Powered By Blogger

woensdag 25 augustus 2021

2.332 Laten we het gezellig houden



 Waar sta jij, ik, wij ? Ieder heeft een ander standpunt. Ieder heeft een ander mening en dat is oké. Áls het oké is.

Wij kijken vanuit ons eigen oogpunt op de eigen manier waardoor we onze mening vormen over wat dan ook. Ieder heeft een ander uitzicht. Soms is het een vergezicht en soms is het blikveld vernauwd. Dan helpt het mij als het ik even niet zo goed ‘zie’ om even afstand te nemen. Als we vanuit de ruimte naar de aarde zouden kijken dan zien en voelen we wat dan ook waarschijnlijk vast anders. Dan zie je de Aarde en weet je dat ze kwetsbaar is net als alle mensen die er op wonen. Het eigen standpunt vanuit opvoeding, opleiding, ervaringen, cultuur, religie, land, inprentingen, patronen, trauma’s is bij ieder verschillend. We mógen ieder een eigen mening hebben, daar ben ik dankbaar voor. Ook dat ik deze mening vrij mag uiten. Daar denk ik over na. Soms voelt het als over porseleinen eieren lopen.


Persoonlijk, vanuit mijn standpunt vind ik het zó afschuwelijk  en voel ik plaatsvervangende schaamte dat er met vreselijk veel kabaal is gedemonstreerd  vlak voor een kazerne/ een tijdelijke azc waar nieuwkomers in ons land nog maar net zijn aangekomen. Deze mensen zijn nog lang niet bekomen van de ellende en de angst die ze meemaakten in hun geboorteland. Ze zijn doodop. Nog niet bekomen van het trauma hun land, hun familie hun huis met spullen te hebben moeten verlaten. Mensen met hun gezin die voor Nederlandse Ambassade of Nederlandse militairen werkten.

Wat zal dat boze kabaal met vuurwerk van demonstranten zéér angstwekkend zijn geweest zo vlak voor het AZC. Vergelijkbaar met geweerschoten. Afschuwelijk. 


Gelukkig zijn er ook heel veel mensen die het beste voorhebben met de nieuwkomers. Die geven alleen al door te geven een perspectief. Ieder mens heeft het recht op  toekomstmogelijkheden. 


Moge er empathie worden geleerd thuis en op school! 


Mijn moeder zei onder andere: omdat we zo verschillend zijn, hebben mensen veel te delen met elkaar. Van goede wil zijn. Zien dat ieder mens een talent heeft, kwaliteiten heeft en ik geloof dat de schreeuwers bij kazerne Harskamp ook vast talenten hebben. Zonder schade te doen. En ...de nieuwkomers brengen ook kwaliteiten mee. 


Laten we het gezellig houden.



❤️




Geen opmerkingen:

Een reactie posten