Powered By Blogger

zondag 29 december 2019

2.198 Zwaaarrrr allergisch voor geknal en geboemmm door vuurwerk

Na twee opgenomen en niet geplaatste video’s (op Twitter😁.) De  opnames waren niet compatible, oké dan niet,  ben ik nu aan de schrijf. Die filmpjes kwamen diep vanuit mijn tenen als een barende vrouw , maar dan weet ik wel leukere ‘kindjes.’ 
Laat ik mijn getergde gevoel trachten te sublimeren. In de verte hoor ik weer een bomachtig geluid. De herrie is niet constant, ze is onverwachts. Mijn kat laat ik al dagen binnenshuis. Helaas zijn er al vermiste katten. Honden en andere dieren hebben het zwaar tijdens het uitlaten evenals ouderen, jonge kinderen, mensen die gevlucht zijn uit oorlogsgebieden en ... eigenlijk bijna iedereen- althans wat ik lees en hoor- heeft er last van. Velen zijn het zó zat.


Het lijkt alsof het wild vuurwerk afsteken erger is geworden dan voordat de wet werd ingevoerd.
Maar ja, diegenen die afsteken lezen bovenstaande  mogelijk niet, net zoals ik de illusie heb dat dit stukje door de  vuurwerkafstekers van deze dagen, gelezen wordt.

De politie bellen doe ik nog steeds niet. Want zoals nu is het opeens weer stil, dan is het zinloos om ze te laten komen. Geen idee ook hoe de mensen van de politie dit soort vandalisme zouden moeten handhaven. Het geknal en de bomgeluiden verplaatsten zich steeds. 
Dit schrijven is eveneens van weinig nut, behalve om mijn geërgerde gevoel trachten te lozen. Sublimeren is er even niet bij.
Kat wou net naar drinkbakje toen ...voor het huis, twee verschrikkelijke knallen. Het haalt het slechtste in mij naar boven, kat sluipt weer snel naar de schuilplek( bestemd voor Oud en Nieuw) . Rustig rustig rustig ademen. Adem in, adem uit, diep ademhalen

Wat zou er nou te doen zijn tegen dat geknal en geboemmm waarvan de geluiden diep doordringen in je lijf?
Geen echt idee. Behalve dat er vroeg voor de puberteit thuis en op school meegegeven zou moeten worden dat mens en dier schrikken( hetgeen sommigen leuk vinden)  Dus ... vandalen op welk gebied dan ook verplicht mee laten lopen -eventueel met boeien om- met Politie, Brandweer, Ambulance diensten en verplicht stage meelopen op de spoedeisende hulp van ziekenhuizen? Desnoods ook met boeien om? Beter dan in de cel zitten, als deze gassies al gepakt worden. Verplichte video’s laten zien van oogoperaties nadat er vuurwerk in is ontploft? En ... zou verplichte militaire dienst niet iets zijn? Vandalisme? dan hoppa de militaire dienst in en discipline bijgebracht krijgen.
Maar ja, discipline is momenteel bij mij ietsje verder weg te zoeken, want ik heb nog steeds video opneem neigingen én de drang om naar buiten te gaan ‘ vriendelijk’ schreeuwend dat het uit moet zijn met dat geknal. Het enige positieve is dat ik gepensioneerd ben en geen nachtdiensten meer draai. Maar ja, anderen hebben wél nachtdienst bij de diverse Dienstbare beroepen. Dus die moéten wel slapen. Voel mij erg opgefokt, net zoals lang geleden tijdens een WK kinderen buiten op vuvzelas’s bliezen terwijl ik overdag trachtte te slapen. Gekkk werd ik ervan. Wil je je werk goed doen dan moet je uitgerust zijn.

Dan maar deze petitie plaatsen. Écht, mooi vuurwerk -afgestoken door mensen die er verstand van hebben -is genieten maar  zomaar geknal en ontploffingen alsof er bommen inslaan dat is misbruik maken van je Vrijheid.


https://petities.nl/petitions/vuurwerkverbod

En ...als het dan toch moet—-> de vuurwerkverkoop niet eerder starten dan op 31 december tussen 12u- 18 uur! Hoewel, hier is het al een paar weken ieder weekend ‘feest.’








Geen opmerkingen:

Een reactie posten