Powered By Blogger

donderdag 10 januari 2019

2.69 🌳Als er éen schaap over de dam is, dan volgen er meer ...🌳🌳🌳



De Bomenridders plaatsten vandaag dit bericht https://www.facebook.com/226024134104424/posts/2615760185130795/ . Hier word ik blij van. Het gaat over een boomverzorger die het vertikt om nog langer gezonde bomen te kappen omdat mensen er ‘last’ van hebben in de zin van vallende blaadjes, ( goede overwinteringsplek voor insecten die aan het uitsterven zijn!)zelfs mooie bloesemblaadjes en vruchten op hun pad of oprijlaan. Moge dit het begin zijn van een professioneel NEE  tegen het kappen van GEZONDE GOED GEWORTELDE BOMEN, die de allerbelangrijkste plek zouden moeten en mogen innemen ten tijde van deze Klimaatcrisis. 

Moge meer boomverzorgers het voorbeeld van deze man overnemen om alleen zieke en echt gevaarlijke situatie opleverende bomen te kappen. Met alles ‘strak en netjes’ te willen hebben redt je het Klimaat niet. 
Nog steeds ben ik niet bekomen van de rij GEZONDE bomen die afgelopen jaar gekapt werden in de laan achter mijn huis. Ja, ik heb ervoor gestreden, doch de Zorgplicht voor de Burgers deed de Gemeente toch doen besluiten tot de kap over te gaan. Waarom toch? Zorgplicht? Nu staan er kleine boompjes. Echt, ik 
kan er met mijn pet niet bij en ik ben heus de enige niet. Het duurt jaren voordat deze kleintjes gegroeid  zijn en hetzelfde werk doen als de gekapte. 

Zorgplicht voor Burgers zou tevens een Zorgplicht voor Bomen moeten/ mogen zijn. Mensen hebben veel ruimte gehad/ genomen voor hun inbreng over last hebben van de Natuur. Tuinen versteenden. Onkruid - vaak de mooiste bloemkes- 
scheen/ schijnt een slecht iets te zijn? Zorgplicht voor bomen is 
ze de ruimte geven om te groeien. Dát is tevens  gehoor geven  aan de Zorgplicht voor Burgers. Vind ik. Het is echt te zot al het gekap in Nederland. 
Wanneer wordt het belang van goed gewortelde gezonde bomen gezien? Zij zijn de BESTE  (en beslist geen ding of obstakel) in het omzetten van CO2 in Zuurstof en het opvangen van fijnstof. (Ja, ik verval in herhaling en ik blijf doorgaan) ZUURSTOF WAAR WIJ SLECHTS DRIE MINUTEN ZONDER KUNNEN! Dan zijn goede wortelstelsels ook belangrijk als natuurlijke dam tegen overtollig water. Het is echt te zot dat in ons land onder de zeespiegel gezonde bomen gekapt worden. Tja, en de koelte, de 
luwte, de plek om uit te rusten en te nestelen voor vogels en andere diertjes niet te vergeten. En mensen? Mensen komen tot rust bij een boom, maar zeker in een bos. Groene vakanties zijn geliefd. 

Moge er ook 
een ander plan komen om het kappen van hele bossen met gezonde bomen elders in de wereld in verband met het verkrijgen van houtsnippers ( biomassa) waarmee de industrie kan stoken waardoor weer meer luchtvervuiling. 

Geef bomen de ruimte, alsjeblieft. Respect voor de Natuur ! Voor onze kinderen en kindskinderen ook al heb je geen kinderen dan toch zijn wij allen verantwoordelijk om ieder op de eigen manier
 iets te doen voor deze planeet die er altijd voor ons was, doch te veel is aangerand en verkracht. Zij geeft ons leven via al oogsten. Indien je dat als onbelangrijk afwimpeld, sta er dan toch even bij stil dat al wat de aarde schenkt ons voedt. Voedt opdat onze hersenen, onze organen kortom ons hele lichaam en ons bewustzijn doet werken. Zonder de Aarde zijn wij niets. 

Ik heb goede hoop. Als er 1 schaap over de dam is, dan volgen er 
meer bomenverzorgers die Nee zeggen tegen het kappen van gezonde bomen ...ja.

Bescherm Bomen.
Geef Bomen de ruimte! 
🍀🌳💕🌳🍀

Geen opmerkingen:

Een reactie posten