Powered By Blogger

woensdag 2 december 2020

2.283 Dank je wel #doeslief

 Gemis van het dagelijks contact met een vriendin, 

een deel van elkaars leven zijn.

Zijn geweest?

Intens met mijn hele wezen meevoelen, invoelen, meeleven intens omdat het meer dan op 1,5 meter afstand was. Véél meer afstand, duizenden kilometers ver weg. In een ander werelddeel, doch oh zo dichtbij. 

Altijd was er de verbondenheid van harteklop ❤️tot harteklop❤️. Echter, hooggevoeligheid kan zowel de hemel als de hel zijn. 

Een vriendschap die beëindigt wordt, zoals tieners doen? Omdat ik een kleine stommiteit had begaan en omdat ik niet snel genoeg het nieuwe begreep/ begrijp? Ik ben mijn oude hersenen al heel dankbaar dat ik dit Blogspot begrijp ( doch nog steeds geen reactie op een reactie kan geven.) Omdat ik traag was/ ben ook omdat er zoveel in mijn leven gebeurt én ik kies om kalmaan uit te vogelen hoe iets nieuws werkt? 

Eerst te snel en dan te traag bevonden met de aanname dat ik niet wou😢. Ik was geschokt en geblokkeerd. Voelde mij getriggerd. Verdrietig. 

Het is niet anders.

Vriendschap is vriendschap. 

De spirituele band blijft. De verbondenheid blijft.

@dankbaar voor al wat wij met elkaar deelden,

17 jaar lang is niet niets. Op afstand in de geest. Dank je wel.

🍀💕🍀


Tevens andere moeilijke tijden hier en nu, een ernstig ziek familielid op afstand. Later nog meer zieken. Afstand houden hier en nu. 

Corona maatregelen of niet, altijd was er afstand en tóch ...oh zo dichtbij in mijnhart. Meeleven en meevoelen van drie zussen zo verbonden. Een partner van een zus te erg ziek. Verdriet voelen van de zus. Van zijn kinderen. Doch toch bij mijzelf blijven,

Magisch denken?wellicht helpt op afstand rustige muziek, een wereldvredevlam. Intenties vol goede wil. 

🍀💕🍀


Dan een enquête over geïrriteerdheid  zijn en over wat we zouden kunnen doen om mensen en onszelf te motiveren om vriendelijker naar elkaar toe te zijn. Het motiveert mij. De volgende doeslief poppen up in mijn geest.

 #doeslief jij bent een andere mij.

 #doeslief die ander kent ook pijn, verdriet en gemis.

 #doeslief doe niet een ander aan wat je zelf ook naar zou vinden.

#doeslief geen schade doen. 

# doeslief glimlach, dan ben je mooier. 

#doeslief de ander is ook van goede wil. 

#doeslief en tel tot tien. 

#doeslief lach om jezelf #doeslief

#doeslief glimlach vanuit je hart naar een ieder die je tegenkomt.

# doeslief kijk met vriendelijke ogen naar een ander.

#doeslief, leg je hand op je hart en zeg ik geef om je tegen jezelf. 

#doeslief kijk naar wat wél goed is in je leven.

#doeslief voel je hart. Volg je hart samen met je verstand.

#doeslief vriendelijkheid kost geen geld.

🍀💕🍀

Een wandeling. Al dat gevoel sublimeren in lopen en kijken.  Behalve een drietal kippen kom ik geen mens tegen. Het wordt kouder. Mijn handschoenen heb ik voor het eerst weer aan. Dank je wel handschoenen. Ik laat mijn lator rollen 😊richting dijk. Langs de rij huizen zie ik nog veel bloeienden. Viooltjes, witte rozen, roze rozen en veel groenblijvende planten sieren de voortuinen als ze niet  helemaal versteend zijn. 

Al lopend ben ik attent op wat er te zien valt. Kijk ik goed wat ik kán zien. Ik groet de tuinen waar ik langskom. Maaarrr wat was dat?

Ik doe een paar stappen terug. Boven op een dikke paal rust een grote grijze vierkante tegel. Op de tegel ligt een kleurrijke beschilderde steen. Dichterbij kijkend ontdek ik de woorden: Be happy! 



 Mijn hart wordt er warm door. Dank je wel, jij die de steen oppimpte. Toch is de steen mooi van



Verderop ontdek ik weer een mooierd, ik groet de grote steen die ik passeer. . 




.Stenen zijn oeroud en kunnen verhalen vertellen als je ze wilt horen. Deze heeft als versiersel op zich  een beschilderde steen met bloempjes. En verderop nog een en nog een.

De kleuren en de teksten trekken mijn ogen naar zich toe.

Be happy, geef nooit op staat op twee stenen.






 en dan op de laatste steen staat bijna onleesbare: alles komt goed. zichzelf. 









Nogmaals, dank je wel, lief mooi mens die de stenen voorzag van kleur en woorden. Je doet mij glimlachen en je herinnert mij hoe ik - schrijven gerelateerd- in het verleden een paar keer ergens wat achterliet om een ander mens te motiveren en te inspireren. Dank je wel, mooi mens. Je maakt mij blij en dankbaar ondanks gemis van de vriendin in den verre, ondanks gemis van mijn familie, vriendinnen, ondanks verdriet zingt er door mij heen: Be happy, geef nooit op, veel komt goed. Ondanks alles. Hier en nu zijn.

🍀💕🍀Leef! zichzelf. 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten