Powered By Blogger

woensdag 8 september 2021

2.335 Met de hakken in het zand?

 Voel mij wat hakken in het zand zetterig, net als destijds bij de invoering van de avondklok. Al  ging ik ‘s avonds alleen als het moest in het donker naar buiten, dan toch voelde het alsof mij een stuk vrijheid van keuze maken werd afgenomen, met mij voelden velen dit zo. Echter, ik ging mee met de flow en paste mij snel aan. De  stilte vond ik zalig. 

Echter ...nu voel ik mij wederom ietwat hakken in het zand zetterig, net als mensen die ervoor kiezen om zich niet te laten vaccineren. Dat is ieders goedrecht. Er wordt van alles over gezegd en gedacht.  Dat mag hier. Echter, er zijn ook  mensen in een bepaalde streek van Nederland die niet zijn ingeënt tegen DKTP en hun kinderen evenmin. Difterie, kinkhoest en tetanus zijn nare bacteriële  ziektes en de besmettelijke virusziekte  poliomyelitis ( kinderverlamming) kan in velerlei opzicht een vreselijke verminkende aandoening zijn die je niet wil krijgen. 


Maar  toch ... eigen keuze als je je niet wil laten inenten. We mógen zelf kiezen wat er in ons lichaam komt. 

De niet dktp gevaccineerde mensen lopen gewoon rond en als zij er voor kiezen dan mogen zij wél naar een museum, concert, evenement of horeca. Toch🤔? Zo zijn er van het begin af aan paradoxale corona maatregelen. Maar ja, ik zou niet willen ruilen met de mensen die de maatregelen bedenken. Ze stonden er voor het eerst voor. Ga er maar eens aanstaan.


Mijn gevaccineerd zijn tegen covid19 is een bewuste keuze. Echter, ik zag een filmpje waarin gevaccineerde mensen belachelijk werden gemaakt. Waarom? “Omdat ze zich als kuddedieren gedragen” werd generaliserend gezegd. Dat veroordelende vind ik zo afschuwelijk. Echter, ieder denkt het juiste te kiezen. Luistert naar de intuïtie of niet. We mogen ons uitspreken. Doch elkaar belachelijk maken, alsof wel en niet gevaccineerde mensen niet kunnen denken en zich alleen laten leiden door algoritmes? Nee!


Mensen die zich om diverse redenen niet willen laten vaccineren.Oké, maar laten we alsjeblieft respect hebben voor elkaar! Geen vooroordelen als je elkaar niet persoonlijk kent en geen gegeneraliseer. Strak plan, vind je niet?


Afijn, nu overdenkt het démissionair Kabinet om een coronapas voor horeca, musea en terrassen te laten ingaan. 

... daar begint dwang. Uitsluiting, een vorm van apartheid waar het gaat om zaken die met uitgaan te maken hebben, waar ieder mens in ons land van deel uit mág maken. Dát is vrijheid. Dat sommige mensen dat niet mogen, voelt niet lekker. Dat levert alweer een discussie op, dit keer met een zeer nabije dierbare. Dan voel ik rebelsheid opborrelen, doch ik snap tot zekere grens de diverse standpunten.


Geen verplichting, nee = nee. Niet het nee =

 nee van de Overheid dat het wellicht verboden wordt om mensen die  ongevaccineerd of  ongetest zijn naar de horeca ( terras eveneens), museum, concert, toneelstuk, film enzovoort mogen, terwijl men wél hutje mutje door de straten van Zandvoort schuifelde (even misrekening), waarbij er een verschil wordt gemaakt met evenementenbranche, theaters, concerten enz, kortom ... de hele cultuursector die daardoor geen autovrij festival met camping, getest met een fieldlab mogen organiseren. Ik heb te doen met de hele cultuursector en alles waar een mens blij van kan worden en wat goed voor de gezondheid is. Muziek zeer zeker. Daar ben ik stellig in. #unmute us. 



