Powered By Blogger

donderdag 30 mei 2019

2.142 Racefietsers 🚴🏻‍♂️🚴🏻‍♀️🚴🏻‍♂️🚴🏻‍♀️🚴🏻‍♂️🚴🏻‍♀️🚴🏻‍♂️🚴🏻‍♀️🚴🏻‍♂️🚴🏻‍♀️🚴🏻‍♂️🚴🏻‍♀️🚴🏻‍♂️

 Sommige ( veel) racefietsers kunnen het slechtste in mij naar boven halen. Stel, dat er op een snelweg met een rijtje auto’s -tussen het gewone verkeer in- net zo hard  werd gereden als met een Formule 1 wagen op een Racecircuit dan zouden deze bestuurders flink bekeurd worden en misschien wel een rijverbod krijgen. TOCH?
Waarom dan niet dezelfde maat hanteren op een fietspad?
Waarom mogen racefietsers wΓ©l zo idioot hard zonder in te houden qua snelheid op een normaal fietspad racen? Zij gedragen zich alsof zΓ­j het alleenrecht op het fietspad hebben. Ook zijn ze  sneller dan zoef de haas, antilope of cheeta’s , je hoort deze heer en meesters soms niet aankomen en vlakbij schrik je je bijna een hartverzakking van hun geroep of gescheld omdat je gewoon rustig van de natuur genietend aan het fietsen bent. Waarom moet de gewone fietser heel snel afstappen en aan de kant gaan omdat zijne koninklijke hoogheden de racefietsers dwingend  -alle voorrang eisend- voorbij willen snellen zonder in te houden? Zijn ze helemaal van de pot gerukt. Ik ben het zo zat.



Beste @ANWB, beste @Politie en @Rijkswaterstaat, kunnen er geen tijden komen op bordjes dat race fietsers dan en dan vrijuit mogen rijden? 
Bijvoorbeeld ochtends vroeg of rond de etenstijden, zodat ze gewone mensen niet zo de stuipen op het lijf blijven jagen? Het is niet goed voor mijn hart en kortgeleden weer bijna gevallen door snel moeten afstappen en aan de kant gaan. Grrrr.
Dan doe ik mijn best- in het kader van een vriendelijke samenleving😁πŸ€ͺ- als ik loop om vriendelijk te groeten en hallo te roepen. Nou, geen sjoeggeπŸ™„ ze zijn te geconcentreerd. Een enkele keer wel is er wel een groet terug. Verder vind ik het meerendeel van deze racefietsers tamelijk a- sociaal.


Heus, ik snap heus wel dat  wanneer je de racesport leuk vindt, je dit ook wilt trainen. Dat snap ik. Maar ja ...πŸ₯΄πŸ˜ . Kan het niet anders?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten