Powered By Blogger

zaterdag 19 augustus 2023

7-2023 Mijn tuin😍🐜🐝🐌πŸͺ³πŸ•·πŸΎπŸŒ³πŸŒΊπŸŒΈπŸŒΉπŸŒ·πŸŒΌ

 








Een eengezinshuurwoning met tuin. 

Tuin en huis. Mijn plek. 

Eerst was de tuin vol tegels, als een parkeerplaats of een luchtplek. Kil. TΓ³ch riepen huis en “tuin”mij.

De onmacht, woede, verdriet, gemis om te moeten kiezen om te moeten verhuizen na 30 jaar huwelijk, weg. Na het complete  gezinsleven inclusief gezellige inloop van een plek die als Thuis  voelde. De verhuizing maakte veel oud zeer los  dat mij eerst blokkeerde. 

Echter, ik koos en al dat gevoel sublimeerde ik door veeeeel dagboeken te schrijven,  hard in de Zorg te werken en in mijn vrije tijd naast het zorgen voor mijn kinderen tegels te verwijderen om een nieuwe tuin te laten ontstaan. 

Tegel voor tegel, maand na maand na maand. Zand om ruilen voor aarde. Zaadjes aangedragen door de wind en vogels. Planten gekregen van dierbaren. Een paasboomstek werd een boom. Dierbare boom. De stenen vlakte is langzaam door de 22 jaren na de scheiding heen gesublimeerd tot een paradijselijke plek met steeds meer knusse(5πŸ₯°) hoekjes  waar mijn niet zo beste ogen tΓ³ch steeds meer zien, steeds meer opmerken. Ontdekkingen.

Ben er v’liefd opπŸ₯° ,  dankbaar dat alles zo mooi groeit en bloeit. Ik zie het nooit als vanzelfsprekend 

Thuis.  Thuis in huis en tuin.  Thuis bij mijzelf.  Biodiversiteit alom. Een deels gecultiveerde, tevens vrijgroeiende tuin.

Moge mijn ouder wordende lijf meehelpen om de tuin behapbaar te blijven houden zodat niemand klaagt over  ….mijn groene tuin! 

Hm, misschien wordt het eens tijd dat ik verbaal ga klagen over alle te veel tegels elders? Of om het feit dat prachtige stoepplantjes niet in achterpaadjes mogen leven.  Daar ga ik ( weer) een ander blogbericht aan wijden. 

 #dankbaar #onttegelen #groene tuin


 










2 opmerkingen:

  1. De foto’s van jouw tuin zijn prachtig. Maar ook jouw schrijven hoe je ernaar kijkt! Heel liefdevol en bijzonder. Bloem 🌷

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel, lieve Bloem.
    Liefs van M’tje

    BeantwoordenVerwijderen