Powered By Blogger

dinsdag 19 december 2023

24.2023 Een babyboomer en postzegels

 De generatie babyboomers is onder andere opgegroeid  door kaarten en brieven met de hand te schrijven. Postzegel op de envelop, naar de dichtstbijzijnde brievenbus lopen en klaar. Trouwens mijn kinderen ( geboren in de jaren ‘80)ook nog. 


Vroeger wist je precies wat er op een brief of kaart moest. Tegenwoordig deels ook, echter van die 1 of 2 die erop staan weet je nog steeds niet wat een zegel kost want er blijft 1 en 2 opstaan. Vandaag ontdekte ik met de loupe een jaartal, maar dat zegt mij niets over wat de waarde van die zegel is.


Af en toe werken mijn hersenen op het gebied van cijfertjes wat minder en dan lukt online bestellen en betalen niet zo best tot niet. Geduld hebben, accepteren en dan loslaten  en dan gaat het naar een paar dagen weer wanneer ik minder overprikkeld ben.


Afijn, ik dacht dat postzegels online bestellen bij post.nl mij wel weer zou lukken. Ik startte met kerstzegels zien, prachtige zegels. Echter, die sla ik over dit jaar. Dus gelijk naar de normale zegels. In mijn hoofd hebbend dat de zegels in het nieuwe jaar €1,01 gaan kosten. ( wow). Na de kerstzegels kwamen cryptozegels. Alleen al van het woord krijg ik stress. Wát stáát er ???

Wat zijn cryptozegels? Niet zichtbare net als cryptogeld? 


 Geen zin en energie om mij daarin te verdiepen. Ik scroll en scroll en kom de tamelijk vertrouwde Willem Alexander 1 zegel tegen. Ik vergroot hem want misschien staat er toch een prijs op? Maar nee, wel een jaartal, dat zegt mij niets behalve dat mijn hoogevoelig brein gelijk  allerlei beelden met betrekking tot dat jaar tevoorschijn tovert. 

Nee brein, nu even niet. Alsjeblieft niet.  Ademen.


Ik adem, en denk”ik ga een stukje schrijven over waarom er niet meer opstaat hoeveel een postzegel kost. “ Ja, nu ga ik zeurpieten. Vroeger stond er op bijvoorbeeld 20 cent op. Waaaaaaarom kan dat niet meer???? Even googelen.


Gevonden https://www.filahome.nl/post/postvervoer/postzegels-krijgen-cijfer.htm je hoeft niet bij te plakken. Dit klopt volgens mij niet, omdat ik een paar keer boetes ontving. Dit nadat ik  zorgvuldig met een brievenweger mijn brief had gewogen. Boetes omdat er te weinig porto op zat

In bovenstaande link staat dat je niet meer hoeft bij te plakken. Ik word er moe van en nu heb ik nóg geen postzegels. 


Op het internet gaan om te bestellen? Daar is het moment van voorbij. Met een keur aan kleurrijke postzegels uitbundig geplakt op diverse brieven ga ik eerst maar naar de enige brievenbus in het dorp.Dan zijn die alvast de deur uit. Cryptozegels? Daar verdiep ik mij bij leven en welzijn 

zijn heel misschien over een paar jaar in. Dan ben ik over de 80 jaar en zou graag ze zelfstandig mogelijk willen blijven. 


Het dagelijkse leven leven kost mij moeite en tijd. Kan er voor senioren niet aparte zegels geprint worden? Dan wil ik wel een ontwerp maken. Voor rouw, kerst, geboorte, verliefd zijn er toch ook aparte postzegels? Wahahaha een babyboomer postzegel. Lol . Humor is de smeerolie van het leven zou mijnv

 vader zeggen. Maar ja maar ja …er zijn van die dagen …en ik heb ook door dat ik HET NIEUWS niet bijhoud  bij niet alleen overprikkeldheid maar ook bij  geboorte, ziekte, druk gezin,  en bij overlijdens. Dan gaat de wereld - in dit geval het nieuws betrekking hebbend op postzaken- verder en dat  ga ik niet inhalen. Maar tegenwoordig ben ik het mij wel bewust. 


Veranderingen in dit of dat jaar? Het is maar goed ook dat we niet álles kunnen bijhouden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten