Powered By Blogger

zondag 3 maart 2019

2.97 Een poging tot motivatie

Vandaag heeft ze moeite om zowel fysiek als mentaal uit bed te komen. Haar blije hormoon is een ommetje rond gegaan tijdens haar heerlijke nachtrust en nog niet terug. Haar poezebeest is op haar 12 de dieetdag beduidend fitter dan 12 dagen terug. Fitter dan dat zij is. De vrouw heeft geen eten voor de kat meer boven en moet/ wil ( gewassen en aangekleed )naar beneden op de tijd waarop ze haar huisgenootje  tegenwoordig eten geeft. 35 lullige mini kattebrokjes. Dat is het dan. Ze motiveert zichzelf. 


Schrijft in haar dankbaarheidsschrift dat op waarvoor ze dankbaar is, echter haar hart voelt zwaar vandaag en dit schrift is deze dag  eveneens gevuld met een deprimerend relaas.
Op een kruidnagel sabbelen geeft iets soelaas. Dankbaar zijn
voor het water en de wastafel? Ze is het. Dan naar beneden. Het 
nieuwe kattenluik wordt gewaardeerd (met dank aan de vrienden voor het installeren) door haar en haar poezebeest. Het vorige was kapotgevochten door een kat die binnen wou komen terwijl haar poezebeest haar territorium verdedigde. Nu tocht het niet meer.
Oh, er komt een sms van zoon binnen. Even lezen. Hm, over een ontdekte  huge ‘ mind control’ radar. Eng. Gelukkig werkt het niet
meer. Maar hoe weet je dat het een mind control radar was/is? 

Motiveren is een must om haar gedeprimeerde gevoel om te polen. De tandarts heeft zij een e- mail gestuurd dat ze de afspraak voor morgen afzegt. Al kan zij  vervoer regelen dan nog weet  ze dat ze er geen gepeur in haar mond bij kan verdragen. Luxe probleem? Ze verdiept zich er niet in.
Ze heeft een gevoel dat ze niet alleen gekneusd is door de drie 
valpartijen maar dat ze uitzaaiingen heeft. Of een spierziekte. Argh. Gedachten stop hiermee.

Ga naar de huisarts zegt ze tegen zichzelf. Nee, dát kan ze er nu niet bijhebben. Ze wil geen  gedoe aan haar lijf. Argh. Ernstig geval van eigenzinnigheid in het kwadraat. Ernstig geval van de controle niet willen loslaten? Oké, verbeelding ( jawel) kom op. Denk aan iets leuks. Aan weer fijn kunnen wandelen. Vroeger ( voor november 2017) liep ze dit soort buien eruit. Maar ja, die benen. Haar atelier is twee verdiepingen hoger. Dat schiet ook niet op.

Oké, afleiden en motiveren.

Zondag is het vandaag. Een regenachtige dag. Wel goed want het is weer eens te droog. De radio staat al een poos aan. Ook tijdens dit schrijven. Niet erg mindful. Het zal haar een worst zijn. Het programma op RTV Rijnmond met de warme stem van de zondagverteller volgt zij graag. Het geeft de zondag iets gezellig. Hoe de man heet? Ze is er nog  steeds niet achter. Oh, nu vertelt hij weer. Over Jeroen van Merwijk. 

Yes, ze heeft hem gegoogled. De man heet Roland Vonk. Dank u wel, mijnheer Vonk. You make my day.
Motivatie, jezelf motiveren door schrijven en dankbaar te zijn. De keuken netjes houden is eveneens een must. Het gezellig maken. Voor zichzelf. Opeens verlangt ze naar de kindertijd van de kinderen, doch ze surft gelijk door terug naar haar eigen korte kindertijd in Frankrijk voordat ze naar pleeggezinnen werd gestuurd. 

Ze zet haar oven aan. Deze gasoven zal vervangen moeten worden op een gegeven moment. Inductie of keramisch? Maar nu nog niet. Te veel kosten komen eraan.
Ze probeert troost- eten af te leren. Maar nu? Het kan geen kwaad, hoewel het onverstandig is met die ene tand waar een stukje van af is gebroken. Zucht. Inner criticus, even niet alsjeblieft,
Alsof haar moeder haar een stuk baguette met chocolade meegeeft voor le gouter op school haalt ze de zak Délifrance heerlijkheden die ze voor onverwacht bezoek in huis heeft te voorschijn. Ze is vandaag haar eigen bezoek.

Een petit pain au chocolat zal haar soelaas geven. 

Zouden later appelflappen haar kinderen hetzelfde gevoel geven?








Geen opmerkingen:

Een reactie posten