Powered By Blogger

zaterdag 31 augustus 2019

2.168 Vrijheid van Meningsuiting

Op drie motiverende berichten na is het bescheiden groen omlijste aanplakbord met de woorden: aanplakbord voor vrije meningsuiting, leeg. Er is nog ruimte. 

2.167 over de negende symfony van Beethoven en jezelf motiveren

Een nieuwe maan gaat over iets nieuws. Nieuwe kansen. Nieuwe momenten. Op weg naar oogsten wat je gezaaid hebt, zaait en nog zult zaaien.

donderdag 29 augustus 2019

2.166 ze loopt

Ze laat zich niet kennen. Haar gedeprimeerde stemming vervangt ze door lopen. Ze loopt en loopt. Af en toe zit ze op haar rollator. Dankbaar dat het kan. Voorlopig niet fietsen? Er zijn zo velen die het erger hebben of die niet eens een fiets of een rollator hebben en het zich niet kunnen veroorloven.

2.165 ze durft niet

Ja, ze weet het —-> irritatie voedt irritatie. Tegenwoordig wordt ze niet vaak boos op zichzelf, maar nu wel. Boos op haar onvermogen. Onvermogen tot wat? Om haar mond open te doen. Om zich uit te spreken.
Wat is er aan het handje?

maandag 26 augustus 2019

2.164 een zomeravond

De avond is twee uur geleden gevallen. Nee geen ster... een vallende avond. Alsof er een doek in korte tijd over de zon getrokken wordt. De Aarde draait in het heelal en wij draaien allemaal mee. Wonderlijk. De ellende van alle grote en kleine meningsverschillen wereldwijd komt even vol haar bewustzijn binnen. Gedachten en beelden alsjeblieft,nu niet. Hier en nu, daar gaat het om. Ze wenst ...vriendelijke samenlevingen. Verder kan ze er niets veranderen, behalve dat een vriendelijke samenleving bij jezelf begint. Keer op keer op keer weer.

zondag 25 augustus 2019

2.163 Voor Unknown

๐Ÿ˜Meestal schrijf ik hier ins Blaue Hinein. Meestal krijg ik geen reacties behalve van mijn drie schrijfmaatjes. Echter, vandaag ontving een reactie van ene  Unknown op mijn schrijfsel ‘2.59 Sublimeren? ‘ Dank je wel, mijnheer, mevrouw of het. Je woorden doen mij goed. Gedeelde smart is halve smart. Ook ik wens  jou, mij en zij die mij lezen levensenergie en levensvreugde toe ๐Ÿ€๐Ÿ’•๐Ÿ€. Ja, eigenlijk zijn wij allen lotgenoten, inderdaad mijnheer, mevrouw of Het Unknown. Wat onze achtergrond ook is, hoe jong of oud we ook zijn, wat we ook meemaakten en /of meemaken we zijn lotgenoten in het proces van leren omgaan met het leven en met onszelf.  Hm, het is voornamelijk een steeds weer leren omgaan met onszelf. 

Bij deze laat ik de unknowns en bekenden ( ik hoop van buiten het dorp waar ik woon, anders voelt het heeeeel erg onvrij) die mij lezen weten, dat sinds ik mijn vorige  Blogspot ( na tien jaar en drie maanden๐Ÿ˜”) in een bui verwijderde.๐Ÿ˜ ๐Ÿ˜ฅ ik in dit Blogspot slechts in het begin kon reageren op een reactie. Later heeft Google of Blogger het zo gemaakt dat ik alleen hier in het Blogspot kan schrijven door op inloggen te clicken ( zonder wat dan ook in te vullen๐Ÿค”๐Ÿ˜ณ) en  als ik een bericht aan mij wil beantwoorden dan lukt dit mij ( tot heden toe) nog steeds niet. Wel moet ik dan mijn gegevens invullen. Doch ook na het invullen van gegevens is mijn geschreven antwoord van de 
aardbodem verdwenen. Diverse keren geprobeerd. Voor vandaag is het weer welletjes. Het genereert  beginnende stress. 

Beste Google en of Blogger. Het zou fijn zijn als ik rechtstreeks op een bericht zou kunnen reageren. Dank u wel๐Ÿ’๐Ÿฅณ
Ook zijn de witjes nauwelijks weg te krijgen. Echter, ik ben dankbaar dat ik een Blogspot mag gebruiken.

Een ieder wens ik keuzes waar jij en een ander blij van worden. Amenindegloriahalleluja zou ons aller Bloem zeggen๐Ÿ˜Š.


2.162 mijn paradijslijke plek

Zondagse stilte in het mediterraan aanvoelende dorp. Stilller dan gisteren- zaterdag- baadt het dorp in een zalige, zomerse zwoelheid. Vogelgeluiden hebben de overhand. Gespetter in de boom waarin ik -door middel van een driepuntige plantenophanger- een lichte bak met water heb opgehangen waaruit mussen drinken en hun veren poetsen. Zo mooi om te horen en te zien.

zaterdag 24 augustus 2019

2.161 haar tuin

Zaterdagse rust in het mediterraan aanvoelende dorp met gedempte stemmen, vogelgeluiden, af en toe geblaf, licht briesje, zacht zoemend geluid van de windturbines, geklater van het mini fonteintje in de cementbak en in de verte autogeluiden. 

2.160 de laatste

Langzaam bewegen de planten in het lichtstromende water. Geen andere kleurrijke sierlijke zwembewegingen meer sinds de laatste twee sluierstaarten op vier en twintig juli jongstleden zijn overleden. Drie maanden daarvoor hemelde het zeventienjaar oude maatje van haar die nu alleen achtergebleven is. Onzichtbaar, verscholen achter een steen slijt de ancistrus haar dagen.

woensdag 21 augustus 2019

2.159 Sublimeren?

In  the Daily Optimist van vandaag leest zij: https://theoptimist.nl/daily/het-succes-van-zelfreflectie-derde-persoon/. Ah, ze was het vergeten. Dus vooruit met de geit. Aan de schrijf om haar zwaar gedeprimeerde gevoel te sublimeren in iets lezenswaardig. Hm๐Ÿค”. Ze oordeelt over zichzelf? Indien ze zichzelf zou observeren dan zou ze mogelijk meer begrip voor zichzelf hebben? Misschien wel. Deels hรฉeft ze dat begrip. Echter, deels is de optimist die ze door dik en dun kan zijn het onderspit aan het delven. 

zondag 11 augustus 2019

2.158 Kalmeren oftewel even laten rusten

Heb een poos niets van mij laten lezen. Tot schrijven hier kwam het niet. Te veelheid. 

Afijn, waarom ben ik wederom hier beland? Vanmorgen wou ik @The Daily Calm gaan beluisteren. Meditatie met vervolgens dagelijks een thema ter meerdere glorie van innerlijke verandering van vastgeroeste patronen. 

Gisteren - zaterdag 10 augustus - was er het thema irritatie/ frustratie. Indien je irritatie/ frustratie voedt dan krijg je irritatie/ frustratie. Indien je geduld voeding geeft dan krijg je ... geduld.
Dรกt was de bedoeling.