Powered By Blogger

zaterdag 21 augustus 2021

2.331 Apartheid?

 Mensen zijn mensen. We ademen allen dezelfde adem in. Al wat leeft op deze planeet ademt dezelfde adem in. Geschonken door bomen en alle groen. We leven in een vrij land met vrijheid van meningsuiting, met vrijheid van keuzes. Zolang je van goede wil bent en geen schade doet is het ok. Uitsluiten vind ik afschuwelijk. Dát vind ik schade doen. Regels en wetten moeten er zijn in een maatschappij, maar zover gaan dat mensen die kiezen zich niet te laten vaccineren niets meer mógen? Niet meer deel mogen nemen- in vrijheid -aan de maatschappij? Dan wordt er gezegd: eigen keuze. Ik vind dat dit niets met vrijheid te maken heeft. Vrijheid is niet: als je dit niet doet, dan mag je dat en dat niet.  Dat heeft meer met dwang te maken, al wordt wederom gezegd: eigen keuze? Zolang er iets met respect gedaan wordt, zonder schade te doen en op geen enkele manier met dwang dan werkt dit ontwapenend is mijn mening. Of dit bij alle terreinen - buiten de regels van een gevaccineerd of ongevaccineerd mens zijn- werkzaam is weet ik niet zeker. 


We leven allen op dezelfde planeet, laten we het alsjeblieft gezellig houden en geen verdeeldheid zaaien in ons land. Vóór covid 19 was het onbekend waarvoor iemand wel of niet gevaccineerd was.  Ja, ik ben twee keer gevaccineerd tegen Covid19 ( zit ik mij nou te excuseren voor mijn keuze🤔?)Wou van het gedoe af, doch ook om gedaan te hebben wat ik kan om kwetsbare mensen te  beschermen en om de Zorg te ontlasten. IC verpleegkundigen hebben het zwaar al lijkt het dat ze weinig patiënten hebben dan is hoe dan ook IC zorg en verpleging geven intensief.


 Tegenwoordig is het  wel of niet gevaccineerd zijn een gespreksthema geworden. Zo moe ben ik ervan. 

Want  ik vind (de )verdeeldheid erg eng, alsof er opeens twee menssoorten zijn. Het voelt als discriminatie. Het voelt als generaliseren naar beide kanten toe. Ik hoor het aan. Ik hoor waarheid van beide kanten. 


Is dít het nieuwe begin van het Aquarius tijdstip? Twee maanden volle maan achterelkaar in Waterman. Waterman staat voor vrijheid. Geen schade doen en laat het stromen? 


Er is klimaatverandering en niet alleen verandering van het klimaat van de Aarde. Als iedereen zich en elkaar nou weer gewoon mens ging noemen en voelen. Dit mógen zijn in plaats van een gevaccineerde of ongevaccineerde. In plaats van wel of niet gezicht te moeten bedekken met een mondkapje of ...verplicht geheel bedekken op een andere manier zoals elders. De tijd zal het leren? Wel of niet een Corona qr code te hebben die toegang geeft tot veel in plaats van niet iets mogen?

Vreselijk vind ik dat.

En ja, virusziekten zijn naar. Mee eens. Welke pandemie dan ook bagateliseer ik geenszins.


Doch elkaar ontmoeten, ont-moeten en met vriendelijke ogen elkaar aankijken vanuit ons hart. Dát vind ik mens-waardig. Knuffelen als je wilt knuffelen en niet als je daar niet voor kiest. 

Dat zou het gezelliger maken. Per slot wonen we nog steeds in een mooi land en is het elders in de wereld op sommige plekken echt zeer afschuwelijk beangstigend. Maar toch ...je zult maar ongevaccineerd tegen covid zijn en nergens binnen mogen op publieke plekken omdat je geen QR code hebt. Dat doet mij aan méér dan discriminatie denken, het doet mij denken aan apartheid😢.  

 



Ik ben voor verbinding, vertrouwen en harmonieuze verstandhoudingen en ik steek maar weer eens een Wereldvredevlam aan🙏🕯❤️..







Geen opmerkingen:

Een reactie posten