Powered By Blogger

zaterdag 1 februari 2020

2.212 De Adem Bubble

Stel je volgt al langere tijd dagelijks ononderbroken The Daily Calm meditaties cq mindfullness. Het is een onderdeel van je leven geworden. Een ritueel. Je  begint de dag met dagboekschrijven en vervolgens The daily Calm met keer op keer een ander thema. 

Stel, er komt een dag- na bijvoorbeeld anderhalf jaar- dat je de app niet kunt openen. Dán komt de grote test. Jazeker, zijn er veel ergere dingen. Maar ja, de mens is een gewoontedier. Je hebt jezelf geconditioneerd. Láten conditioneren op een mooie manier. Je koos ervoor om los te laten en beter met alle oude conditioneringen en triggers tot oud zeer om te gaan. Op een dag krijg je de app niet open? Alleen die app niet! Je probeert door de dag heen, maar nee. Ondertussen gebeurt er van alles in je leven. Je hebt reisstress waar je nog niet vanaf bent, maar je ademt er keer opkeek doorheen en ook ben je een HSP en tegen overprikkeld aan, maar je gaat toch op een drukke verjaardagsvisite, want je pakt door dit jaar net als ieder ander. Al hoeft de ratrace niet meer van jezelf. 
Ademend en jezelf mogen zijn. Zo min mogelijk oordelen over jezelf.  Je probeert de Calm app oefeningen te herinneren en toe te passen. De derde dag zonder Calm app breekt aan. Je begint richting stress te gaan? Overprikkeld? Je zet de telefoon op stil. Alleen de kinderen krijgen een bericht dat de telefoon op stil staat. 
Rustig rustig rustig, adem dieeeeep in en uit. Je begint een correspondentie met de suppport group van Calm. (Nog) niets werkt. Inloggen niet, inschrijven niet. Nieuw password niet. Nog steeds niet.
Je neemt een Stilte dag en komt tot jezelf. Je doet spullen naar de gang, voor de rommelmarkt. Je droomt rare dromen. Je ontwart. Je hebt een Stilte dag. Na een uitvaart reset je de woonkamer en jezelf. Je slaapt lekker en vol goede moed begin je aan je dagelijkse ritueel.  Echter, mispoes. 4de dag zonder Daily Calm. Dagboekschrijven, check. The Daily Calm inloggen alles op groen, check. Maar je moet naar sign in gaan, daarna wat je ook doet incorrect wachtwoord. Nieuw wachtwoord doet het ook nog steeds niet. Stress neemt bezit van je? Rustig, rustig, rustig. Laat rust meester van je worden. Dan ... herinner je je de Calm Breathing Bubble. Waar oh waar? Niet kunnen inloggen op de Calm app is de grootste verwijzing naar meditatie en tot rust breng Calm uitdaging😂🤣. Brexit, Corona virus verspreidt zich, een uitvaart van een lieve vrouw en meer. Je hebt iets nodig. Je voelt je als een verslaafde die opeens zonder wat dan ook zit? Echter, het zit allemaal in jezelf. Echter, toch zoek je het buiten jezelf? Al anderhalfjaar?  Maar nee, het ís een naar binnen keren. Het was en is goed. Steeds weer met behulp van die app.
Ah, je herinnert je dat je een Blogspot hebt en ook daar Calm verwijzingen hebt naar You Tube. Voor anderen?

Een shot Calm heb je nodig? En dan ...kom je via die You Tube filmpjes bij THE BREATHING BUBBLE en eindelijk adem je echt diep in en uit @ dankbaar.
@humor. Om jezelf kunnen glimlachen is helend. Al doet de Calm app het niet, hij werkt tóch door.

Dit lijkt wel reklame? Is het wellicht ook. Schrijven is ook een broodnodigheid voor mij. 



https://youtu.be/uxayUBd6T7M




Geen opmerkingen:

Een reactie posten