Powered By Blogger

zondag 11 oktober 2020

2.269 Leven


 Regendruppels op het raam. De zon transformeert het water tot slierten minibolletjes als briljantjes, onbetaalbare briljante schoonheid miniregenboogkleuren als cadeautjes op deze regenachtige maar ook zonnige zondag.

Zondagmorgen programma op radio Rijnmond

Emoties. Archief. Zo gezellig. Het archief met de warme stem vertelt over schilderen. Over de eigen tekortkomingen  van een vrouw die nadelig zijn voor het zelfvertrouwen terwijl ze haar uiterlijk wel mooi kan weergeven op een canvasdoek.

Mij lukt dat nog  steeds niet om concreet mens of dier te schilderen 

laat staan mijzelf🥳.


Maar tóch, vandaag is het toevallig schilder en schrijfdag voor mij.  Ik koos voor twee dagen geen Whats app lezen. Geen wat dan ook. Niets moeten van wat een ander vindt dat ik zou moeten doen en laten volgens hun perspectief.  Even alleen naar mijn eigen innerlucke stem luisteren. Alleen mij-tijd in deze weegschaal maand is broodnodig  voor mijn  balans, daardoor kan ik mijn grenzen bewaken..

Ik denk na over uiterlijk naar aanleiding van wat ik net op Radio Rijnmond hoorde. Mijn uiterlijk.  Met één borst minder, vandaag lekker zonder bh en dus zonder rottige zware vervelende prothese- die ik draag om gehoor te geven aan het ideaal van een vrouw, om maar mee te doen met ‘ hoe het hoort’? verstopt achter een dikke fleecetrui en een comfortabele joggingbroek aan. Verstopt? Zo zie ik het niet. Het zit comfortabel. Dát doet mij goed. Ik accepteer al een poos hoe ik er al jaren ( 15 jaar schoon dwz kankervrij) uitzie. Maar toch ...mijn ene  zus bood andere zus en mij ieder twee prothese bh’s aan van en door ontworpen door  Marlies Dekkers. Mooie lingerie. Om weer je vrouwelijkheid te  voelen. Dát is de droom van Marlies Dekkers in deze borstkanker maand. Mooi. Tja, kanker overleven is niet iets vanzelfsprekends. Mooie lingerie dragen evenmin. En je wel of niet vrouwelijk of totaal niets voelen heeft voor mij niets met een prachtige bh te maken. Of wel?  Opeens komen de tranen en is het gemis van mijn ene borst erg aanwezig. Het gemis over hoe ik mij net had leren voelen met twee borsten. Wat voor bh dan ook zal dat gemis niet te niet doen. Echter mijn vrouwelijkheid evenmin want er is een phantoomgevoel en dit doet mij heel voelen. Hoewel een mooie bh dragen ws ook iets is  van ... waard zijn zoiets moois te dragen? Mijn borst krijg ik er niet door terug. Nog het borstegevoel wat mét de borst verdwenen is, Echter, dat ik dit schrijf is een luxe, want het is niet vanzelfsprekend dat ik het nog leef. Kanker is en blijft een ziekte die dodelijk kan zijn. Aaaah. Dan is het toch wel mooi en ben ik dankbaar om twee beeldschone bh’s cadeau te krijgen en dat ik al zo veel  jaren schoon ben. @ dankbaar.

~~~

Als nou iedereen een tijdlang mee zou willen werken  en we als collectieve keuze ons aan alle corona maatregelen blijven (of gaan) houden dan is ál dat gepraat over wel of geen mondkapjes, wel of geen afstand houden en wel of niet bedrijven sluiten wellicht onnodig.  Wel of niet dít of dat. Vaak snap ik er niets van. Eigen mening is prima. Maar ....pfff al die meningen. Ja, het is super dat we in een land leven waar je je mening mag geven en je kont tegen de krib mag gooien( idiote uitdrukking) maar ik - en ik ben de enige niet- word er wel moe van. 

Als een ieder zich aan de Corona regels houdt, kunnen reguliere operaties doorgang vinden. Het is zeer frustrerend en stinkend vervelend als een heftige ingreep 24 uur van te voren wordt geannuleerd. Dat overkwam mijn oudste. Hij heeft ondertussen drie nieuwe data gekregen voor twee ingrepen en hij leeft op dit moment naar die twee operaties toe in een maand tijd. Duimen maar dat ze doorgaan, want uitgestelde behandelingen hebben eveneens invloed op de gezondheid en je totale gevoel van welzijn. Mijn oudste is de enige niet die - eindelijk- op het punt staat geopereerd te worden of een behandeling te krijgen voor wat voor ziekte dan ook. Moge het door kunnen gaan.


Aanstaande dinsdag 13 oktober  is er weer een persconferentie. Ieder houdt het hart vast. Vooral de bedrijven. We zijn met zijn allen corona moe.

Maar ... laten we ons aan de regels blijven houden ten gunste van de Zorg want nog steeds kan er geen blik verpleegkundigen of artsen of laborantes of wie dan ook die hard werkt in de Zorg opengetrokken worden. In de Zorg werk je altijd hard. Ik weet er alles van. Hard werken is oké. Echter, covid 19 patiënten in de ziekenhuizen erbij is extra zorg moeten geven. Dat is veelheid! 

Want al lijkt het wellicht niet druk in ziekenhuizen, er wordt al weer meer met de micu’s gereden ( mobiele intensieve care units) dat zijn speciale ambulances die mensen naar ziekenhuizen -waar plek is op een Intensive Care te brengen! 


Flatten the curve ten gunste van de Zorg. 

     Zowel voor de zorggever als de zorgontvanger.

                  Voor ons allemaal.

En dat de reguliere zorg door moge gaan en er geen operaties meer worden afgezegd! 




.https://youtu.be/R5KXo67NI14


Het is 12 uur en nu ga ik weer lekker verder met schilderen. 

Fijne zondag allen met een warme glimlach en een mélodietje in je ❤️.



1 opmerking: