Powered By Blogger

donderdag 4 oktober 2018

2.25 Neem jezelf bij de hand

Wees vriendelijk naar jezelf toe bij verdriet, accepteer dat je je voelt zoals je je voelt. Dat is krachtig zijn, al zijn er vele mensen die het zwakte vinden. Tranen tonen je verdriet, onmacht, smart, pijn en rouw. Tranen tonen je menszijn. Tranen kunnen helen.
Intens verdrietig komt het kind in je er ook weer eens bij kijken. Samen voelen jullie je net zo diepongelukkig als in ver voorbije tijden. Hoe ouder je bent, hoe meer je de emoties van ál die geleefde jaren gaat voelen. Kunt gaan voelen. Was het een overleven? Ga het anders beleven. Zie wat je voelt vanaf nu als een brug die je helpt beter in het hier en nu te zijn. 
Leef
Leven
Leef


Wees vriendelijk naar jezelf toe bij een boze, gefrustreerde bui. Accepteer dat je je zo voelt en vergeef jezelf wanneer je  snauwerig reageert als een dier dat keer op keer tergend wordt geprikt of als een kind dat steeds weer geziekt wordt, zonder dat de ander het doorheeft. Probeer er later over te praten. Knal desnoods drie keer hard eenzelfde deur dicht als het nog niet lukt, schop in de lucht of sublimeer je denken, je voelen en je emoties in een schrijfsel.
Láat het kind in je leven. Wees creatief en laat haar door je ogen naar buiten kijken. Maak het mooi voor haar. Je hebt maar éen leven als de persoon die je bent, al kan het gevoel van vele levens te hebben gehad je overvallen.

Als je er fysiek toe in staat bent ga wandelen, fietsen, rollator-ze of wat dan ook. 
Beweeg. 
Schrijf, schilder, ruim op, gooi wat ouds weg of geef het door. Maak iets nieuws.

Drink zoet water om het gehuilde zoute water aan vullen, dan is wenen helend. Concentreer je op je adem. Stap bewust in een volgend moment. Laat je niet kisten door de situatie en kist jezelf niet. 

Voel je kracht in dit moment.
Voel je krachtig.


Hier en Nu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten