Powered By Blogger

zaterdag 20 oktober 2018

2.34 De vegetarische slager

Laten wij het eens hebben over de vegetarische slager. Is diegene een slager die vegetarisch eet? Dát weet ik niet, het zou kunnen maar ik betwijfel het. Wat er waarschijnlijk mee bedoelt wordt is dat een dergelijke ‘slager’ vegetarische ‘kip’ stukjes,  ‘spekjes’ en  meer heeft gemaakt en voorbereidt. Ik vind dit raar en naar.

Ja, een kip eet vegetarisch. Maar wat heeft een slachter met op kip gelijkende stukjes soha of tofu te maken? Waarom moet de verwijzing naar vlees gemaakt worden? Ik eet geen vlees en daarom stuit het mij tegen de borst als ik steeds vaker bij vegetarische producten genoodzaakt ben te lezen over slager en vlees. Ik walg ervan. Daarom schrijf ik er nu éen keer over.



De betekenis van een slager/ slachter is iemand die een dier doodt en slacht opdat vleesetende mensen zich ermee kunnen voeden. Meestal zijn dit dieren die zich met  hoofdzakelijk gras en graan voeden.
🤔

Waarom op verpakkingen van vegetarische producten de termen slager en verwijzingen naar vlees? Waarom moet het naar vlees smaken met tevens een gelijkende structuur 🙄?

Waarom? 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten