Powered By Blogger

donderdag 16 januari 2020

2.208 Brief waar ben je?

 Brief, waar oh waar ben je? In deze tijd van digitale snelwegen, verwacht de oude vrouw dat ook haar handgeschreven brief per reguliere post er een dag of twee over doet om op de plaats van bestemming door de brievenbus te vallen. Tja, verwachtingen. Beter ze niet te hebben?
Je zult je kind of je familie kwijt zijn. Dát is pas erg. Veel erger dan een vermiste brief. Dát begrijpt ze heus wel.


Echter, brieven pennen en mogen ontvangen zijn voor de vrouw en de vriendin waarmee ze correspondeert van grote waarde. Met de hand schrijven is een rustgevende  bezigheid waar je meer je hart, ziel en verstand kunt leggen dan met bijvoorbeeld twee vingers een Blogbericht typen. 
Met de hand schrijven en een handschrift lezen doet iets met de hersenen, is zo heerluck kalmerend. Dan is ze in haar element. Ook is de ander die ze leest dichterbij dan wanneer diegene fysiek aanwezig zou zijn. Althans, zo voelt het voor haar.
Haar ouders leven nog steeds als ze af en toe hun brieven leest. Hun handschrift bevat hún energie, een immerdurende vloeiende beweging, hun manier van schrijven, haar vader met zijn humor en grappige tekeningetjes om vooral optimistisch te blijven.

Kortom, een briefwisseling is een geschenk vindt zij. Deze vriendin is een jaar jonger dan haar dochter. Ze heeft zoveel meer andere ervaringen gehad dan vrouws dochter. Van elkaar kunnen leren en veel kunnen delen. Dat is weldadig en therapeutisch vinden ze beiden.

Hm, misschien zou ze echt meer vertrouwen mógen hebben dát de brief terecht komt. Soms laten zij alletwee een brief een maand liggen voordat er een dag komt- of schrijven ze wekelijks iets en dan wordt het een dikke brief van tig kantjes- waarbij  je je helemaal aan de respons kunt weiden in het hier en nu van dat moment. Dat geeft niets. Dat is het mooie van een brief, zo anders dan e-mail, Whats app, msn of sms. Daar is de verwachting van anderen om á la minute respons te krijgen drukkend groot. Door en door en door. Immer durende haast. Op weg waar naartoe? Toekomst.  Dus ... wat zit de vrouw dan te mieren over de week dat haar brief nog niet aankwam?
Ach het is ook omdat het vandaag een jaar geleden is dat de briefwisseling begon. 
Dat we nog maar lang met elkaar van gedachten mogen wisselen.
Mogen? Zoveel factoren zijn ervan afhankelijk. Moge de enige brievenbus die in haar woonplaats over is nog lang blijven bestaan. Deze bus was haar eerste doel waar ze heenliep - na een zoveelste valpartij- om weer de correspondentie te hervatten.
Moge er nog lang postsorteerders zijn, moge er nog lang postbezorgers/sters zijn.

Dan krijgt ze een reactie via msn van klantenservice Post.nl. Ze is dankbaar dat ook deze manier  van inlichtingen inwinnen bestaat. En ...zoals een oom haar vroeger schreef ‘ tob niet het loopt toch altijd anders’ krijgt ze in de respons o.a.  te lezen van een vriendelijke medewerker van de Klantenservice: ‘Momenteel is er sprake van vertraging van briefpost. We zijn binnen PostNL op de hoogte van de vertraging en doen er alles aan om de post alsnog zo snel mogelijk te bezorgen. Nogmaals mijn excuses voor de vertraging. Ik ga ervan uit dat de post binnenkort alsnog bezorgd zal worden.’ 

Vertrouwen nu voeding geven. Een mens heeft regelmatig de neiging om iets te wantrouwen als het niet zo gaat zoals je verwacht hebt en dan kan je verbeelding een eigen leven gaan leiden.
Dank je wel, Tante Pos🥳. ( zoals we vroeger zeiden. Waarom kreeg de Post ( destijds PTT) die bijnaam?) 
Dat de Post nog lang moge bestaan. In ieder geval is de vrouw wel dankbaar dat ze digitaal postzegels kan bestellen.
En ...dat er recycled papier bestaat. En ... computers. Tóch wel. Ze heeft er een haat liefde relatie mee. Toch gaat ze met haar tijd mee. Haar tijd? De tijd van waarin ze zich geduwd voelt? Toch is ze daar waar ze hoort te zijn? Anders zou ze er niet hier en nu zijn?
Leren, altijd weer leren.
Ademen maar. In en uit. Steeds weer nieuwe momenten in. 
Het leven is verandering. Al-tijd weer. Het leven zelf is beweging. Verbeelding positief gebruiken —->De brief wordt bezorgd. Alle handgeschreven brieven blijven bezorgd.🍀🙏🍀







2 opmerkingen: