Powered By Blogger

donderdag 23 november 2023

20.2023 Vriendelijkheid is een keuze!


 



Een wereldvredevlam brandt en ik voel mij verbonden met alle mensen van goede wil wereldwijd  die geen schade kiezen te doen in woord, daad en gebaar. Maar ja, wat de een niet als schade ziet , kan  een ander dat wel zo ervaren.  Woorden kunnen als pijlen zijn. Recht in hart en ziel en je verbaal doen blokkeren. 


 Vanmorgen was ik op het Instagram account  van een politicus die ik volg, een mooi mens die na  zijn uiterste best te hebben gedaan tijdens het campagne voeren voor de Tweede Kamer 2023 een hoeveelheid bagger, nare, kwetsende, beledigende, discriminerende woorden over zich heen heeft gekregen.  


De woordenspugers vinden  dát hun mening, hun vrijheid.

.

Daar  gaat  mijn hart van narigheid heel snel van kloppen zodat ik er misselijk van word..


Wat wint iemand erbij met een ander naar beneden te halen? Een fijn gevoel van op het gevoel van de ander te hebben gewerkt🤔? We zijn allemaal mensen met gevoel. Wij maken allen lief en leed mee. Laten we het daarom zo  gezellig mogelijk  houden. 

Ik begrijp niet dat wanneer wordt geleerd op scholen dat pesten niet getolereerd wordt dit wel als mening op het internet mag.


Is pesten een mening? Nee toch? Kwetsend spreken of schrijven vind ik geen mening. Dat is gedrag  veroorzaakt door patronen die je de baas kunnen zijn. Waarom? Omdat je zelf gepest bent of gediscrimineerd in het verleden? Dat is geen reden.


 In mijn jeugdjaren ben ik negatief gediscrimineerd en gepest in Frankrijk. Bij leven en welzijn hoop ik binnen een maand de 76 jaar te behalen en nog steeds raakt het mij als ik lees hoe er gepest wordt. Gelukkig! Nog steeds ben ik niet verhard hoewel het verdraaide hard innerlijk werken was en is. 


Beledigend spreken of schrijven, vooral over hoe je bent of eruit ziet, zie ik als een aanval. Een oorlogsvoering. Daar kies ik niet voor. 


Heeft de achterban van een  winnend sportersteam, het nodig om een andere verliezende sporter naar beneden te halen? Nee! Zeker niet op Olympisch niveau. Meedoen is dapper.


Laten we het gezellig houden.  Laten we met vriendelijke ogen naar elkaar kijken. Wees vriendelijk! 

Leven en laten leven terwijl we onze gedeelde humaniteit zien. Ik zeg niet dat ik het allemaal weet, doch ik probeer wél zorgvuldig mijn woorden te kiezen. 


De vrijheid van meningsuiting is een groot goed en heeft grenzen.  Ik ook!  Vandaar dit schrijfsel. 


        https://www.worldpeaceflame.org/



#vrijheidvanmeningsuiting #pesten #belediging #kwetsen #discrimineren # bangzijnomjezelftezijn #woordspugen # schrijven #vrijheid #wereldvredevlam #Levenenlatenleven #innerlijkwerk #latenwehetgezellighouden



2 opmerkingen: