Powered By Blogger

woensdag 21 oktober 2020

2.275 Gefrustreerd

 Nee, ik ben niet gauw boos. Nu wel. 

Had ik mijn bak met plastic afval buiten gezet. En ja, het zat in een 240 liter PLASTIC grijze zak. Anders doe ik het in een afbreekbare zak. Maar ja, plastic is plastic en de afbreekbare zakken moet ik weer bijbestellen. Ik houd er al rekening mee dat er alleen plastic plus karton van levensmiddelen in die bak komt. Dat leerde ik van de mobiele milieustraat mijnheer. Afijn, ik had lange tijd die container niet buiten gezet. Hij is nokvol nu. En ...nog steeds. De bak is niet geleegd. Ja, ik weet dat het niet vanzelfsprekend is dat er vuilnis wordt opgehaald en ik ben er dan ook dankbaar voor dat dit nog steeds gedaan wordt in deze Corona tijd👍🏼💐.


Oké, ik mopperen tegen de buurvrouw en vervolgens toch maar naar de gemeentewerk gebeld, hoewel ik beter had kunnen schrijven want wat heb ik een hekel aan dit soort telefoontjes en ja hoor. Ik krijg gelijk een preek. Een preek dat ik er geen emmers, kinderspeelgoed en weet ik veel wat in mocht gooien. DAAAAAR ging het niet om en dat vroeg ik niet. DAT weet ik ook wel, en DAT zit er niet in. Tja, het lag dus aan die grijze grote vuilniszak. DAT mag niet. En ... een afbreekbare 240 liter zak mag ook niet. Ik nog iets brabbelen, maar de receptioniste ging dooooor en zei dat sommige mensen hun plastic afval óók nog in plastic zakken verzamelen. Ook DAT mag u niet doen, mevrouw.

Huh? Koop ik expres afbreekbare pedaalemmerzakken en 240 liter ook afbreekbare zakken! Dat wordt dus ook een gore boel in de bak. “Haal alles maar uit de grijze zak en zet de bak wederom aan de straatkant. Misschien dat hij nog geleegd wordt.” Stelt  de Reinis receptioniste voor na nog een preek over plastic. Wat ook niet mag is plastic opsparen afbreekbare PEDAALemmerzakken en die vervolgens in de grote bak doen. Einde belerende preek.  Waarvoor zijn afbreekbare zakken dan uitgevonden? Alleen voor gft resten?

~~~

Tjonge wat is ze boos. Grrr. Te boos. Niet normaal zo bbbbooos Waar dat nou nodig voor is, die boosheid? Er zijn ergere dingen. Adem in, adem uit. Ze probeert zichzelf te kalmeren maar ze heeft er géén zin in. Ze trekt de grijze zak met moeite uit de container, de geamputeerd borstkant met te kort gestripte spier  ( ooook daaaaar is ze opeens bbbbooos over) voelt alsof deze openscheurt. Echter, in plaats daarvan  scheurt de grijze zak. De inhoud  pleurt op de vloer van haar net opgeruimde schuur. Grrrrr. Bbbbooos. Dan smijt ze alle gorigheid in de paarse bak. Die zit opeens vol. De rest propt ze in een afbreekbare zak. Mag niet. Pfff.. ze kan het moeilijk op haar hoofd bewaren hoewel ze laatst een documentaire zag over een octopus op Netflix- die dit wel deed.  Er begint humor - terwijl het onleuk is dat er plastic in de oceanen rondzweeft- te kriebelen maar ze vertikt het om te lachen om de situatie. 


Ze probeert -terwijl ze de kapotte plastic zak ook( ze voelt zich als  een rebelse puber)  in de bak propt( mag niet) -het systeem van plastic ophalen en verwerken te snappen. Ja, keihard plastic brengt ze wél naar de mobiele milieustraat.

Wat ook niet mag is een afbreekbare zak in je plastic verzamelbak doen noch je plastic in huis opsparen in afbreekbare pedaalzakken. 

Dan belt haar dochter die haar eveneens vertelt wat ze wel en niet moet doen. In Rotterdam gaat alle plastic bij het restafval zegt ze en laatst vertelde een vriendin dat ze had gehoord ( hm, aanname?) dat alle afval bij elkaar bij elkaar verbrand wordt.


🤔

1 opmerking:

  1. Tis wat, Mathil.
    Ik snap het af en toe ook niet. Hier hoeven we het plastic nog niet apart te houden. Mag in de container met restafval. Grijs ding.
    In de groene komt het gft afval.
    Papier wordt apart opgehaald.
    Tuin afval mag je naar de stortplaats brengen maar loof van de aardappelen en al die lange zwiepers van de stokbonen niet.
    Soms moet je hogere wiskunde hebben gehad om al die regels te kunnen volgen.

    BeantwoordenVerwijderen