Powered By Blogger

dinsdag 26 februari 2019

2.93 🌳🌲🌴Levensbomen🌴🌲🌳

Dit is een met haar toestemming gekopieerd bericht van een vriendin  die - net als ik -begaan is met bomen.

πŸŒ³πŸ€πŸŒ³πŸ’•πŸŒ³πŸ€πŸŒ³




🌳Levensbos🌳

Kent u het initiatief Levensbos nog?  Ruimte voor een heel bos komt binnen de bebouwde kom van Hellevoetsluis helaas nog niet voor. Vandaar dat het project een nieuwe invalshoek heeft gekregen. Het planten van enkele bomen per keer onder de naam Levensbomen.  
Levensbomen mogen oud worden in Hellevoetsluis. Dit is een van de pijlers van dit initiatief. Bomen ter compensatie voor elke gekapte boom in onze gemeente. Bomen om een bijdrage te leveren aan ons klimaat akkoord. Bomen omdat bomen van essentieel belang zijn voor ons en ons ecosysteem. 
Bomen zijn de belangrijkste opvangers van fijnstof en het omzetten van CO2 in zuurstof.
Bomen omdat bomen levendigheid brengen en  het leven onderhouden.  
Bomen kunnen ook helpen bomen  bij het voortleven van de geschiedenis in onze gemeente. 
Bij voldoende belangstelling nodig ik u uit om een bezoek te brengen aan bestaande bomen in Hellevoetsluis bomen met een verhaal. Vervolgens gaan we onderzoeken waar we verhaallijnen kunnen voortzetten via het  planten van nieuwe Levensbomen. 
Dinsdag 12 maart planten wij de eerste Levensbomen. 
Samen met basisschool "de Kring” voorzien wij de eerste twee plekken in Hellevoetsluis van Levensbomen. De eerste plek is op het schoolplein van de Kring. De tweede plek is bij sportschool Warren. Kom gerust langs op dinsdagmiddag 12 maart tussen 13.30 en 15.00 uur. op het grasveld nabij sportschool Warren. 
Spreekt dit initiatief Levensbomen u aan? Wilt u dit initiatief steunen door mee te denken hoe en waar enz. Dan kunt u dit melden. *. 
Het lijkt mij prachtig u als boomliefhebber te ontmoeten. Waar wij elkaar ontmoeten groeit toekomst. 

Soms duurt het dus wel 17 jaar om een plan te laten 'ontkiemen''.

Dankbare groet,

🌳🌲🌴🌱🌳🌲🌴🌳🌲🌴🌳🌲🌴🌳🌲🌴🌳🌲🌴🌳🌲🌴🌳🌲🌴🌳🌲🌴🌳🌲

  • Mensen die met mijn vriendin in contact willen komen  kunnen dit via mij doen. Via een PrivΓ© of via een respons hieronder. 

Wellicht is dit initiatief ook een goed idee voor andere Gemeenten? Zeker voor Gemeenten waar vrijelijk gezonde oude bomen worden gekapt omdat mensen er ‘last’ van hebben. Zonder zuurstof heeft een mens meer last.
Zorgplicht voor Burgers is tevens zorgen dat men verse lucht kan ademen en dat vogels nestelplekken hebben.

#Bomenridders 
#Bomenstichting
#Bomen
#Klimaatakkoord
#Klimaatcrisis
#GemeenteNissewaard
#Wereldbomen

#Levensbomen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten