Powered By Blogger

dinsdag 28 januari 2020

2.211 Voor mensen opkomen.

Namen, zoveel namen. 102.000 namen. Ik schaam mij dat ik ze niet allen kan beluisteren. Dagelijks steek ik een Wereldvredesvlam vlam aan. Tijdens het beluisteren ook. Het is oké om gevoel te hebben, om iets vreselijks niet aan te kunnen. Je grenzen kennen, voelen. Compassie.  Ja, zelfs niet tegen het oplezen van álle namen en leeftijden kunnen. Te erg dat het ons niet lukt? Terwijl tijdens de Holocaust mensen de vreselijkste afschuwelijkste wreedheden moesten ondergaan. Dát duurde langer. 
Echter, de namen dalen in. De namen roepen beelden op. Veel beelden. 

donderdag 23 januari 2020

2.210 over handgeschreven brieven, de post en de nog steeds vermiste brief


In het dorp waar ik woon is binnen enkele jaren tijd de hoeveelheid brievenbussen drastisch verminderd. Ik weet nog dat ze weg werden gehaald. Het voelde als het naderende einde van het tijdperk schrijfpost. Vreselijk. Hoewel, het is begrijpelijk wanneer er steeds meer via de digitale snelwegen gaat.
Even snel naar de brievenbus is er voor mij fysiek niet meer bij. Daarbij werd ik mij vandaag bewust dat de lichting van deze enkele brievenbus stiekem is beperkt  tot woensdag en vrijdag. Vorige week zag ik op maandag dat de volgende lichting op woensdag was. ‘Vast een foutje ‘ dacht ik. Echter, daarnet - donderdag vóór 17 uur- zag ik bij het posten van een kaart dat de volgende lichting op vrijdag is.

donderdag 16 januari 2020

2.209 Google, waarom toch?

Allerbeste Google,

Het moet mij toch lukken om hier in dit Blogspot een respons op de respons te geven die @Beppe en @Bloem en anderen mij geven op mijn schrijfsels?
Oké, doorzetten. Ik probeer en probeer en pen ondertussen van mij af. Relaxed blijven. Adem diep in, adem uiiiiiit en weer in. Ondertussen frons ik mijn wenkbrauwen naar Arjen Lübach, Inderdaad, deze senior heeft nog steeds een haat liefde verhouding met het digitale tijdperk. Ze heeft het nóg steeds niet onder de knie. Grrrrr.

2.208 Brief waar ben je?

 Brief, waar oh waar ben je? In deze tijd van digitale snelwegen, verwacht de oude vrouw dat ook haar handgeschreven brief per reguliere post er een dag of twee over doet om op de plaats van bestemming door de brievenbus te vallen. Tja, verwachtingen. Beter ze niet te hebben?
Je zult je kind of je familie kwijt zijn. Dát is pas erg. Veel erger dan een vermiste brief. Dát begrijpt ze heus wel.

woensdag 15 januari 2020

2.207 Sesamstraat

Denkend aan Sesamstraat komt mijn in 1980 overleden broer in mijn gedachten. De laatste jaren van zijn leven waren zwaar. Echter, al liep hij tegen de 30, toch keek hij graag Sesamstraat. Ernie vond hij het leukst. Ernie deed hem lachen en kikkerde hem op. Ernie maakte het kind in mijn broer blij en deed hem Ernie nadoen@dankbaar.

zaterdag 11 januari 2020

2.206 Indrukwekkend






Regen en zon
nodig voor al wat 
groeit en bloeit.
Regen en zon
niet te veel, niet te weinig.

Een regenboog
toont zich vol en majestueus,
hoog in de lucht
een zeemeeuw in zijn vlucht  

dinsdag 7 januari 2020

2.205 Verbod op gevaarlijk vuurwerk?


De meerderheid van de Tweede Kamer is voor een verbod op gevaarlijk vuurwerk. 
Echter, is niet alle vuurwerk gevaarlijk? Kan niet alle vuurwerk schade doen? Vreselijke schade!
https://nos.nl/l/2317556

en ... https://nos.nl/l/2317701 totaal verbod of afsteken van vuurwerk in Rotterdam. Wel is er met Oud en Nieuw een prachtig professioneel aangestoken vuurwerk op de Erasmusbrug.

Het is super dat Rotterdam een mooi voorbeeld geeft. Het is een respect tonen naar alle hulpverleners en slachtoffers van vuurwerkgeweld toe. Respect voor de diensten die het hele jaar door bezig zijn daders van zware criminaliteit en hun wapens  op te sporen, terwijl met oud en nieuw er lieden zijn die het ‘gegund’ wordt om vrij met explosief vuurwerk rond te mogen lopen en te gebruiken. Ja, Rotterdam geeft een mooi voorbeeld.


En dan op 9 januari ‘20 dit bericht: https://nos.nl/l/2317947
En https://nos.nl/l/2317946

Ooit zal dit over zijn?                                https://nos.nl/l/2318042

Bericht op NOS app van 30 januari 2020 https://nos.nl/l/2320943

zondag 5 januari 2020

2.204Vrijheid




Na een middag schrijven en mij opwinden over vuurwerkoverlast terwijl die dagen voorbij zijn, moet ik hoognodig wandelen doch dat gaat zo moeizaam en steeds hetzelfde stukje omdat ik nog steeds niet verder dan 3,5 km kan lopen na de drie valpartijen van vorig jaar. Vandaag duik ik de tuin in. Ik verlang naar de lente. Dat is het nog niet hoewel 10 graden al een begin is. Hoppa, fysiek bewegen. De tuin aanvegen. Al wat dood is weghalen, vegen, opvegen en potten niet te veel verplaatsen in verband met de kruipende bewoners eronder.

2.203 Hoge Zorgkosten

Hoge Zorgkosten door het grote vergrijzende deel van de samenleving geboren vlak na de Tweede Wereldoorlog? Wat dacht je van de vuurwerkoorlogsslachtoffers die  door eigen toedoen of door anderen na de Oud en Nieuw’viering’ wellicht voor hun leven lang intensieve Zorg nodig hebben? Dat is andere koek dan BabyBoomers die zo gezond mogelijk trachten te leven! #vuurwerkoverlast #zorgkosten #vergrijzing # vuurwerkslachtoffers# BabyBoomer

2.202 VuurwerktraditIe gunnen?

Nog steeds heb ik een kort lontje wanneer ik schrijf. Waarover? Over vuurwerkoverlast. Echter, medelanders die wachten tot precies middernacht? Die zich aan de regels houden. Daar neem ik mijn petje voor af. Die gun ik de Vuurwerktraditie. 

donderdag 2 januari 2020

2.201 Vergrijzing?




https://nos.nl/l/2317058
Zo kan die wel weer.

Daarnet heb ik vanuit een primaire, boze reactie op bovenstaand nieuwsitem een nogal ongenuanceerd stukje schrijven eruit gegooid. Dit verdween plotsklaps. Misschien is het beter.

2.200 Gelukkig 2020

Oudejaarsavond 2019
Telefoongesprek met een vriendin over ongeremde zich misdragende lieden voor haar huis. Twee groepen jongeren die elkaar met vuurwerk bekogelen. Misbruik van creatieve energie en vrijheid. Elders is het onder anderen een belagen cq bekogelen van Politie en andere Hulpverleners. Het  is niet te bevatten. Spijkers voor een brandweerkazerne. Zijn die raddraaiers helemaal van de pot gerust!? Dierenleed, mensenleed en gemeenschapsspullenleed.