Powered By Blogger

zaterdag 9 november 2019

2.189 Opiniepanels

Opiniepanels geven een mooi beeld van hoe mensen in het land denken. Aan twee doe/ deed ik er mee en ik vind het een groot goed om vrijelijk mijn mening te mogen geven en onderdeel van een dergelijk panel te kunnen zijn. Het leert mij nog beter na te denken ver voorbij piekeren. 
Vrijheid van Meningsuiting.


De Een Vandaag opiniepeilingen geven diverse mogelijkheden tot antwoord én er is altijd ruimte voor de eigen genuanceerde mening. Iedere keer wanneer ik een 1V enquête invul heb ik een oké gevoel en dat ieders mening er toe doet. Te samen- lijkt mij- vormen alle invullers een goed gemiddeld beeld van hoe het Nederlandse Volk over wat dan ook denkt( en voelt.) 
Ik vraag mij af of dit beeld door iedere opiniepeiler gegeven wordt. Dit, omdat de andere opiniepeiler die ik volg(de) de landelijke bekende en gerespecteerde Maurice de Hond is met enquêtes via Peil. nl. 
Gisteren heb ik mijzelf beloofd dat het de laatste keer is dat ik een peil.nl enquête invulde. Want de vragen kun je voornamelijk beantwoorden met: ja, nee en ik weet het niet/ wil ik niet zeggen. Met alle respect, maar ik vind dat vooral deze belangrijke peilingen de mogelijkheid zouden moeten bieden om genuanceerder je visie te mogen geven, vooral in dit land met zo veel politieke partijen. Iedere keer krijg ik steeds meer een raar gevoel door het feit dat er geen ruimte is voor genuanceerdheid. Maar dan ...toch kiezen? ‘Standpunt’ innemen? Gisteren deed ik het weer. Dom van mij. Want ik besef dat geen keuze ook een keuze is. Ik stop ermee. Het voelt niet kloppend. Het past niet bij mij. 

Omdat het mij niet lukt om mij via peil.nl uit te schrijven, doe ik het bij deze. Met alle respect. Dank dat ik de mogelijkheid had om deel uit te mogen maken van uw Opiniepeiling.

Misschien was het ongebruikelijk om ingeschreven te staan bij twee opiniepeilers?
Misschien wel. Misschien niet. Zou kunnen. 

In ieder geval blijf ik trouw aan Een Vandaag🥳.


2 opmerkingen: