Powered By Blogger

dinsdag 22 september 2020

2.265 The Jerusalema Dance Challenge en een idee voor Burgemeester Aboutaleb en Premier Rutte



 Gisterenavond - na wereld vrede kaarsjes te hebben gebrand voor World Peace Day,  met een vermoeid hart naar bed gegaan, echter voorbij de slaap zijn.

Kalmaan weer energie voelen. Naar mijn hart luisteren, oké dan

Jerusalema tutorials volgen op het internet, 

stap voor stap voor stap

de bewegingen verbeeldend inprenten,

ze voelen, 

ze voelen in mijn lijf, rustig op bed zittend

voel ik, visualiseer ik de bewegingen van deze

Wereldwijde verbindende dans op World Peace Day

-dans ontstaan in de Corona zomer van 2020-

mijn hart wordt er blij van. 


Daar gaan we:


1)Linkervoet  4x tik voor, heup mee laten doen

2)Jump naar rechtervoet

3)Rechtervoet 4 x tik  voor, heup  mee laten doen

4)Shuffle  naar voren links, rechts, links, rechts


5)Met linkerbeen een halve stap naar achteren doen al leunend naar achteren en gelijk vloeiend voorover buigen en voorwaarts  lopen in 

6)1,2,3 tellen rechts, links en rechts  en draai om op 4de tel  naar zijwaarts links

7)herhaal 5 en 6      Zijwaarts  links

8)Idem 5 en 6naar achteren rechts


Is dit duidelijk🥳? Niet ? Echt fysiek voordoen zit er vandaag niet in. Echter, leeftijd sluit geen dans uit, hoewel het míjn lijf nog niet zo lukt. Het geeft niet. De jumpjes zijn heftig, maar de dans zit al in mijn lijf en droog oefenen met de handen kan ook. Dus daarom ...stilletjes.



De tekst gaat over: gered willen worden, dat de plaats om te zijn niet hier is, niet hier willen zijn, dat het koninkrijk niet hier is, kom mee, laat mij niet achter. Jerusalem is de stille plek in ons  waar alles samenkomt. Zo ongeveer is de vertaling.

Hm, doch hier en nu zijn op Aarde is de plek waar we hier en nu zijn. Anders hadden we niet geboren hoeven worden. Toch? Moge ik steeds weer in balans komen, vooral in deze maand van het Weegschaal zonneteken.



Hm, als ik aan voetbalsupporters denk die juichen, blij zijn, zingen, zich verbonden voelen door het sámen die krachtige blije emotie tonen maar ze moeten hun mond houden in verband met Corona dan word ik langzamerhand zéér gedeprimeerd  door die regels( terwijl ik vanuit mijzelf al jaren vóór aan op mijzelf zijn doe) . Niet dat ik een voetbalfan ben. Maar het feit is dat er steeds geïrriteerder/ gefrustreerder/ onmachtiger wordt gedaan over normale menselijke gedragingen. Ja, ik kan dat wel begrijpen en ook al heb ik er alle begrip voor Zorgpersoneel dat het druk heeft en dat te druk worden voor de Zorg voorkomen moet worden. ( na ja, vroeger in de Zorg en Verpleging was het altijd druk en waren we altijd overbelast en ... onderbetaald. Soit! )

Bij mij is in mijn jeugdjaren- in drie pleeggezinnen-  veel emotie, gevoel en mij verbaal uiten de kop in gedrukt en dát is net zo ongezond als een virus. Dát genereert ook ziektes. Dát blijft een leven lang bij en ik heb er momenteel  weer eens erge last van nu ik dit op grote schaal zie gebeuren. Voel mij er dubbel over. 


Burgemeester Aboutaleb zegde €10000 toe als iemand een goede tip heeft om studenten zich bewust te maken dat ze zich aan de Corona maatregelen moeten houden dus door géén normaal studentengedrag te vertonen zoals samenkomen in een feestje. 

Dat stomdronken gedrag en politie bekogelen vind ik echt niet kunnen en daar mogen ze niet voor beloond worden. Toon ze de video’s dan schrikken ze van zichzelf. Echter patriarchaal preken is zinloos. 


Burgemeester Aboutaleb, u zou de Rotterdamse studenten in het algemeen €10000 kunnen toezeggen ( maak er een mooi certificaat van) voor hun studentenvereniging(en) voor wanneer Covid19 zich niet meer verspreidt. Dat bedrag kan dus pas gegeven worden wanneer covid 19 onder de knie is.


Dit idee probeerde ik gisteren op de site van de Gemeente Rotterdam te lanceren, doch ik zag het formulier en dacht: dat gaat hem niet worden. Mijn hoofd wou niet, mijn hart had evenmin puf in een formulier invullen. Zelfs een handmatige brief schrijven aan de Grieffie aldaar was mij te veel  Ik had steeds minder mijn dag. Dus zet ik het hier neer. Op Twitter delen lukt mij ook al een tijd niet meer. Een jump break maken is er ook nog niet meer bij sinds ik braaf ben meegegegaan met de nieuwste Blogger Interface.  Dus wie weet sluist een lezer dit idee door naar de  Burgermeester Rotterdam die ik een vriendelijke krachtige burgemeester vind. Super dat mensen ideeën mogen aandragen. 👍🏼

Positief jongeren blijven benaderen is belangrijk. Vriendelijk zijn. Een vriendelijke samenleving is belangrijk! 

Want ikzelf  krijg steeds meer het gevoel  terug van in de pleegkindmodus te zitten waarin ik in mijn tienerjaren( in de jaren zestig) zat en ik mij moest gedragen dwz niet spontaan mogen zijn, niet zingen als je niet mooi😔 zingt en ook geen gekke dansjes doen. Kortom niet jezelf kunnen en mogen  zijn. Kortom onderdrukt worden. Zo was dat in die tijd.Jaja, er zijn ergere vormen dat geef ik toe, doch niet  jezelf mogen zijn in je jonge jaren? Dát is funest voor je geestelijke gezondheid. Ik was er aardig bovenuitgegroeid maar de laatste maanden -terwijl ik mij te gemakkelijk  aanpas aan de coronaregels -komt die conditionering weer steeds meer volop boven en het  begint vréselijk te voelen als ik hoor over het straffen, ook met woorden van normaal menselijk gedrag. Dit te schrijven en te posten kost mij moeite want in mij weerklinkt de echo van het verleden: mond houden, stil zijn en niet tot last zijn. 

En daaaaaar zouden de Burgevaders en Burgempeder  en de Overheid in Den Haag waakzaam voor moeten zijn want als je tegen tieners en twintigers én tegen volwassen voetbalsupporters zegt: “mond houden en stil zitten “ ( ik hoor er dan in gedachten luisteren en gehoorzamen bij🙄😔)dan dóet dat wat met jone mensen voor hun verdere leven.  Dát triggert: bij volwassenen ook!  Zeg erbij dat het tijdelijk is, want niet weten wanneer je uit een situatie komt is afschuwelijk.  Nu is het zo dat je het niet kunt zeggen van een virus. Maar toch, al zegt u maar dat het TIJDELIJK is en dat het over zal gaan, helpt.

 Zeg er iets constructiefs bij, heb begrip. Alsjeblieft!!! Anders gaat de onvrede borrelen. Dan worden mensen en met name tieners en de tieners in ons rebels. Houd ze te vriend. Deze Corona tijd is een nieuwe situatie en dus ook een situatie om vriendelijk doch beslist met de jeugd om te gaan. Ze vragen hoe het met ze gaat. Hoe het met hun ouders  en grootouders gaat. Beeldend maken hoe dit covid 19 werkt. Dus overalin de stad een schema hangen hoe het virus zich verspreidt een optie?

Echter, ook iets contructiefs ophangen, iets waar mensen blij van worden.

 

Weer heb ik erge last van de conditioneringen van toen, meer dan zestig jaar later! Dat is niet goed. Het maakt mij gedeprimeerder dan de gedachte aan covid 19. De behoefte aan een ongedwongen fysieke knuffel geven en ontvangen van mijn dierbaren- niets meer en niets minder- wordt steeds groter.  


Verbondenheid daar gaat het om in de wereld. 


Een  gefrustreerde empathieloze opmerking over je mond houden en stil zijn, triggert mij ontiegelijk en haalt echt het slechtste in mij naar boven qua schrijven. Heus ik snap dat de premier al die maatregelen ook zat is. Ook heeft hij waarschijnlijk nog niet over zijn moeder kunnen rouwen door het vele vergaderen, Bij deze condoleer ik u, mijnheer Rutte en wens ik u veel sterkte zowel privé als in uw werk. Ik snap dat het moeilijk voor u is in deze tijd. 

Maar alsjeblieft toon begrip. Samen tegen Corona? Misschien samen voor dat wat nog leuk is. Maar dan anders? De jerusalem dance challenge (=1,5 meter afstand) is dat samenscholing of zou dat een demonstratie zijn als heel Nederland het zou doen?  Ja, u heeft dat bek houden al rechtgezet. Is oké. Maar mond houden en stil zijn ... brrrrr. De tiener die ik ooit was is zeeeeeer opstandig,


Is het niet mogelijk om de organisatoren van evenementen / festivals hun gedachten te laten gaan over een landelijke Jerusalema Dance Challenge te organiseren? Dat is dan íets motiverends voor ze. Corona proof.  Het zou ook kunnen wekelijks in het weekend. Want ik snap niet goed dat demonstraties wel mogen maar verder geen samenkomsten van meer dan 50 mensen 🤔

I

https://pnws.be/in-de-ban-van-een-dance-challenge-jerusalema/



@ dankbaar ben ik dat we in een land leven waar je mag schrijven wat je wilt. 🙏❤️. 

 ... vriendelijkheid kost geen geld! Ook in schrijven. 


Laten wij een vriendelijke Samenleving zijn.

 ❤️tot ❤️verbonden zijn op afstand of op 1,5 meter. Het kan! 

Gewoon ❤️openen en je best doen om met vriendelijke ogen naar de ander kijken. We hebben allen onze sores. Ieder huisje heeft zijn kruisje en alle mensen die tobben met hun baan. We zijn allen mens. 



🍀Fijne dag met in uw/je ❤️een beginnende warme😊 glimlach én een melodietje🍀


🍀💕🍀

En dit ...is op 10 oktober 2020 in Nederland😊

https://nos.nl/l/2351762



Geen opmerkingen:

Een reactie posten