Powered By Blogger

zondag 22 maart 2020

2.230 Niets is ooit vanzelfsprekend

Zondag 22 maart 2020


Lente in het land.
Het seizoen lente met opkomend groen, blaadjes, knoppen en ja ook tulpen, narcissen, forsythia’s en zo veel meer. Vanmorgen moest ik een laagje ijs van de waterbakken -waar vogels en mijn poezebeest graag uit drinken -breken en aan de kant duwen. 
De kistjes met groentenzaailingen heb ik na een paar warmere dagen terug in de schuur gezet. Overdag de deur open voor zonlicht. 

Het woord Lente wil tevens zeggen: langzaam aan. 
De Lente lented😊langzaam doch gestaag. Ze stoort zich aan niets.
De natuur gaat haar gang. 

De op volle toeren werkende maatschappij schakelt terug. Steeds meer en meer.
Schakel de schakel de schakel terug. Het snelle dagelijkse leven is een halt toegeroepen. Lamgelegd. Echter, een deel van de maatschappij versnelt en werkt op topniveau. Gaat door. Voor ons. Thuis of toch naar en op de werkplek. 
Ieder merkt nu op wie belangrijk werk doet. Het gaf mij een geluksgevoel om van de week het geluid van de  vuilniswagen te horen.  Zo zijn er zovelen werkenden, ontelbaar voor mij, de pakket bezorger, de vrachtwagenchauffeurs, de winkels, allen die voor het Nieuws werken, telefonie, videobellen, Whats app, e- mailen, banken, last but not least al het verplegend en verzorgend personeel, politie, Brandweer, ambulances en zo ontelbaar velen werken zich uit de naad. Álle beroepen zijn belangrijk. Ook de mensen die altijd al thuis zijn. De alleenstaande zieke moeder die kleine kinderen groot brengt. Ieder werkt mee aan de maatschappij.  Thuis of op de werkplek. Allemaal samen maken en zijn wij een  Geheel. 

Behalve  onder andere restaurants en cafés medewerkers/sters. Die hebben het zwaar, sociaal als ze zijn. Zij kunnen niet thuiswerken, behalve goed voor zichzelf zorgen en ... met zichzelf geconfronteerd worden. Weten soms geen raad met zichzelf. Dat geldt mogelijk  ook voor mensen in de bouw en zoveel meer mensen.
Het Corona virus is een goede leerschool zodat vooral jongeren met andere ogen leren zien. Neem nou een gastvrouw die meestal op de zaak( restaurant)  eet. Die heeft nooit veel boodschappen voor zichzelf nodig. Die heeft nauwelijks uitgaven aan de huishouding en voeding, indien diegene regelmatig in de vrije dagen bij vrienden of ouders werd gegeten. In dit Corona covid 19 tijdperk zijn er voor dergelijke medewerkers meer boodschappen nodig. Wordt er meer geld uitgegeven. Moet wel. Geen restaurant open. Geen vrienden waar deze toppers kunnen eten. Kom tot rust, laat rust meester van je worden. 

De boel wordt wel eens even rechtgetrokken en vooroordelen verzachten, merk ik aan mijn dochter die in de horeca werkt.

De digitale wereld is volop aanwezig, vertraagt niet. Toch wordt de wereld met zichzelf geconfronteerd wordt. Of ... zoals sommigen-  die geen raad weten met zichzelf.  Kom tot rust. Laat rust meester van je worden. Zelfs in een druk gezin kun je naar binnen keren.  Vroeger - toen mijn kinderen nog klein waren- was  de wc voor mij een mij terugtrekplek. Het werkte beter dan bijvoorbeeld een slaapkamer omdat het meestal een kleine ruimte is. Een paar momenten( of minuten) van rust. Even diep ademen. Concentreren op mijn ademhaling.@Dankbaar zijn vanuit mijn hart. 

Niets is ooit vanzelfsprekend, 
was het niet, 
is het niet 
en 
zal het nooit zijn.

Laat rust meester van je worden. Wees een geduldige, liefdevolle bestuurder van je gedachtenwereld. ( zeg ik ook regelmatig tegen mijzelf, hoor)( ben ik erg belerend? Dat is geenszins mijn bedoeling) 

De maatschappij schakelt terug en er ontstaat een samenleving vol verbondenheid, en behulpzaamheid en vriendelijkheid. Wel moet ik wennen aan de grotere stroom van Whats appjes die binnenkwam@ tegen het eenzaamheidsvirus, na de de steunende toespraak van onze koning. Het ik reken op u van onze Premier. Het is veelheid. Mijn stressniveau en daardoor mijn bloeddruk steeg. Doch ik ben dankbaar🙏 voor al die lieve berichten en gebaren, boodschapjes en gisteren een prachtig boeket bloemen van mijn overbuurvrouw.  Ik heb voor mijzelf een vast Whats app lees en schrijf moment vastgelegd. Of ik dat volhoud op die manier? Ook Vice versa motiveren, meer dan anders. Mijn taalmaatjes ook per whatsapp steeds vragen of ze het allemaal begrijpen.
O😌ik ben een hooggevoelig mens, structuur vind ik fijn en ik moet stress vermijden opdat mijn bloeddruk niet stijgt opdat mijn bloedvaten open blijven. Daarom staat de téléfoon veel op stil. Ik kan zien wie er belde en dan bel ik terug. Ja, ja ik mediteer dagelijks met The Daily Calm@Calm. Dát gaat goed.  Dan gaat het goed. Maar ja ...

1,5 meter afstand houden, Namasté groet. Kushandjes geven. Steeds weer handenwassen. Aandachtig. Langzaam. Vertragen. Onze gedachten doen vertragen. 

Lente= langzaam 
het seizoenLente zien
ontwaken. Blijf je verwonderen. Zie schoonheid om je heen.
Hoor de vogels, voel de wind, ruik de lente
al moet je binnenblijven dan toch ... ervaar de Natuur.

Niets is ooit vanzelfsprekend, 
was het niet, 
is het niet 
en 
zal het nooit zijn.

Dankbaar zijn voor dat wat wél is. Dat is veel. Zie je zegeningen. Een plek om te wonen, dak boven het hoofd, schoon drinkwater, gas, electriciteit, licht en zoveel meer. Ja, ook wc papier, maandverband en Tena lady, tandpasta enzovoort. Dankbaar voor alle mensen die zorgen dat er voedsel is en zoveel meer want je zult ‘maar’ in een overvol vluchtelingenkamp zitten of in een niemandsland.
Mijn hart gaat naar deze mensen uit. 

Rustig aan, gas terugnemen. Je gedachten kiezen. Hier en nu. Zie je zegeningen.
Naar binnen keren, steeds weer om dan tóch weer open naar buiten te keren.

Kalm aan. Waarom haast hebben? 

Komt er een totale binnenblijf restrictie? Laten we hopen van niet. Graag zou ik nog naar de brievenbus willen. En mijn dagelijkse wandeling? Ik hoop zo dit te mogen blijven doen. Ik kom een eenling tegen in en buiten het dorp. We houden afstand. Ik denk dat wanneer ik in een stad zou wonen, ik niet zou wandelen. Moeilijk, maar ik kies ervoor om mij aan deze regels te houden. Geen virus ontvangen van een ander mens en geen virus doorgeven aan een ander mens. 

Niets is ooit vanzelfsprekend, 
was het niet, 
is het niet 
en 
zal het nooit zijn.

We worden op de feiten gedrukt en dát kan geen kwaad, ondanks dat het Corona covid19 wel kwaad kan. 

Lezer, ik wens je een warme glimlach😊 en een mélodietje 🎼🎹in je hart én vooral een goede gezondheid.
🍀💕🍀

1 opmerking:

  1. Mooi geschreven, hebt maakt mensen extra bewust, dan is het niet belerend.
    Kus Bloem.

    BeantwoordenVerwijderen