Powered By Blogger

maandag 29 april 2019

2.128. Trees of Memory 🍀🌳💕🌳🍀

In May 2019 Mario and his dog Tyrion start hiking again - after his winterstop- Mario Dieringer’s Foothpath for Life around the World by planting Trees where people ask him to do the Tree of Memory Ceremony. Mario continues his road in Germany not far from Berlin. 
🍀🌳💕🌳🍀
https://www.treesofmemory.com/vision-of-suicide-prevention


#113suicidepreventie

zondag 28 april 2019

2.127 Te erg😢

Een paar dagen las ik geen nieuws behalve over Koningsdag. Dát liet ik binnenkomen, verder voelde ik mij te ziek. En nu?
Het is niet te bevatten zo veel  en niet te bevatten zo vaak er terreur is. Dát is pas écht walgelijk ziek. Kortgeleden in Sri Lanka en in een synagoge in California en vandaag ook verkiezingsvrijwilligers die om het leven zijn gebracht. Mensen zijn van het leven benomen, mensen die geen kwaad deden. Ze waren zichzelf in een kerk, in een synagoge in een moskee of in een verkiezingslokaal. Vermoord door TE zeer ongenuanceerd denkende lieden. Lieden begrenst in hun patronen, vrijheid denkend te verkrijgen door het ontnemen van een medemens van hun vrijheid? In geen enkele religie staat dat je een ander mens mag vermoorden. Levenskracht is levenskracht. Een wonder. Levenskracht is energie die we zowel positief als negatief kunnen gebruiken. Laten we menslievend blijven. Blijf ruimdenkend , ruimhartig en constructief.  
Laten we ons niet gek maken door een stel haatzaaiers op Twitter die zelfs over Koningsdag negatieve praat hebben.
Het is nog steeds iets om intens dankbaar voor te zijn dat gisteren, Koningsdag, als een vriendelijk evenement vol verbondenheid, vredevol heeft plaatsgevonden. @Dankbaar voor de opmerkzame ogen van agenten en beveiligers. 

Een wereldvrede vlammetje brandt❤️ 🕯❤️voor de mensen waarvan dierbaren zijn omgekomen. Waar dan ook. Stilzijn is ontmoeten. 




2.126 mijn vader was een autodidact

Soms kan ik mij vastbijten in iets. Nadat ik onderstaand schrijfsel schreef over het ambacht van schrijven en dat ik volgens een taalpurist eigenlijk niet zou mogen publiceren omdat ik het ambacht niet beheers, wil ik met alle respect zeggen dat die vlieger niet opgaat. Een mens kan zelfs een eredoctoraat ontvangen vanuit zijn of haar autodidact zijn. Terwijl ik schrijfsel nummero 2.125 plaatste kwam mijn vader over de dood heen met zijn opmerking: humor is de smeerolie van het leven. 
Dank je wel, Pap.

2.125 Over ambacht en bezieling

Gisteren wou ik over de Koninklijke Familie schrijven die door alleen al hun uitstraling en door hun handdruk een verbindende werking hebben. Handen schudden is een energie uitwisseling en dát zie je gebeuren. De Familie geeft en laadt gelijk weer op, zo zie ik het, door de blijheid van de mensen. Hoewel ze best heel moe zullen zijn. Ja, gisteren wou ik erover schrijven hoe ik lamlendig en ziek voor de televisie zat, maar toch werd opgekrikt door de Oranje kleur. Jammer, dat ik nog even ging buurten op de Facebook pagina van een groot schrijvers online forum. 
Iemand had iets geplaatst met taalfouten, maar ik las het aandachtig en het maakte míj niet uit. Het stukje ging over taalpuristen. Waarop een taalpurist respons gaf. Deze begreep niet waarom mensen schrijven (schilderen of zingen haalde hij er ook bij😃 )als ze het Ambacht niet beheersen. Waarop ik hem antwoordde  dat ík niet zonder schrijven en schilderen kan en het
 broodnodig heb om mij te uiten. 

woensdag 17 april 2019

2.124 💦Watergebruik 💦

https://nos.nl/l/2280819 Korter douchen en meer bomen planten. 
Ja, ja, ja. Ws val ik in herhaling? Primaaaa

2.123 Het rotan stoeltje (2)

In blogbericht 2.73 https://verderschrijven.blogspot.com/2019/01/273-daar-sta-je-dan.html schreef ik over het rotan stoeltje van mijn dochter. Vandaag haalde een van haar vriendinnen -die vroeger bij ons thuis kwam- het op.

dinsdag 16 april 2019

2.122 La Notre Dame de Paris video’s

https://youtu.be/u76WkVoHcx8 Son et Lumière

https://youtu.be/0jpL2bZ9z7w Ze schijnt al in slechte staat te zijn geweest.

https://youtu.be/0nZl8zwU__A Noël 2018


En ... op Wikipedia kun je ook alles lezen over hoe  over het Exterieur en Interieur van de Notere Dame was .https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Notre-Dame_van_Parijs

https://nos.nl/l/2280709 De prachtige rozet aan de noordkant is bewaard gebleven.

2.121 Notre Dame de Paris

😢Onze Dame. La Notre Dame heeft het  deels gered, dankzij alle hulpverleners die haar hielpen te blussen. Haar statige voorgevel met twee torens staat er nog. Haar structuur is er nog. Maar la fléche en het dak is verdwenen. Om 5 uur werd ik wakker en al gaan mijn gedachten meestal naar mensen en de Natuur, dan toch hakte gisteren het nieuws over de brandende Notre Dame er ook bij mij flink in. Met haar in mijn gedachten werd ik wakker. Parijs, druk Parijs met in haar ware centrum deze prachtige Kathedraal. Door in mijn jeugdjaren deels in Frankrijk te zijn opgegroeid in een stadje net buiten Paris, zie ik in dat het een voorrecht was deze stad als kind te hebben mogen bezoeken. Later, was er een zomer dat ik verplicht was met gasten die bij ons logeerden mee te gaan naar Parijs voor een toeristische toer. 


zondag 14 april 2019

2.120 het wordt echt lente

De tuinen tonen een pallet aan groen. Bomen sieren donker & zacht roze, wit en groen als een vlag, de vlag van de lente. Ze fietst een rondje. Wat is het koud. 8 graden. Het voelt kouder aan, zeker op de fiets. Ondanks haar winterjas voelt ze de snijdende wind. Bij de Albert Heyn in het volgende dorp- nog steeds is ze niet gewend dat winkels op zondag open zijn-koopt ze geraniums. Voor morgen. 

2.119 Over haast en over autonomie

Haast past niet bij een mens die twee weken patiënt is geweest. Opgenomen zijn in een ziekenhuis moet en mag er vertraagd worden. Wanneer je eruit komt past haast evenmin vindt de mam.  Maar ja, haar eigen  snelheid van leven is lager dan die van een jonge man.
Eisen stellen aan een patiënt past niet. Ook niet bij diens ontslag. Autonomie vindt de moeder belangrijk. Wat heeft haar volwassen kind nodig? Wat niet? Ze waakt voor betutteling maar geeft toch adviezen. Dat mag, vind ze, bij een single zoon.

maandag 8 april 2019

2.118 Patiënt zijn

Zijn wij niet allemaal patiënten die mogen leren geduldig te zijn?
Niet alleen een zieke mag een patiënt, een geduldige, zijn.
We verwachten met zijn allen dit en dat en weet ik veel wat
Snel, sneller, snelst? Waarom haast hebben om thuis te komen en daar tot rust te willen komen ver van de stad vandaan als je zoals ik in een dorp woont? Waarom niet hier en nu?
Dan wachtend  vertragen. Naar binnen keren, rustig worden. Stress wegademen. Hier en Nu. Hier en Nu Thuis zijn. Thuis zijn bij mijzelf.
Gewoon patiënt leren zijn. Nét als iedereen😁🤪. 
Geduld is een schone zaak.
Vandaag ontspande ik, ik die een buitenmens is en beslist geen stadsmens, wachtend op vervoer in een stille wachtruimte van een kolossaal Medisch Centrum ontspande ik en landde in het het Hier en Nu, voorbij de dagenlange veelheid.
Geduld is een schone dag. It feels good.

Have patience.



zondag 7 april 2019

2.117 Dankbaarheid

Het leven is vol met van alles wat. De laatste week was dat het geval in mijn leven. Ik doe mijn best om dagelijks dankbaar te zijn en dit op te schrijven. Vandaag schrijf ik het hier in mijn blogspot in een dankbaarheids countdown van 10 tot 1.