Powered By Blogger

woensdag 6 november 2019

2.186 Verdacht?

Enige tijd geleden werd ik tijdens een wandelingetje aangesproken door twee mensen in een Smart- een kleine  electrische auto. Hoe ze bij het pont in Hekelingen konden komen. Ze zaten helemaal verkeerd. Onbekenden. Ik was alert. Ze leken mij niet smart al hadden ze een Smart. Op mijn mobiele telefoon probeerde ik de weg te duiden, maar ik zag het niet goed. Kreeg geen overzicht bij het groter maken. Had ik maar een plattegrond gehad. Afijn, ik maakte een getekende routebeschrijving. Echter, later kwamen ze weer langsrijden met gespannen gezichten. Ik stak mijn hand op. Geen reactie. Hopelijk hebben de twee het pontje ooit gevonden. Ondertussen checkte ik wél of ik niets miste.

Had ik maar een plattegrond bij mij gehad.


Diezelfde week las ik op de Facebook pagina van Opgelicht - waar gewaarschuwd wordt voor oplichting, fraude en andere boevenstreken- een schrijven van de Politie: iemand die een landkaart te voorschijn kan toveren in dit digitale tijdperk is bij voorbaat verdacht😳. Oeps, sinds kort héb ik een landkaart van Nederland plus in een klein boekje een plattegrond per gebied ( stad en diverse dorpen) van de regio waarin ik woon. Ik ben dus een verdachte🥳
De Politie zei het bovenstaande, omdat een boef een landkaart te voorschijn had gehaald om de weg te vragen aan een passant en deze ondertussen beroofd had. Ernstig! Vind ik ook. Maar dat iedere burger dan bij voorbaat verdacht is? Je mag ook niet je telefoon uitzetten dwz WiFi en mobiel Netwerk? Dat schijnt eveneens verdacht te zijn, las ik ooit ergens. Begrijp ik het goed dat als je geen kuddegedrag vertoont en zelf keuzes maakt dit als zeer afwijkend gezien wordt of als achterlijk? Of heeft men nog soelaas met mij? Omdat ik een senior ben? Wellicht loop ik steeds meer achter, doch ik ben verre van achterlijk. Ben steeds meer mijzelf.

Ik ben opgegroeid in de tijd dat er nog geen telefoon was. Ja, er kwam 1 toestel in het derde huis waar we woonden en dat werd door mijn vader gebruikt. Beheerd. Een enkele keer mocht ik er iets door zeggen. De was ging nog op het gas in een teil. Etenswaren werden koel gehouden in een emmer koud water. Als je het koud had dan was er de luxe van een extra trui aandoen en in bed een dekenzak met soms als het ijs op de ramen stond een warmwaterkruik mee in bed. We hadden het goed. 
En ... we lazen boeken en hadden een radio. Muziek. Landkaarten en de Atlas waren onze Google Earth. Prachtig- jawel, het één sluit het ander niet uit- vind ik. Af en toe bezoek ik in gedachten de landen en plaatsen waar we vroeger woonden en loop ik door de straten. We maakten electriciteits en gas stakingen mee ( in Frankrijk.) Wij vonden het niet erg, want we hadden kleren, kaarsen en een butagasstel en we leerden om nooit iets als vanzelfsprekend te zien. En nu? ...heb ik een landkaart en een plattegrond van de streek in mijn rollatormandje. Je weet nooit waar het goed voor is. Voor als ik eens de weg kwijt zou zijn? Niet dat ik het internet niet grandioos vind. Op dit moment van schrijven maak ik er ook gebruik van @dankbaar.




2 opmerkingen:

  1. Heel begrijpelijk, Mathil.
    Ik heb ook nog een landkaart en een boekje met plattegrond van de plaatsen in de provincie en de gemeente.

    Wat is er veel verandert tijdens ons leven hè?
    Wat hebben we een aanpassing vermogen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kijk,Beppe. Ik ben nu via de link op ons schrijfgroepje hier gekomen en nu kan ik wél reageren met mijn naam. Ik snap er niets van🤔🙄😁.

      Fijn, dat je ook een landkaart hebt, B. We zullen vast de enige nier zijn. En ja, wat is er veel veranderd tijdens ons leven. Alles lijkt als de dag van gisteren. Heb jij dat ook?

      Verwijderen