Het is toch te zot dat mensen uitgesloten worden? Als je ongevaccineerd bent of als je een evenement  organiseert en dat mag niet doorgaan? En dat allen in Zandvoort wel door die volle toegangsweg mochten. Hutje mutje. Om op hun zitplaatsen te kijken naar vreselijke CO2 vervuiling waar je iets van aan je longen zou kunnen krijgen. Een auto vervuilt 6 x minder las ik ergens. En ja, ik snap dat ieder zijn hobby en passie wil uitoefenen, vooral na 35 jaar. Ik heb daar begrip voor, maar ja er is ook de klimaatverandering en er zijn de tegenstrijdige coronamaatregelen,  zucht. 


Harmonieuze verstandhoudingen, daar kies ik voor. Vrijheid is niet vrijblijvend als iemand crimineel gedrag vertoont, echter ik vind een mens die kiest zich niet te vaccineren tegen wat dan ook geen crimineel is. Je kunt toch nooit een heel volk gevaccineerd krijgen? 

Ik weet nog goed hoe verdrietig ik was toen ik zag hoe de eerste keer een vredelievende Corona demonstratie door de Politie werd onderbroken. Het voelde te onrechtvaardig. Een dergelijke vredevolle wereld is toch een wens van heel veel mensen? Ja, er was covid 19.  

 ...we leven nog steeds in een vrij land. We mogen zeggen en schrijven wat we willen zolang we geen schade doen.


Erover praten geeft voor mij geen harmonieuze verstandhouding. Even verbaal uitspreken dat ik uitsluiting vreselijk vind geeft al een discussie, die mij stress geeft en doet mij nog meer isoleren. Mensen verschillen nu eenmaal en dat mag! Toch? Mijn moeder zei: omdat we zo verschillend zijn hebben we zoveel te delen met elkaar. Op een vriendelijke manier. Elkaars kwaliteiten zien lost ongenoegen op.. Een paar jaar terug zei Burgemeester van der Laan  tijdens het televisie programma Zomergasten tegen de Amsterdammers: wees een beetje lief voor elkaar. Hij is overleden. Vandaag schreef een schrijfvriendin naar aanleiding van mijn vorige bericht: laten we lief zijn voor elkaar. Ja, mee eens. Lief zijn is ook minder kortzichtig en stellig zijn.  Zo van zus of zo is het en verder geen gesprek mogelijk. Of ben ik ook stellig? Na ja, ik ben er wél stellig van overtuigd dat vriendelijkheid meer oplost dan een stellige aanval om je eigen standpunt te verdedigen.


Ik wil het niet weten of iemand wel of niet gevaccineerd is.

Net zo min als dat ik niet hoef te weten waar iemand wel of niet voor kiest bij landelijke verkiezingen. 


In deze tijden zouden rechts en links dichterbij elkaar mogen komen. In het midden samenkomen om van daaruit alles te kunnen overzien. Dat is mijn mening en die mag ik hebben. . We zijn vrij in ons denken. Denk en laten we onze verbeelding constructief gebruiken. Kijk naar wat er wel goed  is. Zie dat er landen zijn waar de inwoners het écht slecht hebben. En nee ...ik bagateliseer geenszins alle mensen die schade hebben geleden door Corona, noch mensen die vreselijk ziek zijn geworden door covid19  en eraan zijn overleden. In bagateliseren ben ik niet zo goed.


Laat ik dankbaar zijn voor al het goede in mijn leven. Hm, zal ik dit schrijfsel in mijn Blogspot publiceren? Ja of te nee?





 Een ieder wens ik een goede nachtrust toe en morgen zo gezond mogelijk weer op. Het leven is niet vanzelfsprekend, ik had er net zo goed niet meer kunnen zijn en dus niet een lap tekst als deze  geschreven kunnen hebben. Dankbaar ben ik dat ik al 16 jaar kankervrij ben, hoewel ik soms wel van alles aan knobbeltjes denk te voelen. Ik begin nu pas te leven. Vandaar dat ik mijzelf toesta om lappen gevoelsgedachten te schrijven en daar mag men wat van vinden. 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten