Powered By Blogger

woensdag 24 oktober 2018

2.36 Aandachtig zijn hier en nu

Aandachtig zijn naar anderen toe. Aandachtig naar jezelf toe zijn. Naar mijzelf toe. Dat is - in mijn geval-onder andere schrijvend, schilderend of de natuur ingaan. Gedachten komen en gaan voorbij als een lopend buffet waar je wel of niet iets van kunt/ mag afnemen. Kiest af te nemen. We hoeven niet alles aan te nemen en op te eten waar ons brein mee aankomt. 
Herinneringen komen en gaan. Ze zijn als een film die ik steeds weer kan bekijken. Emoties komen en gaan, ik kán kiezen mij druk te maken of niet. 

Laten gaan als de golven van de zee. 
Adem als rustige golven.



Aandachtig zijn. Ik dacht dat ik dit steeds meer werd in de 10 jaar dat mijn vorige Blog bestond. Naar anderen toe. Echter, ik begin het nu pas goed te voelen, te begrijpen en ...meer toe te passen bij stress voor whatever what zich uit mijn comfortzone bevindt. 

Drie dagen nadat ik mijn vorig Blogspot verwijderde- dat ik dat deed vind ik wel een dingetje, doch het gaat al beter- kwam de #Calm app op mijn pad. Ik bezocht het een enkele  keren en na een paar werd ik een vaste bezoekster/ deelneemster. Vandaag is de 54 ste dag dat ik de  Daily Calm volg. Inclusief avonds met een bed time story  vertelt door een rustgevende stem in slaap vallen. Heerlijk. Meestal luister ik naar een vrouwenstem. Steeds meer leer ik naar het huidige moment terug te keren. Naar de adem. 

Vandaag ga ik met mijn dochter shoppen, hetgeen niet mijn favoriete bezigheid is, met haar kan ik het. Echter: drukte, een vertellende dochter en alle energie die in een stad rondwaart händelen vind ik best een klus. Zeker als je gevoelig bent voor sfeer door de energie die mensen uitstralen en nauwelijks groen.

Op de Calm app zijn naast de dagelijkse Calm oefening, speciale meditaties tegen anxiety, stress en meer. Vanmorgen met een dergelijke serie begonnen. Op dit moment trakteert mijn lijf mij op een golf  ‘wat als ik het niet trek?’ gevoel. Ssst stil. Ik ga niet aan mijn gevoel voorbij maar wel aan irreële angst. We gaan gezellig met dochterlief shoppen. We gaan het leuk vinden. We vinden het leuk. Het is iets om heel dankbaar voor te zijn dát het mogelijk is. Aangeven net voordat het te veel wordt is wel een must. Oh jee, er staat maar 1 boom in het centrum. Dank je wel boom dat je er nog staat. 

Rustig ademen. In het moment zijn. Ben ik in the Present? Ja, NU wel weer. Diep inademen, rustig uitademen. De intentie is: een gezellige dag met aandacht voor dochter🍀💕🍀en ...Calm.
🍀💕🍀eventueel kan ik op de wc van een eettentje even naar de Calm app luisteren en de meebewegende ademsteun aanzetten. Ik heb lang de Valk vliegangst app gezien als DE app bij angsten te land, ter zee en in de lucht. Doch de Calm app helpt mij verder. 

#dankbaar voor beide appen.

2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Jij ook, B. Even een driedubbele salto in den geest maken helpt. Oh, dochter is eindelijk zover😁🤪

      Verwijderen