Powered By Blogger

zondag 25 augustus 2019

2.162 mijn paradijslijke plek

Zondagse stilte in het mediterraan aanvoelende dorp. Stilller dan gisteren- zaterdag- baadt het dorp in een zalige, zomerse zwoelheid. Vogelgeluiden hebben de overhand. Gespetter in de boom waarin ik -door middel van een driepuntige plantenophanger- een lichte bak met water heb opgehangen waaruit mussen drinken en hun veren poetsen. Zo mooi om te horen en te zien.
( de komende lettersoort ontstond toen ik een streep zette. Het lukt mij maar niet het weer in dezelfde letters te krijgen als de rest van mijn epistel😁) Vliegen en bijen vliegen als in een dans van bloem naar bloem en een duif koert. Mijn hart is open. Een gans roept gakkend hoog in de lucht vliegend om zijn familie. In de verte krijgt hij antwoord in dezelfde toon. Hij wordt als het ware binnen geloosd. Ontroerend. Het is bijna windstil en de windturbines draaien vele tandjes lager. Vrede hier in en nu in de tuin. In mij. Het nationaal hitteplan - waarbij ik altijd aan Claudia de Breij denk😄-  i s weer van kracht. Wees gerust : ik kleed mij luchtig. Drink voldoende en ik zit in de schaduw van het huis waar het - voor mij - zeer aangenaam is, 28 graden. Achter in de tuin, in de zon tikt de thermometer 47 graden aan. De lavendelplanten voelen zich er thuis. Een teiltje met water waarin ik af en toe pootjebaad vind ik een weldaad. Hoewel ik besef dat deze temperaturen niet normaal zijn, ben ik dankbaar dat ik ervan kán genieten. Dankbaar ook dat ik niet weg hoef of moet. Daarnet door middel van de op de grond staande fietspedalen op de plek mijn fysieke  beweging gehad. Straks weer. Over een poos kan ik - hopelijk - weer op de echte fiets zonder dat de fiets over mij heen dondert tijdens het opstappen. Echter, de valpartij had erger gekund. Er begint zich wederom het beeld in mij te vormen van een fietsronde maken door Nederland. Hm🤔, oh ja? Yep. Laat mij dromen. Laat mij visualiseren. Inner criticus ga alsjeblieft op vakantie. Laat mij! 
Geef mij mijn vrijheid. Ik schrijf al niets op het Vrijheids van Meningsuiting bord net om de hoek. Terwijl het daar écht mag. Hm, wat zou ik daar dan schrijven? Geen idee. Of toch wel. Iets over vriendelijkheid🥳? Maar ik doe het niet. Hier is meeeeer dan genoeg geschrijf. Dus laat mij dromen over een fietstocht(je). Langzaam weer opbouwen. Ik ben zo klaar met je, stress. Dank je wel dat je er was en nog kunt zijn, maar mag ik alsjeblieft dank je wel zelf bepalen wat goed voor mij is? En als het écht nodig is, werk dan ten goede van mij. 
Deal? 
😁

 Na ja een fietstocht misschien niet door het gehele land, maar door een deel ervan😌.  Eum ... wellicht een klein deel. Zolang niemand mij maar pusht om het af te raden. Praat mij geen stress aan, dat kan dat ene deel in mij heeeel goed! Heus, voorlopig klim ik niet op de fiets, die ik trouwens in verband met mijn eigenzinnigheid voor de zekerheid langer bij de fietsenmaker laat staan🥳
@verstand én vertrouwen in beweging. 
Hier en Nu. 
Bewust hier en nu zijn mag ! @dankbaar voor de zegeningen in mijn leven. En ja, ik merk op dat de mensen en dieren in mijn omgeving voldoende drinken en ieder op de eigen manier hun eigen hitteplan naleven. Hm, zal ik zoonlief en dochterlief nog even helpen herinneren? Echter, die zijn  zelfredzaam en zorgen goed voor zichzelf. Het betreffende you tube filmpje van Claudia de Breij kan geen kwaad. Ook dat is helpen herinneren.

https://nos.nl/l/2298906 Eerste tropische dag in augustus.
https://youtu.be/ZkM5JRV4aQc Het Nationale hitteplan😊Claudia de Breij 

Toch is het nationaal hitteplan zo gek nog niet, want er zijn vele mensen die niet voldoende te drinken hebben en als ze het al hebben het dan toch niet doen. Mijn gedachten gaan nu naar de mensen elders op deze planeet die veel te verduren hebben door de klimaatcrisis / de crisis van het klimaat. Er moet iets veranderen, in ieder geval hoop ik dat gemeentes hier stoppen met bomenkappen. 

@dankbaar zijn voor ons drinkwater. En ...ondanks droogte dankbaar zijn voor droge voeten met betrekking tot ons wonen onder de zeespiegel.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten