Powered By Blogger

dinsdag 26 januari 2021

2.293 Zijn ze helemaal van de pot gerukt?

Toen het Capitool werd bestormd door de eigen burgers had ik geen woorden. Nu ook niet veel behalve dat ik denk nu  er in Nederland al drie avonden afschuwelijke intimiderende, gewelddadige rellen: “zijn jullie helemaal van de pot gerukt?” Een vriendelijke samenleving is ver weg. Maar toch dichtbij? Want behalve de vernielers om het vernielen zijn - wat ikzelf lees- de meeste medelanders s zeer geschokt. We wonen in een goed land en al zijn er verschillen van mening ( die mogen worden uitgesproken )dan nog leven wij al 75 JAAR OORLOGSVRIJ. En dan nu? Door opgefokte kapotmakers wordt dit met de voeten getreden in het kader van Vrijheid. Vrijheid is geen schade doen, goede intenties hebben en van goede wil zijn. Je fatsoenlijk gedragen. Respect voor de ander  en jezelf. Respect voor andermans eigendom. Wat je niet wilt dat een ander overkomt, doe dat ook een ander niet aan. 

Gelukkig leven mijn ouders niet meer. Maar wel nog drie oude vriendinnen die de Tweede Wereld Oorlog  meemaakten en dan denk ik tevens aan alle Statushouders die zich netjes gedragen om zich aan te passen aan de normen en waarden van ons land. Hoe uit te leggen dat sommige inwoners -wat gezamenlijk is opgebouwd -vernielen? Gisteren toen ik op beeld hoorde dat er geroepen werd: kapot, alles moet kapot. Dan heb ik iets van “ nu ga je naar je kamer om af te koelen.”  Zijn ze helemaal gekkk geworden.  Al die ondernemers die het al moeilijk hebben door de Corona beperkingingen. Alles wat van Gemeentes is, van en door ons allemaal samen, van Belastinggeld betaald. Het is niet uit te leggen behalve dat die relschoppers een grenzeloze razende frustratie hebben. Wellicht thuis mishandeld worden en of aan de drugs zijn? Maar ja, dan nog ... gisteren schreef ik dat wellicht verdovingspijltjes zoals afgeschoten  bij woeste, getergde, gefrustreerde  dieren in het wild- wanneer je in hun territorium komt?- gebruiken een optie zou kunnen zijn. Discipline bijgebracht krijgen in het leger lijkt mij ook zo gek nog niet. Maar ja, maar ja, maar ja. Ik weet het niet. De beste stuurlui staan aan wal.Als ouder denk ik wél: waarom dit gedrag? Tegen Corona maatregelen?  Nee toch? Tegen de avondklok? Dat zou kunnen, maar is een aanname.  Dit vernielen gaat het ver voorbij. Alle perken te buiten. 

Nederland is een goed land. Oké, nu met al die Corona maatregelen is het voor een ieder moeilijk. 

Groot respect heb ik voor de Politie, de ME en de paarden en honden die daarbij helpen. Met stenen en vuurwerk bekogeld worden vind ik te erg. Voor mens en dier. Oh de dieren. Te erg. In oorlogsgebied. Zo noem ik het. Wat moeten familieleden van de Politie en andere Hulpdiensten in bezorgde angst hebben gezeten de voorbije drie avonden. 

Moge het vanavond rustig worden. Stil. 


Hm, in de wijk in de stad waar zoon woont werd om 16 uur  geadviseerd om binnen te blijven. @ bezorgd. Moge mijn kinderen veilig zijn en ook andermans kinderen .


Respect voor alle Hulpverleners.  Veel sterkte in en met uw werk.



https://www.nrc.nl/nieuws/2021/01/21/oud-presidenten-clinton-bush-en-obama-prijzen-machtsoverdracht-in-videoboodschap-a4028527


Motiverend!

Verbondenheid overwint verdeeldheid. 

Als drie oud presidenten zich  kunnen  verenigen dan kunnen onze politici dit ook. .  Politici hebben een voorbeeldfunctie vind ik.  Owww ... en dan komen de Verkiezingen er ook nog aan. 


Moge verbondenheid en de gulden middenweg zegevieren.

🙏🕯




4 opmerkingen:

  1. Zouden er op school nog spreekwoorden geleerd worden?
    Wat gij niet wilt dat u geschied, doe dat ook een ander niet.
    Ik volg het nieuws met tranen in de ogen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Beppe Geen idee of er op school nog spreekwoorden geleerd worden. Daarom heb ik het spreekwoord ietwat versimpeld.
      Ja, ik begrijp je tranen. Vanavond heb ik in stilte doorgebracht, af en toe zingend en geschreven over Vrijheid in Vredestijd..In de buurt van mijn kinderen is het rustig.🙏.

      Verwijderen
  2. Ik schaar me achter jullie vriendinnen.
    Wat gij niet ....
    Het heeft totaal niets meer te maken met verschil van denken hoe om te gaan met deze Corona-tijd.
    Het is slechts een kapstok. Rellen, vernielen, dreigen, vechten ... Ppff

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Bloem 🍀💕🍀 ja.
      Laten we hopen dat de ouders van de relschoppers die minderjarig zijn hun verantwoording, hun plicht nemen.

      Verwijderen