Powered By Blogger

zondag 28 oktober 2018

2.38 Veelheid loslaten

Ben ik iemand die tegen een ander of mijzelf zegt: je bent te oud voor dit of dat? Nee. Het hangt van je geest af en van je fysieke gestel of je iets kunt behappen of ... wilt. Nu wíl ik mijn e- mail box leegkrijgen. Tot gisteren had ik tegen de 1000  o n g e le z e n berichten. 


Daar werd en word ik knots knetter gek van. Nee hoor, geen spam. Dat zette ik tijden geleden apart. Heus, ik ben dankbaar voor de e-mails die ik ontvang. Onder andere (voor gekozen!)  van The Daily Optimist, voor Positiviteit, de Goede Zaak, Zin, Aarde , Wij Maatschappij, Oogvereniging en heel veel e- mails van instanties die zich vol inzetten voor de natuur, mens en dier in nood. Ook heb ik er bewust voor gekozen om mee te doen in twee Enquete panels, het helpt mij over mijn mening na te denken en bewust antwoorden te kiezen maar nu ben ik ook daar ietwat gaga want ik weet veel namen van politici niet. Bestellingen per internet, bevestiging van bestellingen, bevestigingen van verzendingen, rekeningen, facturen, bezorgmeldingen en andere meldingen. Mijn hoofd duizelt.
Heerlijk om e-mails van familieleden en vriendinnen te kúnnen ontvangen en te lezen. Echter, vaak kan ik ze niet terugvinden als ik ze even laat liggen om later te beantwoorden.

E- mails over verhalen schrijven, over van alles. Veelheid in het kwadraat. Ik kan het niet meer overzien en denk terug aan postkantoren en aan rustig in de rij staan om een kascheque te innen. In sommige landen zou men willen dat het zo was. Ondertussen is heb ik gisteren mijn ongelezen e-mail bestand  gereduceerd naar 555. Doch net kreeg ik na een poos actief bezig te zijn geweest bij iedere e- mail willen verwijderen een fout melding. Help. Nee, giro 555 hoeft niet voor mij ingezet te worden. Ik grijns ondanks de opkomende stress.

Als je niet van jongs af aan bent opgeroeid met het digitale tijdperk dan kan het zwaar zijn om steeds meer via de pc te moeten doen. Ja, ik geef toe er zit tevens gemak aan vast. Bijvoorbeeld dit Blogspot, contact per Whats app, Messenger en sms. Doch dagelijkse veelheid ligt op de loer. Vooral van die e-mails: het bewaren ervan is wat anders dan brieven en andere papieren zaken. Een brief van mijn ouders teruglezen voelt alsof ze vlak naast mij zitten. Zij zíjn het handschrift en de woorden in hun brieven. Ik ben een bofkont dát ik brieven heb ontvangen. Ik mis het want wat was het heerlijk om ze na te lezen. Met éen vriendin heb ik nog wel een tastbare mini correspondentie. Er zijn mensen die geen familie meer hebben die ze nog brieven of e-mails kunnen sturen. 

Tot eind september 2017 heb ik gedelete. Verder gaan? Of niet? 
Heb er nu een zwaar voorhoofd en druk in mijn ogen door, dus ontspan ik door dit schrijven. Hierna ga tien minuten met de daily Calm zitten.

Adem diep 
in
Adem langzaam uit
hier en nu
 dankbaar zijn.








 (

Geen opmerkingen:

Een reactie posten