Powered By Blogger

donderdag 29 augustus 2019

2.165 ze durft niet

Ja, ze weet het —-> irritatie voedt irritatie. Tegenwoordig wordt ze niet vaak boos op zichzelf, maar nu wel. Boos op haar onvermogen. Onvermogen tot wat? Om haar mond open te doen. Om zich uit te spreken.
Wat is er aan het handje?




‘Nou, kijk dan. Gisteren is hij al een dik uur bezig geweest en vandaag loopt het naar de twee en een half uur .’ 
Zelf stond ze braaf net iets minder dan vijf minuten onder de douche. Zuinig met water en gas zijn een noodzakelijkheid vooral in deze tijd van klimaatverandering. Vele anderen en zij  
doen eveneens hun best om hun tuinen niet te lang te besproeien.
 Maar dit, dit hogedruk spuiten om tegel voor tegel voor tegel de stoep ‘schoon’ te spuiten. Nee, de man is niet van de Gemeente. Met aandacht is hij bezig zijn al plantjesvrije stoep nog levenlozer te spuiten.De tsunami aan water zullen vast de broodnodige insecten en het weinige groen verdronken hebben. In de goot van de straat staan grote plassen water, drinkwater, als na een heftige hoosbui. Aan de andere kant van de straat bomen die het met de weinige regen die gisteren viel moeten doen. 

Ze belde de Watermaatschappij of het niet verstandig is om af en toe de druk van het water te halen. ‘Nee, kreeg ze als antwoord, in dit soort gevallen kunnen we de waterdruk niet verlagen. Wellicht kunt u de man hierop aanspreken?’
Maar ja, dát durft ze niet. Schijtlijster die ze is. Toch komt ze op haar manier op voor het klimaat,  mensen, de insecten en voor veel. Dus ... zal ze deze ellende wéér moeten compenseren? 
Want dát doet zij meestal. Pfff. Opeens is ze zo moe van zichzelf. Stiekem groeit er in het achterpad aan weerszijden ‘onkruid’ voor miertjes, bijen en meer. Groen ook om het koeler te maken. De buren kunnen er niets van zeggen. Want het pad zelf is ‘onkruid’vrij, hetgeen de woningstichting wenst. 
Doet zij overdreven? Wie doet er nou overdreven? 

Er staat een bord in de plaats waar zij woont met bovenaan de 
woorden: Vrijheid van Meningsuiting. Daaronder drie lieve berichtjes. Zal ze
 een klein berichtje plaatsen met wat zij vindt van hogedruk spuiten? 
Heeft het zin? Durft ze dat wel? Ze heeft er een hekel aan om negatief over een ander te praten of schrijven als die ander zich niet kan verdedigen. De hogedruk spuiter doet het ws vanuit een goede intentie.

SZe weet het allemaal niet meer én ze heeft last van een serieuze temperatuurs jetlag. Gisteren was het een drukke dag. Vandaag een rommelige. Ze zou op de fiets willen springen om haar energie om te zetten. Maar ja, dat springen en dat fietsen kan even niet. Is onverstandig. Eerst haar benen weer pijnvrij en stevig krijgen. Nog 14 dagen dan is haar fiets weer terug en al zeggen sommige mensen dat ze niet meer moet ( moet?) fietsen en ze niet meer ‘moet’ fietsen. Zij zál gaan fietsen. Dat is haar vrijheid al is haar lopen knudde.
De zomer is dan helaas al voor een groot deel voorbij. In gedachten vecht ze tegen de spoken in zichzelf. Het fietsen was soms ook een vorm van vechten. Een vorm van leven. Schrijven, schilderen en ja ook zingen zijn een sublimeren? Maar ze is zooooo moe. 


‘Kom op, meis’ motiveer jezelf. Kom op, accepteer en motiveer en ... kijk naar het you tube filmpje: a good day.’

 https://youtu.be/3Zl9puhwiyw






Geen opmerkingen:

Een reactie posten