Powered By Blogger

donderdag 5 september 2019

2.170 Met vriendelijke ogen kijken

Een vriendelijke samenleving begint met respect. Begint met respect voor elkaar bij jou, mij, wij. Bij en voor onszelf. Een ander kun je niet laten denken hoe jij wilt. Het gaat niet altijd zoals jij wilt. Dát is een feit. Maar maak het niet erger dan het is. Met je hart te sluiten daar hebben we alleen onszelf mee! 


Een vriendelijke samenleving  is geenszins slap gewouwel doch begint keer op keer op keer weer met de  KRACHTIGE KEUZE om met vriendelijke ogen ( en een gezonde  dosis alertheid) de ander te bejegenen. Het is hard werken, steeds weer kiezen vooral als je gekwetst bent. Echter, zeker in deze tijd #75jaar na de bevrijding is een vriendelijke samenlevening nog steeds broodnodig en zal het altijd zo zijn.

En ja ...een ieder heeft zijn lijstje: ik wil wel gelukkig zijn maar ...
niemand uitgezonderd! Dus ... stop met het bagatelliseren van je eigen gemis, verdriet en wat het leven je voorschotelde. Omarm jezelf, steun jezelf en motiveer jezelf. En ja, er zijn altijd ergere dingen. Dat te denken kán helpen. Maar op een gegeven moment je eigen innerlijk aankijken is een must. Doch kies. Put een Kracht uit wat je meemaakte waardoor je KIEST om met VRIENDELIJKE OGEN  vanuit je ❤️te kijken naar jezelf en de ander met begrip, juist omdat een ander ook van alles meemaakt/ meemaakte.
Dat kan heel verbindend & vertrouwensvol werken.#nietsmismettranen.

En ... wie we ook zijn, wat we ook doen en laten in het leven, we zijn allemaal mensen! Mensen met gevoel! Medemensen.

Fijne dag met in je hart❤️ een warme glimlach😊 en een melodietje. ( en dát is ook een keuze!) 
🍀💕🍀

#vriendelijkesamenleving #doeslief #blijfvanhulpverlenersaf #wezijnallemaalsamen #wezijnallemaalmensendiemetrespectenvriendelijkbejegendwillenworden #verbinding #verbondenheid 
#mensen
#vertrouwen
#stopmetbagatelliseren

#nietsmismettranen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten