Powered By Blogger

zaterdag 22 juni 2019

2.153 Over de Zomerzonnewende, verwondering en dankbaarheid

 21 juni
Zomer zonnewende, de zon staat op zijn hoogst. De dag is lang, de nacht kort. Heerluck ( indien je mijn zelfbedachte woordje vaker gaat gebruiken dan komt het wellicht in de van Daele😄.)
Zomer, alles groeit, alles komt tot bloei en begint vrucht te dragen. 


Zomer, de dagen zullen dag na dag korter worden, toch zullen de avonden in de tuin, of als je geen tuin hebt dan toch wellicht buiten aan een water of in een park, lang lijken. Zalige,zwoele zomeravonden. Moge ze vredevol zijn. Laat in de avond en ochtends vroeg fluiten twee merels hun warme samenzang. Soms fluit ik mee, dan probeer ik een merel na te doen. Het lukt nog 
niet🤪. Echter, het maakt mijn hart warm.
Moge we ons altijd blijven verwonderen over dát wat verwondering waard is.
In een cementbak vang ik regenwater op bij tijden van regen voor de plantjes. Regen, een wonder. Ja, ja, ik weet. Je kunt het wetenschappelijk benaderen maar ... verwondering vind ik helend.
Verwondering, sinds gisteren drijft een klein vogelfonteintje in 
de cementbak. 
Druppels worden door de energie van de zon omhooggestuwd en vallen sierlijk in een glinsterende vloeibare dans terug in de bak. Een bescheiden doch aanwezig geklater💦. Hopelijk gaan vogels er in drinken en een douche nemen. 
Verwondering en blijheid om een  persoonlijk, oh zo lief kaartje plus cadeautje in de vorm van een hartje met kattensnoepjes voor mijn kat ( ik heb een kattenkrabpaal besteld) van ene Wendy van de klantenservice van een groot online warenhuis waar ik fan van ben- vooral sinds ik geen auto meer heb en slechter ter been, nadat we een goed en rustig gesprek over de te leveren  bestellingen hadden. Vriendelijkheid voedt en maakt mijn hart blij en dankbaar. 💕
Een ieder wens ik, ondanks dat ieder huisje zijn en haar kruisje heeft, een mooie zomer toe met een keer op keer weer een 😊en een melodietje in het ❤️. Count your blessings, zonder dat waar je het moeilijk mee hebt te bagateliseren. En ..
 nu ik toch bezig ben. Ontsteen. Haal éen of meer tegels uit je tuin - indien je een tuin hebt- en zaai of plant een stukje natuur. Een groene tuin geeft rust, geeft koelte en is goed voor je gezondheid en die van de vogels en insecten in je oase.
Een gezond klimaat begint bij jezelf. 



1 opmerking: