Powered By Blogger

maandag 31 december 2018

2.63 I want to be happy, but ?


( my apologizes if its not the best English 😁)

How to have the courage to go further in life when you lost a dear one through suïcide? I lost my brother, a friend and a becong friend, three people who commited suïcide. And in the past me also tried it because life was too tough for me. Though my heart, my soul wanted to live. But... the fact that three dearones commited suïcide  made me think that it all was my fault. ( and that there was something terrible wrong with me)

2.62 Verbondenheid is

Hoe het kwam dat we ( een vriendin van nu, een vriendin van vroeger met diens man, Mario Dieringer en ik een boom geplant hebben voor mijn broer die zich 38 jaar geleden van het leven benam? Wat die Kätzchenweide in Duitsland, bij het huis waar ons gezin waarvan ik  62 jaar geleden uit vertrok, met mij doet? Het neemt meer woorden in dan de 500 waarin ik nu probeer te vertellen wat het mij gedaan heeft en doet. 38 jaar geleden. Ik dacht dat ik eroverheen was, maar een rouwproces mocht en kon er nooit zijn. Dit terwijl ik kapot was van de dood en de manier waarop mijn broer stierf. Een keer ging ik tegen een boom aanzitten, zoals Free en ik vroeger deden, en huilde mijn smart eruit.  Echter, er scheen iets mis te zijn met je verdriet eruit te huilen, terwijl ik vind dat er niets mis met tranen is. Er scheen iets mis te zijn om tegen een boom aan te zitten. Ik kreeg pillen te slikken die mijn broer ook slikte. Heftig! Heftig omdat ik zo vreselijk veel verdriet had. Doch, ik heb iets met bomen. Mijn broer ook. De jaren gingen voorbij. Over Frée werd nauwelijks gesproken. Soms met mijn moeder, die het ergste was overkomen wat een moeder kan overkomen. Mijn vader zei nooit iets over mijn broer. Beide hadden te diep verdriet. 

zaterdag 29 december 2018

2.61 Vier schrijfwijven

We zijn met vier Schrijfmeiden, Schrijfvrouwen of Schrijfwijven. Het maakt geen mallemoer uit hoe we ons collectiefje noemen. Zeker sinds 2011 vormen wij een hechte groep met een stevige band vanuit de sprekende stilte die schrijven is. Soms delen wij tralala en soms is het shitzooi uit ons verleden of heden.

2.60 Terugblikken op 2018

Terugdenkend aan het bijna afgelopen kalenderjaar dringen zich vele herinneringen tegelijk op. Het contact met Mario Dieringer die Trees of Memory * wou  planten al wandelend over de Aardbol voor suïcide slachtoffers. Hij is gestart. De herinneringen aan mijn  broer die zichzelf van het leven benam in 1980 kwamen terug. Vooral  herinneringen uit onze vroege jeugdjaren - drie jaar in een prachtig dorpje in Duitsland met een magisch aanvoelende vallei- kwamen als pareltjes boven. Ik héb gereisd dit jaar. Een dierbare vriendin reed mij. We hebben Mario ontmoet. We hebben mijn jeugdvriendin Rita ontmoet. We hebben een boom geplant bij het huis waar we in de jaren ‘50 woonden met aan de zijkant de weide waar destijds koeien graasden. Ja, ik heb gereisd. Ook zag ik dat een oorzaak van mijn weerstand tegen reizen, het wegmoeten daar was. Weer voor het
werk van mijn vader die gedetacheerd werd naar Parijs. 


2,59 Onbekend gebied

Regelmatig valt het mij op dat mijn Blogspot wordt bezocht door: onbekend gebied. Eerst dacht ik: oh. Later: wat of wie is dat onbekende gebied? Googlede het. Zoals ik al dacht is onbekend gebied: land dat niet in kaart is gebracht. Hm🤔. Logisch. 

vrijdag 28 december 2018

2.58 Reizen

Met zoonlief naar familie in Zeeuws Vlaanderen. Hij, rustig en kalm. Zelf heb ik het niet zo op reizen. Doch, mooie nieuwe bus. Ben dankbaar dat we in een land wonen met goede Openbaar Vervoer verbindingen.

zaterdag 22 december 2018

2.57 Het moet groener

Het (voorlopige?) Klimaatakkoord is erdoor. Het moet groener. Echter, groener is voor mij nog steeds dat er minder bomen gekapt zouden mogen worden en er meer nieuwe bomen moeten komen. Echter, daar hoor en lees ik niet veel over. Wanneer gaat men denken over wat écht goed voor deze planeet waar we tijdelijke mogen leven? Het gaat om het welzijn van de Planeet Aarde én de toekomstige generaties. Laat toekomstige generaties merken dat bomen van duurzaam levensbelang zijn. Geen betere CO2 omzetter en fijnstofopvanger en airco dan een boom. Geen betere woonplaats voor vogels en insecten. 
Biomassa gebruiken om te stoken? Ik begrijp het niet. Ook dat zijn bomen.

2.56 120 Woorden

Daarnet neusde ik op het internet of mijn vorige Blogspot toch nog ergens is. Maar nee. Wel vond ik de volgende link: https://120w.nl/schrijvers/Mathilde-Kuiper/ .
Korte stukjes van 120 Woorden in de tijd dat ik altijd lappen tekst schreef. Tegenwoordig doe ik mijn best om mij te beperken tot 500 woorden.

Op 120 W las ik over witregels. Nog steeds gebruik ik te veel en te vaak een witregel. Dat komt omdat ze op dit Blogspot  soms ook vanzelf ontstaan en lastig te verwijderen zijn. Echter, ik besef tevens dat ik een beetje verslaafd ben aan witregels, zoals ik vroeger verslaafd was aan puntjes. Zonder reden. Het is een automatisme. Ik zal proberen het af te leren.

vrijdag 21 december 2018

2.55 Volle maan en zon

De maan is vol.

De vrouw voelt zich als de maan
Vol en leeg, volledig 
kaal als de Aarde in de winter
toch vol van een inner bron.
Misschien is er op de maan
een bron?

De zon is, daglicht is.
Dan neemt de maan het over
op deze kortste dag van het jaar.

2.54 Winterzonnewende

Het is de kortste dag van het jaar, regen slaat tegen de ruiten terwijl de wind door een kier de slaapkamer binnentocht. Vandaag cocoont zij. Vandaag keert zij terug naar binnen zonder geïnterrumpeerd te worden door wat of wie dan ook. 
Geen gepraat. Geen discussies. Geen stress.