woning heeft, te verwijderen en te vervangen, continueerde  en continueert zich in een eindeloos lijkende irritante constante stroom van drrrrrilbooorrrrrrrgeluid die door de huizenrij, woningen, tuinen en haar hele lijf dringt. Het is om gekkkk van te worden. Ze overwoog net of ze de politie zou bellen of er een cel is waarin ze mag bivakkeren. Hm, een beetje van den zotte.

woensdag 3 juli 2019

2.154 Na drie nachten te kort geslapen

-Heb je door dat hoe drukker je bent en doet, hoe overprikkelender je geraakt én hoe meer je wilt doen? Dit geldt voor vele mensen, ook voor jou?
—Hm
-Ja, het lijkt wel of je door meer te willen doen je van het overprikkelde gevoel wilt vluchten. Denkt te kunnen vluchten?
—Hm 🤔