Powered By Blogger

donderdag 16 juli 2020

2.256 BOMEN πŸ€πŸŒ³πŸŒ²πŸŒ΄πŸ€ Petitie


https://beternatuurbeleid.petities.nl/?fbclid=IwAR0ncsoxB6fbBcM0a80HxbLVCZN4XRcRRIHuvguK_tQK2r8lnZKViEwojY


Het is warm op een zomerse dag op een weg, dorp of stad als er slechts in de verte bomen zijn. Ook voor dieren is het vaak te warm. Zij zijn verstandig en zoeken schaduw en koelte onder bomen op als deze er zijn.





Hier kom ik weer met mijn mantra / pleidooi om voor bomen op te komen.
( ik ga het woord bomen vaak gebruiken in dit schrijfsel)
🌳Bomen en planten zouden juridische bescherming moeten mogen krijgen. Ze zijn de beste vorm van duurzaamheid. In Frankrijk hebben bomen rechten gekregen.
Stop met grootschalige boomkap van gezonde bomen. Plant jonge en laat de groeiende en de vooral gezonde oudere bomen staan.
Respect voor alle bomen en alle groen! πŸ€πŸ’•πŸŒ³πŸ’•πŸ€Zij gaven al zo veel. Ze geven nog steeds zo veel. In ieder geval zuurstof- waar wij slechts drie minuten zonder kunnen- zuurstof in plaats van co2. Opvangen van fijnstof. 
Ze zijn oases van rust, je komt gelijk tot rust bij een boom of in een bos. Bomen geven schaduw en koelte, ook niet onbelangrijk in deze tijd van opwarming van de aarde.
Ze zijn leefgemeenschappen voor vele diertjes. Kraamkamers voor vogels die zaden verspreiden.

Bouw om bomen heen! En ...als je ergens gaat wonen waar een boom in uw tuin staat, accepteer het dan. Ze leven! Ze zijn leven. Laten we respect hebben.
Als u op Mars of op de Maan zou wonen, dan zou je ieder ‘onkruid’ en iedere zaailing voor een boom of andere plant als een kostbare schat verwelkomen. We leven op deze mooie planeet Aarde die nog niet naar de maan is, maar we moeten wel voorzichtig zijn.








Wij zijn verbonden met bomen en bomen met ons. Voel het!
Voel dat al wat leeft deel uitmaakt van het ECOSYSTEEM. Dier, plant en mens. Voelll het!
In het bos van het oude Paleis Soestdijk wil de projectontwikkelaar oude, gezonde bomen kappen om plaats te maken voor huizen die -als ik het goed begrijp- deel gaan uitmaken van een evenementen terrein.








LAAT EEN BEZOEK AAN EEN BOS ALS EEN EVENT ZIJN DAT ALTIJD BIJBLIJFT! Veel van al het andere is als een placebo. Je kikkert Γ©cht op bij een boom, tussen de bomen in een bos.
Bescherm bossen en losse bomen. DÁT kunnen wij aan onze kinderen en toekomstige generaties verantwoorden!
Bescherm de Natuur en dus het Klimaat.






1 opmerking:

  1. Ik ben het met je eens Mathil.
    Bomen zijn heel belangrijk.
    Zoals met zoveel dingen ontdekken we dat pas als het te laat is.
    Het duurt een mensenleven voor een geplant boompje een echte grote boom is.

    BeantwoordenVerwijderen