Powered By Blogger

zondag 26 april 2020

2.243 Stil gedichtselachtigheidje


Zondag 26 april 2020

Ssst, het is stil, een stille zondag
Het is meer dan stil. Geen autogeluid te horen
Nog geen stemmen, behalve die van de vogels.
Het voelt als stille dag, heilige dag, 
midden op de dag, vól in het licht van de zon.
De dag is heel.

dinsdag 21 april 2020

2.242 Verkeerde nummering van mijn schrijfsels

Beste Lezer

Daarnet ontdekte ik dat ik mijn blogs niet de juiste nummering gaf.

In december eindigde ik het jaar 2019 met blog 2.199
Echter ik begon het jaar 2020 met een blog dat ik het nummer 2. 2000 gaf🤔.
Mijn laatste blog van 2019 met 199 en de eerste van 2020 mer 2000 vond ik wel mooi.  Synchroniciteit, dacht ik. Echter, ik had niet door dat het een fout was.

De  nummers van de schrijfsels 2.2000 tot en met 2.2041 heb ik vandaag veranderd in de nummers 2.200 (Gelukkig 2020) tot en met 2.241(Ochtendgroet.)

Mijn excuses voor de warrigheid,
Kunt u mij nog volgen?

Fijne dag met in uw hart een warme glimlach en een mélodietje😊❤️






zondag 19 april 2020

2.241 Een ochtendgroet

Zondagochtend 19 april 2020

De ochtend spreekt haar stille taal vrijuit, levendigheid
 allom, rustig en stil doch vol energie.

Stilte in mij, stilte om mij heen
Aangename stilte koestert mij, laat horen
en zien, gefladder en gebadder van vogels, 
gespetter en gekwetter. De tuin groent meer
en meer dag na dag. Cameliaknoppen openden zich 
al, werden bloem. Nu zijn zij in hun 
loslatende phase. Bomen, planten en bloemen volgen elkaar op in groei en bloeicyclussen in samenwerking met al wat kruipt, snelt en vliegt.
De geraniums zetten hun lange levensloop voort met wederom een seizoen bloei,
het bekoort en maakt mij v’liefd.
Een regenbui verfrist, aan blaadjes en bomen druppels als briljantjes, de grond iets minder droog.  De Aarde ademt en mmm ik adem diep haar ochtend geur in. 
Uitgezaaide kamille komt op als om mijn innerluck te steunen met nog meer rust.

Gekoerrrr op het dak als ‘n ochtendgroet. Mijn twee bezoekduiven 
zijn terug. De merel hoog in de boom aan de overkant van de straat merelt er lustig op los,
‘n riedel vol warme klanken vibreren in mijn hart mee. Steeds weer is het leven de moeite- die het kan kosten- waard. 

@dankbaar

🍀💕🍀

woensdag 15 april 2020

2.240 maak er wat van ( leven en laten leven)

Mensen in haar omgeving zijn vriendelijk, behulpzaam en zo lief. Er is veelheid. Zal ze een 1/2 oxazepam  innemen omdat zíj de telefoon niet kan behappen?  Aan zichzelf valt nog veel te tornen, daar is ze het volmondig met haar inner criticus mee eens. Net heeft ze namelijk heel primair gereageerd op een artikel  van 1Vandaag over dagboekschrijven. Ze schaamt zich er dood over.

zaterdag 11 april 2020

➡️Een respons geven op een respons van een lezer ❗️

Beste Lezer

Mijn excuses indien het op je zou kunnen overkomen alsof ik gedesinteresseerd zou zijn in je reacties. Integendeel. Dank je wel. Echter, Google heeft wegen die mij nog steeds niet allen bekend zijn en ik heb nog geen flauw idee waarom ik een enkele keer wél een reactie kan plaatsen, doch meestal niet. Wie het weet late het mij weten!

Met vriendelijke groet,

Mathil

vrijdag 10 april 2020

2.239 Vrijheid


Vrijdag 10 april 2020

Ze is blij, voor het eerst sinds de zoveelste valpartij ( op 8 augustus vorig jaar met de fiets die over haar heenviel toen ze over een verlaging in de weg liep tijdens het opstappen. Ja, heel dom!) heeft ze haar rijwiel weer durven pakken. Ja, ze oefende zichzelf het jaar door op een hometrainer met alleen pedalen, zittend op een tuinstoel of kruk. Sinds de Stormen en de Corona Quarantaine was dit een uitkomst om bij weer en wind in de tuin op één plek te bewegen en tóch lekker uit te kunnen waaien.

donderdag 9 april 2020

2.238 Gedachten op een lentedag

Donderdag 9 april 2020

Nauwelijks wind vandaag. 0,14 kilometer per uur noem ik windstil. Wat waaide het veel de laatste maanden. Tot drie keer toe een storm. Stormen hebben met ingang van dit jaar, nu ook in Nederland, een naam. Ciara, Dennis en nog een, ik meen met de naam Ellen, hebben we gehad. De kwaliteit van mijn schutting en poort is er hard door achterruit gegaan. Momenteel is het dus windstil met de aangename  temperatuur van 19 in dit deel van Nederland 19 graden. Het wordt 22 graden. De deurkeuken naar de tuin staat open. Zachtjes ruist het bij het naar buiten en binnen stappen. Wat ruist er? Het bamboe stokjes gordijn tezamen met de dromenvanger gemaakt van platte schelpen. Het ruist en tingelt. Vandaag haalde ik het gordijn te voorschijn. Ik noem het het geluid van zomer 2018. Dat was een -vond ik- mooie lange, tropische zomer. Rustig. Droog was het. Tijdens de beginmaanden van dit jaar is het droogtetekort weer opgelost. Echter, nu is het ook al een poos zonder regen. Zowaar al een keer gesproeid begin april. 
Moge het Klimaat wereldwijd in balans komen. Nu heeft het de kans daartoe, al zijn de klimaatplannen van het Kabinet voorlopig  in de kast. Kabinet in de kast. Dát klinkt raar. 

dinsdag 7 april 2020

2.237 Gedachten ten tijde van Covid 19 restricties


Dinsdag 7 april 2020 



27 maart jongstleden was de allerlaatste DWDD van Matthijs van Nieuwkerk in een studio zonder publiek. Net of het een ander leven was. Zijn laatste week als presentator is geweest. Dat op zich is al een ander leven. Al zijn andere praatshows nog zo goed, ik mis hem en DWDD. Het zal voor Matthijs en zijn tafelheer Marc Marie Huybregts best raar gevoeld hebben om op deze manier weg- zonder publiek in de studio- te gaan. ‘Tot zover’ waren de afscheidswoorden na 15 jaar DWDD. Dank je wel, Matthijs, Marc Marie en allen die te gast waren. Soms ging het praten mij te snel, doch het wende en werd vertrouwd.

zondag 5 april 2020

2.236 Over de coronamaatregelen in NL en beweegtips,

Zondag 5 april 2020

Als je alleen op twee meter afstand van je voordeur af en toe een voorbijganger ziet, geen ommetje meer maakt en dus continu thuis bent, dan voel ik mij een intens begenadigd mens dat ik een tuin heb. En ja, ook een huis, want er zijn mensen in de wereld en ook in Europa die dit ontberen. Die hebben het pas zwaar!

zaterdag 4 april 2020

2.235 Een schoonheid

Na de tulpen, narcissen en hyacinthen is zij de eerste struik die bloeit en intens boeit. Haar bloemen zijn van een onovertroffen schoonheid. Krachtig dag na dag openen  knop voor knop zich en toont de struik haar tere beeldschone pracht ondanks  frisse soms vrieskoude nachten en beginnende lentewarmte overdag. De plant stoort zich niet aan de kou, ze laat haar creaties - ondanks het corona virus- tóch zien.









2.234 Hoop doet leven

Mijn broer liet- destijds na zijn overlijden in 1980- onder andere een potje aarde na waarin hij één blaadje van een lid-cactus geplant had. Ik vond het er zo dierbaar en zorgzaam uitzien en nam het mee. Het blaadje groeide uit tot een prachtige plant die jaarlijks -soms twee keer- bloemen liet ontstaan aan het eind van de fluweelzachte blaadjes. 
De plant is nu veertig jaar oud. Een knappert.
Omdat de aarde er wat arm uitzag bovenop en de blaadjes slap besloot ik verse aarde te geven. Ja, ik zag dat er tevens groene spriet uitgroeide, vaag herkenbaar doch kon het niet thuisbrengen. Oké, plant uit pot gehaald en wat zag ik aan de zijkant? Een ienieminie aardappeltje aan die groene spriet. Hoe is deze daar gekomen? Ja, van de winter trachtte ik aardappels te doen opgroeien in een pot in de keuken, doch niet in de vensterbank van de woonkamer. Ook zijn er swinters geen bijen die iets verstuiven. Een wonder vind ik het.
Zo bijzonder vind ik dat minuscule aardappeltje en toen ik de rest van de aarde uit de pot schepte vond ik een iets groter exemplaar. Een groet van mijn broer. 
 Broers plant staat weer in de vensterbank, ernaast staat nu het aardappelplantje met ragfijne worteltjes in een eigen pot en ... ik heb mijn broer op plantgebied nagedaan. Ook ik heb één  blaadje in een potje aarde gestopt. Over  40 jaar ( bij leven en welzijn heb ik dan de leeftijd van 112 jaar🥳) zal het hopelijk eveneens als een groet van mij aan mijn kinderen een volwaardige plant zijn? Eerst maar eens kijken of het wortelt.

Hoop doet leven.

 



vrijdag 3 april 2020

2.233 Beeldbellen😊

Dochter beeld belt mij tijdens deze coronacrisis dagelijks met meervoudige regelmaat.
Ze zit thuis, maar kan niet thuiswerken door haar beroep als gastvrouw in een restaurant. 
Sociaal en praatgraag als ze is, heeft zij het zwaar. Deze week begint zij rustiger te worden. Het valt voor haar niet mee deze social distancing. Maar ja, het is niet anders. Ze leert nu andere dingen dan voorheen en ...ik herken nu meer dan ooit ook positieve dingen van mijzelf in haar. Mmmm😊. 
En  zoonlief? Die zie ik nu al twee maanden niet meer in real life,
noch via videobellen. Wel heeft hij videoconférences met de zaak. Dat gaat voor. 
Thuis gaat zijn intensieve drukke maatschappelijk belangrijke werk verder. Druk, druk, druk. 
Echter vandaag, vandaag ontstond er opeens - hóe weet ik nog niet- een driedelig beeldbel conversatie met zoon en dochter.
Ben er helemaal blij van geworden. Wij werden er alledrie blij door. Het was een even bij elkaar op bezoek komen. Echt op bezoek. Vaak zitten de kinderen met hun neus in hun phone ( en ...ik geef toe opdoen duur doe ik dan mee. Sms’je: wil je thee?🤣) Echter, hoewel dit beeldbellen ook via de telefoon ging was er goede aandacht voor elkaar. Mooi!
Zoonlief werd wél gestoord tijdens zijn werk, echter hij nam een korte pauze en ...we hadden een echt gesprek met goed naar elkaar luisteren. Zo fijn en zo leuk. Hartverwarmend. 
@ dankbaar dat het kan.

Maandag is hij jarig, dat wordt hem toezingen via beeldbellen🥳. Ik wou dat ik één van zijn favoriete zangeressen zo gek kon krijgen om op zijn balkon iets voor hem te zingen. 
Nu maar duimen dat mijn brievenbuspostpakketjes goed aankomen🙏. Dat is tenminste iets.


➡️Een respons geven op een lezer ❗️

Beste Lezer

Mijn excuses indien het op je zou kunnen overkomen alsof ik gedesinteresseerd zou zijn in je reacties. Integendeel. Dank je wel. Echter, Google heeft wegen die mij nog steeds niet allen bekend zijn en ik heb nog geen flauw idee waarom ik een enkele keer wél een reactie kan plaatsen, doch meestal niet. Wie het weet late het mij weten!

Met vriendelijke groet,

Mathil

2.232 Thuiszijn

Vrijdag 3 april 2020

Al begrijp ik donders goed dat het voor alle thuiswerkers met of zonder gezin, alle mensen die thuiszitten, alle singles, en allen die hopen op een kans om hun baan te behouden en afhankelijke gepensioneerden een pittige uitdaging is om thuis te moeten blijven, dan toch werd ik vanmorgen blij wakker na een zeer goede en lange nachtrust genietend van een serene sfeer in het dorp waar ik woon en leef.
Geluiden van de weinige auto’s verderop zijn nauwelijks te horen. De vogels hebben het voor het zeggen vanaf hun zitplaats in de licht ruisende bomen of boven op de daken.
Wat ben ik dankbaar dat ik buiten woon. Ben even echt in quarantaine doordat een vriendin Corona verschijnselen heeft. Een week geleden was zij nog bij mij aan de deur, ja op twee meter afstand. Mijn dagelijkse ommetje cq wandeling is ook van de baan. Dat is wel een ding.