Powered By Blogger

woensdag 15 januari 2020

2.207 Sesamstraat

Denkend aan Sesamstraat komt mijn in 1980 overleden broer in mijn gedachten. De laatste jaren van zijn leven waren zwaar. Echter, al liep hij tegen de 30, toch keek hij graag Sesamstraat. Ernie vond hij het leukst. Ernie deed hem lachen en kikkerde hem op. Ernie maakte het kind in mijn broer blij en deed hem Ernie nadoen@dankbaar.

Denkend aan Sesamstraat zie ik mijn twee kinderen -nog klein -prompt op het tijdstip van uitzending (18 uur?) rond etenstijd vol aandacht naast elkaar braaf voor de televisie zitten. De TV stond toentertijd niet continu aan. We hadden strikte regels en het was een bewust moment wanneer ik op de aan knop drukte. ( er was meen ik nog geen afstandsbediening). Nog resoneert het  melodietje. Sesamstraaaaat. 
Daar waren ze:  Pino, Ieniemienie, Sien, Mijnheer Aart en meer. Mijn geheugen laat mij in de steek voor de andere namen. Gebiologeerd waren mijn kinderen.
Soms keek ik mee. Soms ging ik koken en soms deed ik het tegelijkertijd. Vaak spraken wij achteraf over het leerzame en ook leuke programma vol diversiteit.
In die tijd was er nog niet veel voor kinderen op de televisie. Er kwamen: Huis,tuin en opbergschuur. Ook herinner ik mij Swiebertje, Bassie & Adriaan en iets over een Oma komt bovenborrelen. Niet te vergeten Ome Willem. Mijn zoon vertelde mij dat deze ooit op Lowlands( of was het Pinkpop ?) optrad en iedereen mee liet zingen over deze vuist op deze vuist.

Aaah, mijnheer Aart van Sesamstraat is overleden. Rust zacht in vrede en liefde, mijnheer Aart. Dank u wel en alle anderen dank voor de tijden, de vaste tijden op een vaste zender, dat u mijn en vele andere kinderen hielp mee opvoeden.



https://youtu.be/d3Y4aRTvf4o


Geen opmerkingen:

Een reactie posten